Legfrissebb hírek

Az Apollo Tyres a Miskolci Egyetemmel működik együtt

Rate this post

apollo 26

Az Apollo Tyres a mérnökképzés gyakorlati szempontú fejlesztését tűzte ki célul

Nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt keresett, versenyképes végzettséget adóképzések kialakításán dolgozik együtt Magyarországon az Apollo Tyres Hungary a Miskolci Egyetemmel a jövőben. A gumiipar fejlődésével egyre nagyobb igény van speciális, abroncsgyártáshoz kapcsolódó oktatásra, szakokra, és az Apollo, mint a terület kiemelkedő képviselője Magyarországon, szeretne részt vállalni a kiemelkedő tudású szakemberek képzésében. Az egyetem hallgatói ezért gyakorlati idejüket a gyöngyöshalászi gyárban is letölthetik, amint az elkészül. Ugyanakkor az egyetemi tervek között szerepel egy gumiipari technológiai szakmérnöki képzés indítása is, amely főiskolai és egyetemi végzettségű mérnökök számára biztosíthat majd lehetőséget az abroncsgyártás piacán.

„Gyöngyöshalászi gyárunkban 2017 első negyedévében indul a termelés első üteme, amelyet később bővíteni szándékozunk. A jövőt a helyi szakemberek képzésében látjuk, őket szeretnénk kollégáinknak. Nagy örömmel nézünk az együttműködés elébe, hiszen ez egy új generáció karrierjét határozhatja meg” – mondta el Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója.

A Miskolci Egyetem hagyományosan magas színvonalú járműipari és a hozzá kapcsolódó képzéseit ezentúl az Apollo Tyres jelentős nemzetközi csapata is segíti majd tapasztalataival. A tervek szerint az Apollo nem csak gyakorlati helyet biztosít majd az intézmény hallgatóinak, de az egyetemmel kötött keretszerződés lehetőséget ad arra, hogy részt vegyen az elméleti oktatásban és a tanszéki K+F tevékenységek megvalósításában is.

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 20 =