A Gumisok így védekeznek a hideg ellen

Rate this post

Megfelelő öltözködéssel, valamint meleg ételek és italok fogyasztásával megelőzhetjük a hideg kedvezőtlen hatá­sait.

Érdemes tudni, ha fázunk, vacogunk, fáj vagy zsibbad a végtagunk, az orrunk vagy fülünk, akkor ez már a kihűlés vagy a fagyás előjele – erre figyelmeztetnek az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalának szakemberei. A további lehűlést testmozgással előzhetjük meg, vagy menjünk be egy olyan helyre, ahol felmelegedhetünk.

Réteges öltözködés
Mindig az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözzünk: védjük magunkat a széltől és az átnedvesedéstől. A vizes ruhákat minél előbb váltsuk szárazra. Viseljünk természetes alapanyagú gyapjú vagy pamut alsó­ ruházatot.

Íme az Ön pulóvere, nehogy megfázzon! >>>>

Goodyear pulover

Ha Ön nem él ezzel a lehetőséggel, akkor a következőket javasoljuk:
Az átfázott embernek adjunk forró, édes teát, vagy cukrozott forralt bort, mindkettő javítja az erek vérellátását. A fagyos testrészt fürdessük langyos vízben, csak annyira melegítsük a vizet, hogy a testhőmérsékletnél ne legyen melegebb. A fájdalmat gyógyszerrel csillapíthatjuk, polcoljuk föl a lehűlt testrészeket (kart, lábat), de azért mozgassuk is.

Ezt olvasta már?

Innovatív anyagokkal és dizájnnal mutatkozik be Európa első, kimondottan elektromos járművekhez készült négy évszakos gumiabroncsa: a Vredestein Quatrac Pro EV

Vredestein Quatrac Pro EV

Vredestein Quatrac Pro EV: Innovatív anyagokkal mutatkozik be Európa első, kimondottan elektromos járművekhez készült négyévszakos gumiabroncsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.