Legfrissebb hírek

365 nap kiegyensúlyozott gumiabroncs teljesítmény – Kinergy 4S

Rate this post

A Hankook Tire a Kinergy 4S abronccsal egy vadonatúj négyévszakos gumiabroncsot dob piacra, amelyet az európai útviszonyoknak megfelelően fejlesztettek ki.

Az új Kinergy 4S 2015 második negyedévében jelenik meg a piacon számos népszerű, 14 és 18 hüvelyk közötti méretben

A Hankook négyévszakos gumiabroncsainak negyedik generációját képviselő új Kinergy 4S kiegyensúlyozott teljesítményt és biztonságot kínál az európai autóvezetők számára az egész év során, és tekintettel van az időjárás változásokra és a jövőbeni törvényi előírásokra is. Az új gumiabroncs aszimmetrikus futófelületének külső mintázata a teljesítménnyel és biztonsággal kapcsolatos nyári jellemzőket biztosítja. míg a belső rész a téli útviszonyoknak megfelelő 3D-s mikroárkokkal >>> készül. Az új Kinergy 4S 2015 második negyedévében jelenik meg a piacon számos népszerű, 14 és 18 hüvelyk közötti méretben. Már kezdettől fogva eredeti gyári felszerelésként szerepel majd több  piacvezető autógyár modelljein.

Az új Kinergy 4S (4S – négy évszak) négyévszakos gumiabronccsal a Hankook továbbra is a minőséget szem előtt tartó, környezettudatos vezetőket célozza meg. Akik nem szeretnék félévente cserélgetni gumiabroncsaikat, de a kiegyensúlyozott teljesítményről és biztonságról sem akarnak lemondani. A Kinergy 4S abroncsot a mind a négy évszakban biztosított harmonikus teljesítmény jellemzi. Az gumiabroncs ennek köszönhetően vonzó alternatívát jelent a jogi előírásoknak megfelelő egész éves mobilitás tekintetében. Hiszen az időjárási viszonyok egyre változékonyabbak Európában. A gumiabroncs egész évben használható, akár azokban az országokban is, ahol időszakosan kötelező a téli gumiabroncs használata. Ezt az abroncson szereplő M+S hópehely szimbólum bizonyít (2018-tól ez előírás lesz a téli gumi abroncsok számára Európában és azon kívül is).

A minden fajta időjárási viszonyoknak megfelelő gumiabroncsok szakértőjeként a Kinergy 4S a nyári gumiabroncs előnyeit – magasabb hőmérséklet mellett vizes és száraz útfelületen egyaránt rövid féktávolság és jó vezetési jellemzők. Kombinálja a téli gumiabroncsokéval, különösen a vonóerő átvitel és a fékteljesítmény tekintetében hideg időben vagy mérsékelt hóesés esetén. Aszimmetrikus futófelületi kialakításával a Hankook négyévszakos gumiabroncsának új generációja átvette a főbb tervezési elemeket sikeres elődjétől. Az új gumiabroncsokat teljes egészében újratervezték, ami az elnevezésben is tükröződik.

A Kinergy 4S „nyári vállrészét” nagyobb méretű mintaelemekkel és azok közötti lépcsőzetes összekötőelemekkel alakították ki

Ami különösen száraz útfelületen, magasabb hőmérséklet melletti vezetésre teszi alkalmassá. Öt bordás futófelületi kialakítása kiváló stabilitást nyújt. A speciális nyári mikroárkok a külső futófelületi mintaelemeken pontosabb kormányzást nyújtanak száraz felületen való gyors vezetés esetén is. Ugyanakkor az extra széles övcsomagnak valamint a szilika és a gumi maximális kötése érdekében jól eloszlatott szilikával készült futófelületi keveréknek köszönhetően a gumi abroncs különösen tartós. Kevésbé kopik, így hosszabb az élettartama, és költséghatékonyabb is. Ez a négy fő mintaárokkal kombinálva, amelyek közül a külső döntött kialakítású, optimális vízelvezetést biztosít (akár latyakos úton is). Ez nagy hatékonysággal véd a vízenfutással és a latyakon való megcsúszással szemben.

A gumiabroncs futófelületének belső része téli kialakítású, nagy számú mikroárokkal és mintázati elemmel, amelyek biztos fékezést tesznek lehetővé őszi és téli útviszonyok között. Az optimalizált futófelület a V-alakú keresztirányú mintaárkokkal szintén a megbízható kezelhetőséget biztosítják havas utakon. A futófelületi mintaárkokba egyenlő távolságra épített téli futófelületi kopásjelzők segítségével a vezetők egyszerűen és könnyen ellenőrizhetik, hogy megvan-e a téli gumiabroncsokra előírt minimális mintaárok-mélység.

A Hankook egyike volt az elsőknek a gumiabroncs-gyártók között, aki észrevette a négy évszakos gumiabroncsokban rejlő lehetőségeket az európai piacon. Tudatosan koncentrál a szegmens fejlesztésére már az 1990-es évek óta.  A Kinergy 4S abroncsot megelőző modell, a rendkívül sikeres Optimo 4S még 2008-ban megkapta a Német Szövetségi Környezetvédelmi Ügynökség (UBA) Blue Angel díját. A környezetbarát autózásért, tekintettel a kiemelkedő üzemanyag-hatékonysággal kombinált kiváló biztonsági és teljesítmény jellemzőkre.

„Új négyévszakos gumiabroncsunk fejlesztése során a kulcsfontosságú téli és nyári jellemzők további javítására összpontosítottunk. Annak érdekében, hogy az autóvezetők számára kiváló minőségű alternatívát kínálhassunk a hagyományos nyári és téli gumiabroncsok cserélgetésével szemben. Kiegyensúlyozott kialakításával a Hankook Kinergy 4S valódi alternatíva lehet az egész éves mobilitás terén. Ez különösen igaz az olyan régiókra, ahol egyre kevesebb a hó és mérsékelt a klíma, de például a városi környezetre is.”

– jelentette ki Gangseung („Tony”) Lee, a Hankook európai marketing és értékesítési igazgatója.

A Hankook Kinergy 4S termékválasztéka kezdetben 45, 14 és 18 col közötti méretet kínál a 70-es és 40-es közötti sorozatokban. 155 és 255 közötti futófelületi szélességgel, T, H és V besorolással, egyes esetekben extra nagy terhelhetőséggel.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 2 =