Új téli teher-gumiabroncs hajtott tengelyre -SmartControl DW07

Rate this post

A Hankook az új SmartControl DW07 gumiabronccsal bővíti téli teherabroncs választékát.

A Hankook az új SmartControl DW07 gumiabronccsal bővíti téli teherabroncs választékát.

Az új, hajtott tengelyre tervezett futófelületi mintázattal a gumiabroncs-gyártó a nagy kihívást jelentő téli körülményeknek megfelelő terméket vezet be.

Az előző modellekhez viszonyítva az abroncs 25%-kal nagyobb vonóerő átvitelt biztosít havon, és akár 13%-kal nagyobb futásteljesítményt téli útviszonyok között. A flottakezelők és gumiabroncs kereskedők mostantól rendelhetik meg a Hankook SmartControl DW07 típust.

A Hankook egy új téli abronccsal bővítette termékválasztékát tehergépkocsik számára. A Hankook SmartControl DW07 típust szélsőséges téli időjárási körülményekre optimalizálták az európai nagy távolságú és kiskereskedelmi forgalomhoz. Az új téli mintázatú, hajtott tengelyre való abroncs jelenleg három fő méretben 315/80 R 22.5, 315/70 R 22.5, 295/80 R 22.5 kapható, de a későbbiekben további méretek is elérhetőek lesznek.

A költséges állásidők elkerülése, illetve a sofőrök biztonsága érdekében, a flottákat megfelelően kell felszerelni ahhoz, hogy a nehéz téli időjárási körülményekkel is megbirkózzanak. A nagy futásteljesítmény mellett az optimális vonóerő átvitelfontos követelmény a téli gumiabroncsokra vonatkozóan a nagy távolságú és kiskereskedelmi szállítmányozási üzletágban. A  SmartControl DW07 alapanyag keverékét úgy tervezték és alakították ki, hogy megfeleljen a nagy kihívást jelentő téli körülményeknek, különösen az észak-európai és alpesi területeken.

A SmartControl DW07 futófelületi mintázatát is havas utakon nyújtott teljesítményre és biztonságra összpontosítva tervezték.

A Hankook új téli abroncsa 8%-kal szélesebb futófelülettel rendelkezik, ami növeli a gumiabroncs és a talaj közötti érintkezési felületet és biztosabb tapadás és kezelhetőséget eredményez. Az öt fő vízelvezető mintaárokkal rendelkező futófelület emellett nagyobb biztonságot is nyújt a vízen siklással szemben. A gumiabroncs futófelületén kialakított 3D-s téli mikroárkok két fontos feladatot teljesítenek – először is, egyenletes kopást tesznek lehetővé a futófelületen, amivel magas futásteljesítmény érthető el. Ezt a hatást a mintaelemek rezgéscsillapító elrendezése is erősíti. Másrészt, a SmartControl DW07 egyedi, félig nyitott vállrészi kialakítással kombinálva a mikroárkok jobb vonóerő átvitelt biztosítanak havas és jeges utakon. Mind a fékezési, mind a vonóerő átviteli teljesítményt javítja a futófelületi mintaelemek fűrészfogas peremkialakítása, ami a gumiabroncs és az útfelület között kiváló tapadást eredményez.

Az innovatív technológiáknak köszönhetően a SmartControl DW07 különösen hatékony. Egy speciálisan kifejlesztett keveréket alkalmaztak a Hankook új téli abroncsában, amelyet a kemény téli feltételeknek megfelelően optimalizáltak, így a gumiabroncs alacsony hőmérsékleten is rugalmas marad, különösen ellenálló  a hideggel szemben, vagyis rendkívül alacsony hőmérsékleten is nagy fékteljesítményt biztosít. A Hankook elismert szabályozott merevségű kontúr technológiája (Stiffness Control Contour Technology / SCCT) is nagy szerepet kapott az abroncs tervezésekor. Ez az eljárás a nyomás egyenletes eloszlását teszi lehetővé a gumiabroncsban a szövetváz futófelületi részén, a deformálódás minimalizálása érdekében. Ez nem csak növeli a gumiabroncsok élettartamát, hanem javítja az újrafutózhatóságot is.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizenkettő =