Mercedes-AMG GT R – MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Rate this post

A Mercedes-AMG új GT R modelljére pályaspecifikus változatban, első szerelésben kizárólagosan a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 gumiabroncsának speciálisan kifejlesztett változata kerül.

A MICHELIN Pilot Sport Cup 2 pályaabroncs közúti használatra is homologizált változatát optimalizált futóprofillal, asszimmetrikus mintázattal, valamint – az olyan erőpróbák számára, mint az Endurance világbajnoki sorozat – speciálisan kifejlesztett verseny-gumikeverékkel látták el fejlesztők. Ez az összetétel biztosítja az AMG fejlesztési céljainak megfelelő optimális, kiegyensúlyozott teljesítményt irányíthatóság, tapadás és tartósság tekintetében.

Az AMG által fejlesztett legmodernebb közúti jármű abroncsainak kifejlesztése izgalmas kihívást jelentett a Michelin fejlesztőmérnökei számára: ultra nagyteljesítményű, a pálya- és a közúti használat során egyaránt a legmagasabb biztonsági teljesítményt nyújtó, a pályahasználat igénybevételét jól tűrő, hosszú élettartamú gumiabroncs volt az elvárás.

A tizennyolc hónapos fejlesztési időszak alatt közel 900 prototípust és 800 elő szériás abroncsot gyártott le a Michelin és tesztelte közösen az AMG fejlesztőivel a különféle versenypályákon –a teszteknek többek közt Nardo, Nürburgring és a Michelin saját tulajdonú, a Clermont-Ferrand melletti Ladoux-ban található tesztpályája adott otthont.

A Mercedes számára kifejlesztett változatban egyféle futókeveréket tartalmazó Pilot Sport Cup 2 az asszimmetrikus futófelület mellett egyéb innovatív megoldásokkal is rendelkezik. A Track Variable Contact Patch 3.0 megoldást kifejezetten az autósport számára fejlesztette ki a gyártó, előnye, hogy az érintkezési felületen optimalizálni tudja a talajnyomást: az útfelülettel érintkező anyag mennyiségét szabályozza, illetve tartja állandó szinten, akár egyenesen, akár kanyarban gördül az abroncs. A Premium Touch oldalfalidizájnelem pedig a Pilot Sport Cup 2 abroncs elegáns, stílusos külsejéért felel,ami tökéletes összhangban van a jármű dinamikus megjelenésével.

A Mercedes-AMG GT R abroncsméretei:
275/35 ZR 19 az első tengelyen, és 325/30 ZR 20 a hátsón

Michelin gumi Mercedes-AMG GT R

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − négy =