Az öt legnagyobb különbség az élő és az online szerencsejáték között

Rate this post

Napjainkban már úgy is simán szerencsejátékosnak nevezheti magát bárki, hogy soha nem tette be a lábát egyetlen kaszinóba sem.

Napjainkban már úgy is simán szerencsejátékosnak nevezheti magát bárki, hogy soha nem tette be a lábát egyetlen kaszinóba sem.

Az virtuális tér egy teljesen új világot nyitott meg számunkra, amely többé nem függ attól, hogy helyrajzilag éppen hol tartózkodunk. Vannak, akik alig várják éves Las Vegas-i útjukat, mások inkább úgy döntenek, hogy egy virtuális asztalnál szereznek törzshelyet maguknak, és naponta játszanak néhány leosztást blackjackből, vagy megpörgetik a tárcsákat a nyerőgépes jackpotokért. Míg a játékok rendkívül hasonlóak, a tapasztalatok egészen másak. Öt különböző területet azonosítottam, ahol nyilvánvalóak a különbségek, így, ha online szerencsejátékot játszol, és most indulsz először kaszinóba, vagy fordítva, tudni fogod, mire számíthatsz.

Pénz be-ki

Ez az a terület, ahol a virtuális és az élő fogadás teljesen ellentétes. Az egyik csak készpénzt engedélyez, a másik viszont egyáltalán nem teszi ezt lehetővé. Egy valódi kaszinóban a készpénz a király, lényegtelen, hogy honnan veszed ki, a fontos, hogy kizárólag készpénzzel tudsz vásárolni. Az online nyerő gépek világában viszont ki kell találnod, hogyan fogod áthelyezni a pénzed a fogadási számládra, és ez előzetes felkészülést igényel. Mindenesetre pontosan fordítva van, mivel az interneten nem tudsz tényleges papírvalutát használni.

Másik gépre vagy asztalhoz költözés

Tegyük fel, hogy éppen egy nyerőgépnél ülsz, és nem tetszik, ahogy a dolgok mennek. Már jóval többet beinvesztáltál, mint amennyit szerettél volna, és egyszerűen nem fizet, viszont még élvezed az adott játékot. Mit csinálsz? Átülsz egy másik géphez, ami valószínűleg közvetlenül melletted vagy a nyerőgép másik oldalán található, és reméled, hogy fordul a kocka. Ha az interneten játszol a kedvenc játékoddal, és ugyanezt tapasztalod, akkor mit csinálsz? Vagy kell találnod egy hasonló játékot egy másik kaszinóban, vagy váltanod kell kaszinón belül egy másik játékra, és ez bizony valahogy elszívja a mókát, amikor a kreditek pillanatok alatt nullára esnek.

Italok és még sok más

Ha azon játékosok közé tartozol, akiknek csak online volt tapasztalatuk, akkor eddig lemaradtál a szerencsejáték kényeztető részéről, ahol frissítőket kínálnak neked. Egy olyan helyen, mint Las Vegas, minden ital ingyenes. Nem számít, hogy az egy kávé, egy üveg víz vagy egy martini. Ez a szolgáltatás része. Ezzel szemben, amíg a számítógépeden fogadsz, maximum reménykedhetsz abban, hogy az egyik családtagod hoz neked valamit.

Jutalmak

Ez a lényeges pont. Ha kaszinóban játszol, különösen, ha lojális játékos vagy, és gyakran jársz arra a helyre, a játékoskártyád számos jutalomra nyit lehetőséget. Ha asztalnál ülsz, vagy odaadod az osztónak, vagy behelyezed a nyerőgépbe, a kártya rögzíti a fogadási tevékenységeidet, és ennek megfelelően pontokat szerzel. Új játékosként is gyakran kaphatsz üdvözlő bónuszokat, esetleg némi ingyenes játékpénzt vagy egy ingyenes büfét. Ezzel szemben az interneten tengernyi marketinggel feltuningolt bónuszt láthatsz, ami általában valami ilyesmit jelent: „100 százalék üdvözlő bónusz 20 ezer forintig”. Jól hangzik, igaz? Ha befizetsz 5 ezret, 10 ezret kapsz, vagy ha 20 ezret akkor 40 ezret, óriási deal első látszatra. A webhelytől és az adott ajánlattól függően azonban előfordulhat, hogy a befizetést és a bónuszt is körülbelül 30-szor kell megjátszani, mielőtt egy fillért is kivehetnél.

A vibe

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az emberi interakció egész eszméjét sem. Persze oké, hogy mostanában sokan jobban szeretik a szöveges üzeneteket, mint a telefonon való beszélgetést, de egy igazi kaszinóban azért olyan eszméletlen hangulat van, amit egyszerűen nem tudsz elérni a neten, és azért valljuk be, a szerencsejáték leginkább egy személyes közösségi tevékenység, tökéletes eszköze lehetne annak, hogy pont inkább elszakadjunk a virtuális világban zajló dolgoktól.

Szó se róla, egy élő kaszinóban rengeteg móka lehet, de az online szerencsejáték is óriási erőfeszítéseket tesz egy szociálisabb környezet kialakítására. Nem csak élő osztós asztalokkal trükköznek, de néhány új, lassan bővülő többjátékos játékgép is tartalmaz közösségi komponenst, ahol másokkal játszhatsz gépeken, és még bónuszkörökben is részt vehettek együtt. Emellett az élő kaszinók általában nem teszik lehetővé, hogy pizsamában játssz!

Ezt olvasta már?

A Vredestein új, nagy teljesítményű négy évszakos gumiabroncsa verhetetlen tapadást biztosít a nedves utakon

Vredestein Quatrac Pro+

A Vredestein új, nagy teljesítményű négy évszakos gumiabroncsa verhetetlen tapadást biztosít a nedves utakon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük