Főoldal / 1 Egyéb / Eladók a Michelin Pesti gyárának gépei

Eladók a Michelin Pesti gyárának gépei

A tengerentúlról is érdeklődnek a magyar gumigyár gépei iránt

Már licitálhatnak a vevők 2016 első nagy ipari online árverésén

Ázsiai és amerikai vevők is jelezték már előzetesen, hogy szeretnék megvásárolni egy bezárt magyarországi gumigyártó üzem berendezéseit. A tételeket online árverésen értékesítik, a teljes kikiáltási érték több tízezer euró lesz. Az biztos, hogy a hazai piacon ez lesz a 2016-os év első nagy volumenű ipari aukciója.

Online aukción értékesítik egy nemzetközi gumigyártó bezárt magyarországi egységének gépeit, berendezéseit, logisztikai eszközeit – ismertette Kocsis Csaba, az árverést szervező Intergavel Kft. ügyvezetője.

Könnyen előfordulhat, hogy a vevők nemcsak Európából érkeznek, ugyanis ázsiai és amerikai cégek is érdeklődtek a korszerű gépek, berendezések iránt. Az árverésen a tételek nagy száma miatt több fordulót tartanak. A licit első fordulója már elindult, a zárás január 21-én lesz. A tételek között szerepelnek konvejor pályák, darupályák, fémmegmunkáló gépek (például köszörűk, gyaluk, horizontális fúró-marók), valamint a gumigyártáshoz szükséges, speciális berendezések is.

Az árverés szervezője szerint hazánkban is széles körű érdeklődésre tarthat számot az aukciósorozat, mert az iparban általánosan használt eszközök − targoncák, emelők, raklapok, ládák, irodabútorok – is szerepelnek a kínálatban. Ezek jellemzően minden árverésen vevőre találnak. A tételek összesített kikiáltási ára az első árverési fordulóban meghaladja az 55 ezer eurót (12 millió forintot).

Az árverésen csak regisztrált felhasználók vehetnek részt, a szervező az üzlet biztonsága érdekében ellenőrzi a jelentkező céget.

Ezt olvasta már?

Koronavírus: a gumiszervizek többsége az extra költségek ellenére sem tervez áremelést

A gumiszervizek többsége nem tervez áremelést

Koronavírus: a gumiszervizek többsége az extra költségek ellenére sem tervez áremelést

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + hét =