Befejeződött a Hankook gyár bővítésének harmadik üteme

Rate this post

A beruházás 950 új munkahelyet teremtett és közel 19 millióra növelte a Hankook éves gyártókapacitást

hankook gumi gyár bovites
Befejeződött a Hankook gumiabroncsgyár bővítésének harmadik üteme

Befejeződött a rácalmási Hankook gyár >>> bővítésének harmadik üteme. A dél-koreai gumiabroncsgyártó vállalat egyetlen európai üzemében ezzel a fejlesztéssel a gyártókapacitás  eléri az évi 19 millió abroncsot. A közvetlen foglalkoztatottak száma pedig a mintegy 950 új dolgozóval már meghaladja a 3300 főt. Az összesen 313 millió eurós beruházás újabb bizonyítéka és fontos mérföldköve a Hankook hosszú távú terveinek Magyarországon. A hazai beruházások összértéke eléri a 885 millió eurót.

A 2006-os alapkőletétel és a 2007-ben megindult gyártás óta a Hankook rácalmási gyáregysége folyamatosan bővül. A harmadik ütem gyártósorainak beindításával már napi 55.000, vagyis évi 19 mintegy millió abroncs készül az ultramodern üzemben. Összesen közel 500 méret- és modellvariációban. A 313 millió eurós beruházásból épült új üzemrész világviszonylatban a legmodernebb ipari létesítmények közé tartozik, tervezése pedig magas szintű szaktudást igényelt.

Nagyon fontos mérföldkő a Hankook életében, hogy befejeztük a rácalmási gyárunk újabb nagy volumenű bővítési ütemét.

„Büszkék vagyunk rá, hogy folyamatos fejlődésről és gyártókapacitás növekedésről beszélhetünk stratégiai fontosságú, európai gyáregységünk esetében. A gyártósor beindítását minden részletre kiterjedő gondos tervezés, illetve próbaüzem előzte meg. Ez azért is fontos, mert olyan magas elvárású prémium autómárkák első felszerelésű abroncsai készülnek nálunk, mint az Audi, a BMW, vagy a Mercedes”

– mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A teljes mértékben automatizált gyártósor különösen magas fokú precizitást és gyártási sebességet tesz lehetővé, ami nagyban hozzájárul a gyártási hibák megelőzéséhez és megkönnyíti az adott gépeken dolgozók munkáját is. A gyártósor kialakítása és üzemeltetése nagyon magas szintű tervezést és vezérlést igényelt.

A gyárbővítés magában hordozza az alkalmazottak számának növekedését is

A beruházás 950 új munkahelyet teremtett, amivel a gyár közvetlen alkalmazottainak száma mára meghaladja a 3300 főt. A Hankook mindig törekedett arra, hogy a lehető legtöbb helyi beszállítót foglalkoztassa, már a harmadik ütem befejezése előtt is a cég beszállítóinak 75 százaléka magyarországi vállalat volt. Az arány azóta sem változott. Viszont a beruházásokon és annak finanszírozásán keresztül további 20 százalékkal nőtt a beszállítói létszám is. Így a vállalat közvetve több tízezer embernek ad biztos megélhetést.

Ezt olvasta már?

EV Ready technológia, amely az innováció ütemét hajtja

EV Ready technológia, amely az innováció ütemét hajtja

Most, az elektromos járművek széles körű elterjedésével a Goodyear innovációjának új fejezete lendületben van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − kilenc =