Legfrissebb hírek

Abroncs adományokkal támogatja az életmentést a Goodyear

Rate this post

A Goodyear Dunlop Tires Magyarország folytatta 2014-ben kezdődött támogatási együttműködését a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal, újabb járműveiket szerelte fel abroncsokkal.

goodyear_dunlop_pmkmsz_balazs-laszlo-majtenyi-daniel-660

A mentőszolgálat terepjáróját korábban Wrangler AT/SA+ gumiabronccsal látták el, most pedig a csapatszállító és a kutyákat szállító járművekhez adományoztak Dunlop Winter Response 2 és Winter Sport 5 abroncsokat. Az abroncsok felszerelése szintén adományként a Goodyear gumi és autószerviz hálózata, a Premiohoz tartozó maglódi Kiss Gumi Kft. jóvoltából történt meg. A Goodyear egy különleges lánctalpas járművet is adományozott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak.Az egyszemélyes, speciális jármű elsősorban az autóval megközelíthetetlen utakon, erdei felderítések során jelent segítséget az életmentésben, gyorsítva és megkönnyítve a mentőszolgálat tagjainak helyszínre érkezését.

Cél, hogy a mentők is biztonságosan jussanak el a mentési helyszínekre
A solymári központú Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat fő profilja az emberélet mentés, sőt a bajbajutott állatok mentése is felkerült a palettájukra. Életek múlnak tehát azon, hogy odaérnek-e egy helyszínre, mert őket akkor hívják, amikor a mentésben résztvevő erők számára elfogynak a járható utak. Feladatuk komplex, hiszen minden mentés azzal kezdődik, hogy kéklámpával hosszú kilométereken át vonulnak a helyszínre, majd percekkel később már földutakon száguldanak és végül a sokszor térdig érő sárban küzdik fel magukat egy hegytetőre. Ebben a munkában nehéz olyan megbízható társat találni, mint aki rájuk is vigyáz ezekben a pillanatokban, hiszen az autójukon az a négy, a Goodyeartől 2014-ben támogatásként kapott Wrangler AT/SA+ abroncs garantálja azt, hogy a bajbajutottat is megmentsék és azt is, hogy kollégáik is biztonságban hazajuthassanak. A csapatszállító és a mentőkutyákat szállító járműveik biztonságos közlekedésének elősegítése érdekében most egy Dunlop Winter Response 2 és egy Dunlop Winter Sport 5 abroncs készletet adott át Baran Zsuzsanna és Majtényi Dániel a Goodyear Dunlop Tires Magyarország Kft. képviseletében.

A Goodyear által adományozott lánctalpas járművel jutnak el az autóval megközelíthetetlen helyekre is
Sok esetben azonban a mentés helyszíne nem közelíthető meg autóval, így a mentőszolgálat emberei gyalogosan is kénytelenek voltak hosszú utakat megtenni hegyvidéki területeken.Ezekben az esetekben nyújt hatalmas segítséget az a különleges, lánctalpas jármű, amely a Goodyear támogatásaként került a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálathoz.

„A 2013-as, március 15-i hosszú hétvége alatt kialakult komoly hóhelyzet teremtette meg az igényt egy olyan speciális jármű iránt,amellyel a hó miattveszteglő kocsisorok között lehet közlekedni. A leginkább egy gördeszkához hasonlítható lánctalpas jármű további előnye, az autóval megközelíthetetlen terepeken, erdőben, hegyi ösvényeken is bevethető, az erdei utakon lezárt sorompók alatt is át tud menni, tovább gyorsítva kollégáink helyszínre érkezését. A jármű egy gokartmotorral működik, viszonylag gyorsan, akár 40-45 km/h-val is tud haladni, bár a nehezített útviszonyok leginkább 20 km/h sebességet engednek meg. Méretéből adódóan egy személyt bír el, azonban a mentőszolgálat által legyártott, mögé szerelhető plató plusz egy személy vagy felszerelés szállítását is lehetővé teszi – monda el Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője.

A lánctalpas járművet több alkalommal is alkalmazták sikerrel mentés során. 2015 őszén két túrázó riasztotta a mentőszolgálatot, miután Normafáról Budaörs felé tartva hasadékba csúsztak, pontos helyzetüket azonban nem tudták meghatározni. A mentőszolgálat embereinek és a rendőrségnek ezért nagy területet kellett átfésülniük, ebben komoly segítségükre volt a lánctalpas jármű.„A hat órás mentés során a járművel jártuk végig az összes olyan erdei utat, ahol a túrázók jártak” – számolt be az esetről Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője. „A jármű tökéletesen működik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket”.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =