5 hiedelem a nyári gumik használatáról

Rate this post

Amilyen sokáig elhúzódott, olyan gyorsasággal intett búcsút nekünk a késői tél. Így már nem csak a ruhatárunkat érdemes tavasziasítanunk, de a gépjárművünk abroncsait is időszerű lecserélnünk. Több hiedelem is kering azonban az autósok körében a megfelelő gumik használatával, tárolásával kapcsolatban.

kerék csere

Öreg gumi, nem vén gumi
A legtöbb autós tisztában van azzal, hogy egy egyszerű mérőeszköz, illetve már az abroncsok mintázatába beépített indikátorok segítségével könnyen megállapítható, hogy eljött-e az idő új szett vásárlására. Ha a barázdamélység 1,6 mm vagy az alatt van, illetve az indikátorok már tisztán kivehetők a mintázatban, akkor jobb, ha már fel se szereljük az adott abroncsokat! Elhasználódásuk, kopásuk lassítása érdekében érdemes szezononként megváltoztatni pozíciójukat a kocsin.

Ám nem csak a kopottság a lényeg! Az abroncsok életkorát is figyelembe kell venni használatkor. Az 8-10 évnél idősebb gumikat már ne használjuk, még akkor se, ha hibátlanok, és korábban csak a garázsban vagy a padláson pihentek! Az anyaguk öregedése miatt sokkal nagyobb veszélyt rejthetnek magukban, mint a kopottabb, egyéves abroncsok.

Az abroncsok életkorának meghatározásában segítségünkre lehet az oldalfalon feltüntetett DOT szám. A szám második részében, az első két számjegy a gyártási hetet, a másik kettő pedig a gyártási évet mutatja. Így például a DOT XXXX 3207 jelölésű gumit 2007 32. hetében gyártották.

Semmit sem befolyásol a guminyomás
Ez az egyik legnagyobb tévhit! Az abroncsok használhatóságát ugyanis jelentősen befolyásolja az is, hogy milyen a guminyomás. A nem megfelelő értékre felpumpált abroncsok következtében ugyanis a gumik nem egyenletesen kopnak, így csökkenhet élettartamuk, valamint az autónk rázhat, kezelhetetlenné válhat, sőt, akár többet is fogyaszthat. Érdemes ezért hetente, de legalább minden hosszabb út előtt, hideg állapotukban ellenőrizni a kerekek légnyomását!

Csak szakember tudja leszerelni az abroncsokat?
Kereket cserélni természetesen bárki tud, ha követi a következő 10 lépésből álló folyamatot:
• Kereket cserélni csak szilárd burkolaton és síkfelületen szabad. Sík úton is használjuk a kéziféket és tegyük sebességbe a váltót, illetve P-állásba a fokozat-választókart!
• Szükség lesz egy stabil autóemelőre, kitámasztó ékre (kő, tégla), kerékkulcsra, egy nagyobb csavarhúzóra és emelőbakra az autó alátámasztására.
• Még a földön lazítsuk meg a kerékcsavarokat (mindig a szemköztieket).
• Emeljük meg az autót (külön-külön, kerekenként).
• Tegyük az autó alá az alváznyúlványnál az emelőbakot és engedjük lassan rá az autót.
• Csavarjuk ki teljesen a kerékcsavarokat, majd emeljük le a kereket.
• Tegyük fel a felszerelendő (centrírozott) kerekeket, majd kézzel kapassuk rá a kerékcsavarokat.
• Kerékkulccsal átlósan haladva csavarjuk be teljesen őket, majd húzzuk meg.
• Vegyük ki az emelőbakot, és engedjük le az autót.
• Ha teljesen leengedtük, és az autó keréken áll, szintén átlós irányban húzzuk meg teljesen a kerékcsavarokat.
• Ellenőrizzük le a keréknyomásokat!

Mindegy, hol és hogyan tároljuk a leszerelt gumiabroncsokat?
Manapság úgynevezett „gumihotelekben” is tárolhatjuk a lecserélt szetteket, ha kellő bizalommal vagyunk az adott szerviz munkája, szakemberei iránt. A legkézenfekvőbb megoldás azonban az, ha otthon pihentetjük az abroncsokat.

Ehhez pedig mindössze öt alapszabályt kell követnünk:
• Mielőtt elpakolnánk a leszerelt kerekeket, vízzel alaposan tisztítsuk meg a szennyeződésektől, szárítsuk meg és kezeljük őket megfelelő ápolószerekkel!
• Válasszunk száraz, páramentes helyet a tároláshoz, ahol tartósan 15 fok körüli a hőmérséklet!
• Ügyeljünk arra, hogy az abroncsok ne érintkezzenek különböző kemikáliákkal, és ne érje őket napfény! Ehhez a legkézenfekvőbb megoldás, ha egy ponyvával letakarjuk őket.
• Mindig jelöljük krétával a kerekeken, hogy hová volt felhelyezve az autónkon!
• A felnire szerelt abroncsokat felfüggesztve vagy egymásra rakva, míg a felniről leszerelteket állítva, időnként forgatva tároljuk!

 

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük