Befejeződött a Hankook gyár bővítésének harmadik üteme

Rate this post

A beruházás 950 új munkahelyet teremtett és közel 19 millióra növelte az éves gyártókapacitást

Befejeződött a rácalmási Hankook gyár bővítésének harmadik üteme. A dél-koreai gumiabroncsgyártó vállalat egyetlen európai üzemében ezzel a fejlesztéssel a gyártókapacitás  eléri az évi 19 millió abroncsot, a közvetlen foglalkoztatottak száma pedig a mintegy 950 új dolgozóval már meghaladja a 3300 főt. Az összesen 313 millió eurós beruházás újabb bizonyítéka és fontos mérföldköve a Hankook hosszú távú terveinek Magyarországon, amellyel a hazai beruházások összértéke eléri a 885 millió eurót.

A 2006-os alapkőletétel és a 2007-ben megindult gyártás óta a Hankook rácalmási gyáregysége folyamatosan bővül. A harmadik ütem gyártósorainak beindításával már napi 55.000, vagyis évi 19 mintegy millió abroncs készül az ultramodern üzemben, összesen közel 500 méret- és modellvariációban. A 313 millió eurós beruházásból épült új üzemrész világviszonylatban a legmodernebb ipari létesítmények közé tartozik, tervezése pedig magas szintű szaktudást igényelt.

hankook gumi gyár bovites
Befejeződött a Hankook gumiabroncsgyár bővítésének harmadik üteme

– Nagyon fontos mérföldkő a Hankook életében, hogy befejeztük a rácalmási gyárunk újabb nagy volumenű bővítési ütemét. Büszkék vagyunk rá, hogy folyamatos fejlődésről és gyártókapacitás növekedésről beszélhetünk stratégiai fontosságú, európai gyáregységünk esetében. A gyártósor beindítását minden részletre kiterjedő gondos tervezés, illetve próbaüzem előzte meg. Ez azért is fontos, mert olyan magas elvárású prémium autómárkák első felszerelésű abroncsai készülnek nálunk, mint az Audi, a BMW, vagy a Mercedes – mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A teljes mértékben automatizált gyártósor különösen magas fokú precizitást és gyártási sebességet tesz lehetővé, ami nagyban hozzájárul a gyártási hibák megelőzéséhez és megkönnyíti az adott gépeken dolgozók munkáját is. A gyártósor kialakítása és üzemeltetése nagyon magas szintű tervezést és vezérlést igényelt.

A gyárbővítés magában hordozza az alkalmazottak számának növekedését is. A beruházás 950 új munkahelyet teremtett, amivel a gyár közvetlen alkalmazottainak száma mára meghaladja a 3300 főt. A Hankook mindig törekedett arra, hogy a lehető legtöbb helyi beszállítót foglalkoztassa, már a harmadik ütem befejezése előtt is a cég beszállítóinak 75 százaléka magyarországi vállalat volt. Az arány azóta sem változott, viszont a beruházásokon és annak finanszírozásán keresztül további 20 százalékkal nőtt a beszállítói létszám is, így a vállalat közvetve több tízezer embernek ad biztos megélhetést.

Ezt olvasta már?

Fényesen ragyognak a csillagok a magyar égen a MICHELIN Guide 2022-es kiadásában

MICHELIN Guide 2022 Hungary

Fényesen ragyognak a Michelin csillagok a magyar égen : A MICHELIN Guide Hungary első kiadása 62 éttermet ajánl

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük