Legfrissebb hírek

Hankook Ventus Prime³

Rate this post

Developed to achieve the perfect balance between performance and comfort, safety and environmentally friendliness, the Ventus Prime3 is the latest premium comfort flagship of Hankook’s successful Ventus line.

A Ventus Prime3, a Hankook európai utakra tervezett legújabb komfort gumiabroncsa már elérhető az egész régióban. A vállalat sikeres, prémium teljesítményű személyabroncsokból álló Ventus családjának legújabb tagját úgy fejlesztették ki, hogy optimalizált egyensúlyt biztosítson a teljesítmény, a biztonság, a kényelem és a környezetbarát jellemzők terén. A Ventus Prime3 különösen a sokat utazó, kényelmet előtérbe helyező, középkategóriás- és luxusautók vezetőinek igényeit elégíti ki.

A Hankook bemutatja az európai piacra tervezett új Ventus Prime3 modelljét. A teljesítmény, a kényelem, a biztonság és a környezetbarát jellemzők közötti tökéletes egyensúly elérésére kifejlesztett Ventus Prime3 a vállalat sikeres Ventus sorozatának legújabb abroncsa. Az autósok számára kiváló vezetési jellemzőket biztosít, beleértve a vizes és száraz úton nyújtott jobb fékezési teljesítményt. A gumiabroncs 15-18 coll között, 53 különböző méretben kapható.

A Hankook mérnökei kiemelkedő eredményt értek el a Ventus Prime következő generációjának kifejlesztése során az abroncs nedves útfelületen nyújtott fékteljesítményének javításában. Egy új, erős tapadású szilika keverék alkalmazása az új keverési technológiával kombinálva a polimerek és töltőanyagok lényegesen jobb eloszlását biztosítja a futófelületi keverékben. Ez hozzávetőlegesen 8%-kal jobb fékteljesítményt biztosít vizes úton, miközben csökkenti az abroncs gördülési ellenállását. Ezen felül a széles, 4 csatornás futófelületi mintázat gyors vízelvezetést tesz lehetővé, aminek köszönhetően a vezető jobban képes uralni a járművet nedves útviszonyok között, és tovább csökken a vízensiklás kockázata is. A futófelületen elfoglalt pozíciójuktól függő egyedi mélységgel kialakított oldalsó mintaárkok alkalmazásnak köszönhetően a nedves és száraz úton nyújtott jellemzők kölcsönhatásai a Ventus Prime3 esetében csökkentek.

Jelentős eredményt értek el a mérnökök az új Ventus Prime3 fejlesztése során a száraz úton nyújtott teljesítmény terén is. A tovább optimalizált aszimmetrikus futófelületi mintázatnak köszönhetően a gumiabroncs talajjal érintkező felülete 10%-kal nőtt. Mindez a futófelületi mintaelemek nagyobb oldalirányú és sugárirányú merevségével valamint az erőteljes külső vállrésszel és a külső futófelületi bordák vegyes keménységű kialakításával kiváló száraz kezelhetőséget tesz lehetővé. A száraz úton nyújtott fékteljesítmény 3%-kal nőtt, miközben a vonóerőátvitel is javult, többek között a futófelületen körbefutó, lekerekített élű mintaárkoknak köszönhetően, melyek fékezés esetén azonnal megnövelik az abroncs talajjal érintkező felületét.

A frissen kifejlesztett, nagy molekulasúlyú, funkcionális polimerek a Hankook Ventus Prime³ futófelületi keverékében 9%-kal javították a kopásállóságot. A gumiabroncs korszerű, könnyű, tartós műselyem szövetvázzal készül, széles acél övpánt csomaggal, melyet teljes egészében illesztésmentes megerősítő öv burkol, a nagy merevségű peremmag pedig tovább javítja a kezelhetőséget, illetve pontos kormányzási visszajelzést és kiváló irányíthatóságot biztosít nagy sebesség mellett is.

Az optimalizált hangszín az abroncs javított oldalsó mintaárok-szögével és a légellenállást csökkentő oldalfallal kisebb külső zajkibocsátást biztosít, ami tovább javítja a Ventus Prime3 kiváló menetkényelmi jellemzőit. A mintaárkok új elrendezési technológiájával a Hankook fejlesztőmérnökei jelentősen csökkenteni tudták a mintázat által kibocsátott zajt mind az új, mind pedig a használt Ventus Prime³ abroncsokon.

Az összes többi Hankook Ventus termékhez hasonlóan a vállalat új gumiabroncsa is futómű geometria-jelző rendszerrel (Visual Alignment Indicator (VAI)) van felszerelve a vállrészeken, amely leegyszerűsíti a vezetők számára gépkocsijuk futómű beállításának ellenőrzését.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =