Ivaloban építi fel új téli gumiabroncs tesztközpontját a Hankook

Rate this post

Hankook_téli_test_ivalo_gumi_piac_magazin_2

A Hankook Tire szerződést kötött a finn Test World gumiabroncs tesztvállalattal az abroncsgyártó első európai téli gumiabroncs tesztközpontjának megépítéséről. Az új tesztközpont a finnországi Ivaloban működő Test World közelében épül majd fel a jövő év végére, és a Hankook jövőbeni téli termékeinek tesztelésére szolgáló egyetlen létesítménye lesz.

A Hankook egy európai téli gumiabroncs tesztközpont építése mellett döntött. A vállalat nem régen kötött szerződést a finn Test World gumiabroncs tesztvállalattal a központ felépítéséről annak saját Mellatracks nevű fedett és szabadtéri abroncstesztek elvégzésére is alkalmas komplexuma mellett. Az új létesítmény a finnországi Ivaloban, 300 km-re az északi sarkkörtől északra épül majd fel.

A gumigyár új beruházása több tesztpályából fog állni, amelyeken változatos vezetési helyzeteket is szimulálni tudnak majd, emellett megépülnek hozzá a megfelelő összekötő és szervizutak is. A tesztközpontot a legkorszerűbb berendezésekkel szerelik fel, valamint irodák, tárgyalók és szociális helyiségek állnak majd a szakértők rendelkezésére. A tervezési és építési munkálatok előkészületei rögtön a szerződés aláírását követően megkezdődtek, a Hankook várakozásai szerint a központ 2016 decemberére készül el teljesen.

– Vállalatunk mindig nagy hangsúlyt fektetett a helyi viszonyoknak megfelelő termékfejlesztésre  – mondta Ho-Youl Pae, a Hankook Tire európai igazgatója. – Komolyan úgy gondoljuk, hogy a Hankook termékeit a tervezett alkalmazási területükön kell fejleszteni és tesztelni, tekintettel az ottani időjárási és útviszonyokra, hogy egész évben tökéletesen megfeleljenek a helyi piaci igényeknek. Mivel manapság egy termék piaci megjelenésének időpontja is kulcsfontosságú tényező, az új kísérleti telep Ivaloban elősegíti majd téli tesztelési tevékenységünket.

A gumiabroncsgyártó új beruházását a világ legészakibb téli tesztterületén a Skandinávia déli részén és az Alpokban uralkodó egyre változatosabb, kiszámíthatatlan téli időjárási körülmények indokolják. Az ivaloi helyszínt rendkívül stabil és hosszan tartó téli időjárási körülmények jellemzik, így ott hosszabb az aprólékos tesztmunkálatokra rendelkezésre álló idő is. Ezen felül a rugalmas légi fuvarozási szolgáltatás és a kiegészítő szolgáltatások széles skálája további előnyöket jelent. Miután felépült a téli teszthelyszín, a Hankook Tire németországi kutatás-fejlesztő egysége, a Hankook Tire Európai Technológiai Központ (ETC) Hannoverben felel majd az új téli teszthelyszín irányításáért.

– A németországi K+F központunk megnyitása óta a Hankook Tire jelentősen bővítette európai kutatás-fejlesztési tevékenységét – tette hozzá Dr. Klaus Krause, az ETC vezetője. – Drasztikusan növelnünk kell a tesztkapacitásunkat, a téli gumiabroncsok eredeti gyári felszerelésű üzletágának jövőbeni bővítéséhez is. A Test Worlddel régóta fennálló, megbízható partnerkapcsolatunk miatt is döntöttünk az ivaloi új központ felépítése mellett a lehető legjobb eredmények elérése érdekében. Biztos vagyok benne, hogy az új exkluzív létesítmény segíteni fog bennünket abban, hogy időben és kompromisszumok nélkül teljesítsük a jövőbeni követelményeket.

– A Hankook régi ügyfelünk, a globális gumiabroncs-piacon – mondta Alex Burns, a Millbrook Csoport vezérigazgatója. – Az új téli gumiabroncs tesztközpont ivaloi építésére vonatkozó szerződést a Test World iránti bizalom jeleként értelmezzük, ugyanakkor megerősíti pozícióját a világ vezető gumiabroncs tesztközpontjaként.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 12 =