Continental WinterContact™ TS 860: még nagyobb biztonság havon, jégen és vizes úton

Rate this post

– A Continental új téli abroncsát egyedülállóan rövid fékút és nagy biztonság jellemzi
– A WinterContact™ TS 860 abroncsot innovatív futófelületi mintázat és az új Cool Chili™ alapanyag-keverék segíti a jobb teljesítmény elérésében
– Az újdonság 36 különböző méretben kapható az abroncskereskedőknél

Continentla ts 860 660

A WinterContact™ TS 860 a Continental új téli specialistája, melyet kompakt- és középkategóriás személyautókhoz ajánl, a Continental. A népszerű ContiWinterContact™ TS 850 utódjaként piacra kerülő újdonság nagy előrelépést jelent a biztonság terén. Vizes úton 5%-kal, jégen pedig 4%-kal rövidebb fékútra képes, mint kiváló elődje. Emellett javult a havas útfelületen nyújtott tapadása, kezelhetősége és menetkomfortja is, miközben a gördülési ellenállása, illetve a kopásállósága megegyezik az előd abroncséval.

Új Cool Chili™ keveréktechnológia és jobb vízelvezetés

A jelentős teljesítményjavulás az új futófelületi keverék és az új fejlesztésű mintázat kombinációjának eredménye. Az új Cool Chili™ alapanyag-keverék magas szilikatartalma minden hőmérsékleten kellően puhává teszi az abroncsot. Ezzel lerövidítve a fékutakat vizes úton, a polimer mátrix kiemelkedő rugalmassága pedig jelentősen javítja a tapadást téli útviszonyok között. Emellett az új alapanyagba kerülő speciális gyanták is segítenek megőrizni a keverék rugalmasságát alacsony hőmérsékleten. Hozzájárulnak a rövid fékút eléréséhez hideg, vizes, jeges és hóval borított útfelületen egyaránt.

A jeges úton történő fékezést segíti az új Liquid Layer Drainage™ csatornarendszer is. Ez a jégen fékezéskor az abroncs futófelülete alatt keletkező vékony víz réteg gyorsabb kiszorítását segíti a speciálisan erre a célra kialakított vízelvezető csatornákkal, hatékonyan rövidítve a fékutat jeges felületen.

A V alakú futófelületi mintázat másik új eleme a SnowCurve+ kialakítás. A mintázati blokkok falaiba vájt barázdákkal teszi hajlékonyabbá, rugalmasabbá a blokkokat. Utóbbiak így jobban körül tudják venni a futófelület árkaiba préselődő havat, amely az úton lévő hóval érintkezve jobb tapadáshoz vezet.

Közép-európai télre tervezve

A vadonatúj prémium gumiabroncsot a Continental mérnökei kifejezetten Közép- és Nyugat-Európa időjárási körülményeire optimalizálták. Ebben a térségben a tél elsősorban hideg és nedves időjárást jelent, átlagosan havi 10 esős nappal október és március között. A gyakran 0 °C körüli hőmérséklet miatt jelentős a „fekete jég” képződésének veszélye. Ezt az is alátámasztja, hogy négyből egy személyi sérüléssel járó közúti balesetet a csúszós utak okoznak a régióban. A Continental mérnökei éppen ezért a vizes és jeges útfelületen elérhető biztonság maximalizálására törekedtek az új WinterContact™ TS 860 fejlesztése során.

A legnépszerűbb méreteket lefedő kínálat

A Continental új prémium téli abroncsa a legjobbkor érkezik a kereskedésekbe. Míg az európai abroncspiacon a kompakt- és középkategóriás gépjárművekre szánt 14 colos gumiabroncsokból egyre kevesebb fogy, a 15 colos abroncsok kereslete pedig már elérte a csúcsot. Évi 20 millió darab körüli értékesítéssel, a német abroncsgyártó a 16 és 17 colos méretek iránti kereslet további növekedésére számít a következő években.

A WinterContact™ TS 860 jelenleg 36 különböző, 14 és 17 col közötti méretet átfogó változatban kapható a kereskedésekben. 2017-ben pedig újabb 20 méretváltozat piacra dobását tervezi a Continental. Az új abroncs az Európai Uniós abroncs címke besorolása tekintetében „C” minősítéssel rendelkezik a gördülési ellenállás terén, és „B” osztályzattal a vizes tapadás vonatkozásában.

Példátlanul sikeres előd nyomában a WinterContact™ TS 860

A Continental kínálatában az új téli abroncs fokozatosan váltja fel a kivételesen sikeres elődjét. A kompakt- és középkategóriás járművekhez fejlesztett ContiWinterContact™ TS 850 nem kevesebb, mint 47 alkalommal bizonyult a legjobbnak. Az európai autóklubok, az autós szakfolyóiratok és a fogyasztóvédelmi szervezetek tesztjein az elmúlt négy évben, amivel minden idők legsikeresebb téli Continental gumiabroncsa lett.

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =