Főoldal / 1 Egyéb / Lezárult az Apollo gumigyár magyarországi finanszírozása

Lezárult az Apollo gumigyár magyarországi finanszírozása

Az Apollo gumigyár sikeresen zárta a Magyarországon épülő új gyárának 300 millió eurós finanszírozásról szóló tárgyalásokat, a teljes beruházás összege 475 millió euró lesz

Az ABN AMRO Bank N.V.-t, a Magyar Export-Import Bank Zrt.-t, a Raiffeisen Bank Zrt.-t, a Standard Chartered Bankot és az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t csoportosító nemzetközi bank konzorcium támogatja a vállalatot és biztosítja számára a szükséges hitelt. Az ABN AMRO Bank N.V. dokumentációs ügynöknek, míg a Raiffeisen Bank Zrt. létesítményi és biztonsági ügynök lett kinevezve.

Apollo_gumigyar képzés 2

A 475 millió eurós zöldmezős beruházás építési munkálatai 2015 áprilisában megkezdődtek. Az első termék várhatóan 2017 elején gördül le a gyártósorról, az üzem több száz munkahelyet teremt.

K. Prabhakar, az Apollo Tyres, Hungary ügyvezető igazgatójatárgyalások lezárása után elmondta: „Köszönjük konzorcium-partnereinknek a segítséget, akik biztosították számunkra a projekthez szükséges speciális finanszírozási formát és nagymértékben megkönnyítették a folyamat problémamentes lezajlását.”

A legmodernebb technológiákkal felszerelt magyarországi üzem évente 5,5 millió személygépkocsihoz és könnyű tehergépjárműhöz (PCLT) való abroncsot, valamint 675 000 nehéz tehergépjárműhöz való abroncsot fog előállítani, kiegészítve ezzel a hollandiai egységük gyártását, így az Apollo és Vredestein portfóliójuk minden terméke elérhető lesz az európai piacon. Az épülő üzem kevesebb, mint 100 km-re található Budapesttől, kielégíti az Apollo Tyres összes igényét, köztük a potenciális vásárlók, a különböző, eredeti alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalatok közelségét is.

Ezt olvasta már?

Sokéves tapasztalat, valamint sazéles körű kutatások és tesztelések veztteek az ELIT technológia kifejlesztéséhez. E technológia hozta konstrukciós fejlesztések teszik lehetővé, hogy a 344 Forestar ELIT ugyanazt a rakományt szállítsa a névleges légnyomás felénél, mint a standard erdészeti gumiabroncsok és így nagyobb felfekvő felületet, jobb tapadást és üzemanyaghatékonyságot biztosít.

Bohnenkamp – Alliance ALACSONY NYOMÁSÚ ERDÉSZETI ABRONCS

Sokéves tapasztalat, valamint széles körű kutatások és tesztelések vezettek az ELIT technológia kifejlesztéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =