Legfrissebb hírek

Az Apollo Tyres is bemutatkozott egy országos rendezvényen

Rate this post

Kiválóan teljesítenek a nagy pontosságot igénylő műszaki területeken a nők. Friss, új szemléletet hoznak egy tradicionálisan férfi központú szakmába

Lányok Napja: Több női kollégát szeretne csapatába az Apollo Tyres Magyaroszágon
Lányok Napja: Több női kollégát szeretne csapatába az Apollo Tyres Magyaroszágon

– ezért is fontos az Apollo Tyres számára, hogy minél több nő csatlakozzon csapatához. A nemzetközi abroncsgyártó cég tapasztalatai szerint a frissen végzett középiskolás lányok maradéktalanul megállják helyüket a fiúk között, így komolyan számítanak a nőkre a legmodernebb state-of-the-art technológiát alkalmazó, 2017 első negyedévétől termelő Gyöngyöshalászi üzemben. Ezért is csatlakoztak a műszaki orientációt segítő „Lányok Napja” rendezvényhez Gyöngyösön.

Ugyan a járműipari szakmákat, és ezen belül az abroncsgyártást általában férfias foglalkozásnak tartják, a munkapszichológus szerint a műszaki érdeklődést segítheti, ha van ilyen területen dolgozó családtag, akár az apa vagy a fiútestvér.

Az Apollo Tyres képzési programjához márciusban még közel 40 végzős középiskolás csatlakozott, közöttük több lány is van. A tanulmányi szerződést aláíró diákok a tanév végéig ösztöndíjat kapnak, majd a munkaszerződés megkötése után azonnal elkezdődik számukra a szakképzés. Ennek keretében lehetőségük lesz a vállalat hollandiai vagy indiai üzemeiben felkészülni a gyöngyöshalászi gyár indulására.

„Engem elsősorban a kémia érdekelt, így annak idején vegyipari technikusnak jelentkeztem, amit most már ötödik éve tanulok. Képzésünk részeként gépészettel is foglalkozunk, illetve a gumigyártásról is szó esett már. Az Apolloval egy iskolai toborzási programon találkoztam. Vonzó volt számomra, hogy egy Magyarországon újnak számító céghez csatlakozhatom, akik külföldi képzést is biztosítanak számomra és még a költözésben is segítenek, hiszen debreceni vagyok”

– mondja Bikádi Alexandra, aki idén július 1-től kezdi meg a képzést az Apollo-nál.

Jelenleg éppen az Apollo hollandiai képzésében vesz részt Gause Alexandra. A technikus lány szerint nagyon fontos, hogy az enschede-i üzemben a gyakorlatban is elsajátíthatja mindazt, amit korábban az iskolapadban megtanult.

„Az abroncsgyártás sok részfolyamatból épül fel, nekünk a teljes folyamatban részt kell vennünk, minden munkafázist meg kell ismernünk, ez nagy figyelmet igényel”

– tette hozzá Gause Alexandra.

Eperjesi Ágnes, az Apollo Tyres munkapszichológusa szerint a lányok sokszor elfodulnak a természettudományos tárgyaktól még akkor is, ha érdekli őket például a kémia vagy a matematika. Pedig ha sikeresen elvégeznek egy műszaki jellegű képzést, akkor a körülöttük lévőkből is elismerést váltanak ki.

„Az Apollo első és második abroncsgyártó csoportjában dolgozó lányok jól boldogulnak a sok fiú között. Kiemelkedően megállták a helyüket a külföldi képzésen”

– mondta a munkapszichológus.

„Az Apollo Tyres kifejezetten számít a nőkre csapatában, ezért is csatlakoztunk a Lányok Napja rendezvénysorozathoz. Szeretnénk a középiskolás lányoknak is megmutatni, hogy érdemes a műszaki pályát választaniuk. Másfelől a lányok új, friss szemléletet hoznak egy tradicionálisan férfiközpontú szakmába, a munkafolyamatokba”

– tette hozzá Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary humánerőforrás igazgatója.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 9 =