Lezárult az Apollo gumigyár magyarországi finanszírozása

Rate this post

Az Apollo gumigyár sikeresen zárta a Magyarországon épülő új gyárának 300 millió eurós finanszírozásról szóló tárgyalásokat, a teljes beruházás összege 475 millió euró lesz

Apollo_gumigyar képzés 2

Az ABN AMRO Bank N.V.-t, a Magyar Export-Import Bank Zrt.-t, a Raiffeisen Bank Zrt.-t, a Standard Chartered Bankot és az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t csoportosító nemzetközi bank konzorcium támogatja a vállalatot és biztosítja számára a szükséges hitelt. Az ABN AMRO Bank N.V. dokumentációs ügynöknek, míg a Raiffeisen Bank Zrt. létesítményi és biztonsági ügynök lett kinevezve.

A 475 millió eurós zöldmezős beruházás építési munkálatai 2015 áprilisában megkezdődtek. Az első termék várhatóan 2017 elején gördül le a gyártósorról, az üzem több száz munkahelyet teremt.

K. Prabhakar, az Apollo Tyres, Hungary ügyvezető igazgatója a tárgyalások lezárása után elmondta:

„Köszönjük konzorcium-partnereinknek a segítséget, akik biztosították számunkra a projekthez szükséges speciális finanszírozási formát és nagymértékben megkönnyítették a folyamat problémamentes lezajlását.”

A legmodernebb technológiákkal felszerelt magyarországi üzem évente 5,5 millió személygépkocsihoz és könnyű tehergépjárműhöz (PCLT) való abroncsot gyárt. Valamint 675 000 nehéz tehergépjárműhöz való abroncsot fog előállítani, kiegészítve ezzel a hollandiai egységük gyártását, így az Apollo és Vredestein portfóliójuk minden terméke elérhető lesz az európai piacon. Az épülő üzem kevesebb, mint 100 km-re található Budapesttől. Kielégíti az Apollo Tyres összes igényét, köztük a potenciális vásárlók, a különböző, eredeti alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalatok közelségét is.

Ezt olvasta már?

Ahhoz, hogy az AUTO BILD tesztmezőnyének ebbe az elit körébe még bekerülhessen, jó kvalifikációs teljesítményre van szükség. Itt a 35 négyévszakos guminak a lehető legrövidebb, 100 km/h-s féktávot kellett igazolnia nedves és száraz körülmények között.

35 négyévszakos gumiabroncs az AUTO BILD 2023-as féktáv teszten

Ahhoz, hogy az AUTO BILD négyévszakos gumi tesztmezőnyének elit körébe bekerülhessen, jó féktáv teljesítményre van szükség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =