Legfrissebb hírek

Hevesi középiskolával indít abroncsgyártó képzéseket az Apollo

Rate this post

Gumiipari technikus és Abroncsgyártó szakokra jelentkezhetnek a diákok

Gumiipari technikus és Abroncsgyártó szakokra jelentkezhetnek a diákok

Idén szeptembertől Abroncsgyártó és Gumiipari technikus képzések indulnak a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban (EJROK). Ezekre február 12-ig jelentkezhetnek a végzős, nyolcadikos tanulók. A gyakorlati helyet duális képzés keretein belül az ultramodern technológiával felszerelt Apollo Tyres gyár biztosítja majd.

Versenyképes szakmát szerezhetnek azok a fiatalok, akik februárban az EJROK képzéseire jelentkeznek. Az induló szakok naprakész műszaki ismereteket adnak az itt végzett fiataloknak. A gyakorlati idejüket pedig az Apollo Tyres legmodernebb, gyöngyöshalászi üzemében >>> fogják tölteni, amely 2017 első negyedévében már megkezdi a termelést. Az Abroncsgyártó 3 éves szakiskolai képzés, amelyben a gumiabroncsgyártás valamennyi részfolyamatát megismerheti a tanuló. A gumikeverék készítésétől a vulkanizáláson át a minőség ellenőrzésig. A Gumiipari technikus 4+1 éves képzés, amely érettségit és emelt szintű szakképesítést is ad. Az itt végzett diákok széles körű elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek az alapanyagokról és a gyártási technológiákról. Ez akár fejlesztési feladatok megvalósítására és üzemek középvezetésére is alkalmassá teszi őket.

„Hiszünk abban, hogy az iskolával együtt olyan képzést tudunk biztosítani a diákoknak, amely a piacon később komoly értéket képvisel majd. Várjuk a hevesi iskola diákjait környezetbarát és technológiailag egyedülálló gyárunkba gyakorlatra. Bízunk benne, hogy közülük sokakat később kollégaként üdvözölhetünk”

– mondta el Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója.

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. Több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban, 2015-ben pedig az Indiában kapta meg ugyanezt a címet.

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − négy =