Continental WinterContact™ TS 860: még nagyobb biztonság havon, jégen és vizes úton

Rate this post

– A Continental új téli abroncsát egyedülállóan rövid fékút és nagy biztonság jellemzi
– A WinterContact™ TS 860 abroncsot innovatív futófelületi mintázat és az új Cool Chili™ alapanyag-keverék segíti a jobb teljesítmény elérésében
– Az újdonság 36 különböző méretben kapható az abroncskereskedőknél

Continentla ts 860 660

A WinterContact™ TS 860 a Continental új téli specialistája, melyet kompakt- és középkategóriás személyautókhoz ajánl, a Continental. A népszerű ContiWinterContact™ TS 850 utódjaként piacra kerülő újdonság nagy előrelépést jelent a biztonság terén. Vizes úton 5%-kal, jégen pedig 4%-kal rövidebb fékútra képes, mint kiváló elődje. Emellett javult a havas útfelületen nyújtott tapadása, kezelhetősége és menetkomfortja is, miközben a gördülési ellenállása, illetve a kopásállósága megegyezik az előd abroncséval.

Új Cool Chili™ keveréktechnológia és jobb vízelvezetés

A jelentős teljesítményjavulás az új futófelületi keverék és az új fejlesztésű mintázat kombinációjának eredménye. Az új Cool Chili™ alapanyag-keverék magas szilikatartalma minden hőmérsékleten kellően puhává teszi az abroncsot. Ezzel lerövidítve a fékutakat vizes úton, a polimer mátrix kiemelkedő rugalmassága pedig jelentősen javítja a tapadást téli útviszonyok között. Emellett az új alapanyagba kerülő speciális gyanták is segítenek megőrizni a keverék rugalmasságát alacsony hőmérsékleten. Hozzájárulnak a rövid fékút eléréséhez hideg, vizes, jeges és hóval borított útfelületen egyaránt.

A jeges úton történő fékezést segíti az új Liquid Layer Drainage™ csatornarendszer is. Ez a jégen fékezéskor az abroncs futófelülete alatt keletkező vékony víz réteg gyorsabb kiszorítását segíti a speciálisan erre a célra kialakított vízelvezető csatornákkal, hatékonyan rövidítve a fékutat jeges felületen.

A V alakú futófelületi mintázat másik új eleme a SnowCurve+ kialakítás. A mintázati blokkok falaiba vájt barázdákkal teszi hajlékonyabbá, rugalmasabbá a blokkokat. Utóbbiak így jobban körül tudják venni a futófelület árkaiba préselődő havat, amely az úton lévő hóval érintkezve jobb tapadáshoz vezet.

Közép-európai télre tervezve

A vadonatúj prémium gumiabroncsot a Continental mérnökei kifejezetten Közép- és Nyugat-Európa időjárási körülményeire optimalizálták. Ebben a térségben a tél elsősorban hideg és nedves időjárást jelent, átlagosan havi 10 esős nappal október és március között. A gyakran 0 °C körüli hőmérséklet miatt jelentős a „fekete jég” képződésének veszélye. Ezt az is alátámasztja, hogy négyből egy személyi sérüléssel járó közúti balesetet a csúszós utak okoznak a régióban. A Continental mérnökei éppen ezért a vizes és jeges útfelületen elérhető biztonság maximalizálására törekedtek az új WinterContact™ TS 860 fejlesztése során.

A legnépszerűbb méreteket lefedő kínálat

A Continental új prémium téli abroncsa a legjobbkor érkezik a kereskedésekbe. Míg az európai abroncspiacon a kompakt- és középkategóriás gépjárművekre szánt 14 colos gumiabroncsokból egyre kevesebb fogy, a 15 colos abroncsok kereslete pedig már elérte a csúcsot. Évi 20 millió darab körüli értékesítéssel, a német abroncsgyártó a 16 és 17 colos méretek iránti kereslet további növekedésére számít a következő években.

A WinterContact™ TS 860 jelenleg 36 különböző, 14 és 17 col közötti méretet átfogó változatban kapható a kereskedésekben. 2017-ben pedig újabb 20 méretváltozat piacra dobását tervezi a Continental. Az új abroncs az Európai Uniós abroncs címke besorolása tekintetében „C” minősítéssel rendelkezik a gördülési ellenállás terén, és „B” osztályzattal a vizes tapadás vonatkozásában.

Példátlanul sikeres előd nyomában a WinterContact™ TS 860

A Continental kínálatában az új téli abroncs fokozatosan váltja fel a kivételesen sikeres elődjét. A kompakt- és középkategóriás járművekhez fejlesztett ContiWinterContact™ TS 850 nem kevesebb, mint 47 alkalommal bizonyult a legjobbnak. Az európai autóklubok, az autós szakfolyóiratok és a fogyasztóvédelmi szervezetek tesztjein az elmúlt négy évben, amivel minden idők legsikeresebb téli Continental gumiabroncsa lett.

Ezt olvasta már?

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre. Mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy az Auto Bild Sportscars nyári pályanapi abroncstesztjén a mezőny élén, összesített győzelemmel zárt.

A Bridgestone Potenza Race első helyen az Auto Bild Sportscars pályatesztjén

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük