A limitált szériás Tesla modellre Vredestein abroncsokat szerelnek

Rate this post

ÁTSZABTÁK A TESLA-T, EGY MAGÁNGYŰJTŐ RENDELÉSE ALAPJÁN MINDÖSSZE 20 DARAB KÉSZÜL BELŐLE

Összeállt a neves holland karosszériaépítő RemetzCar, a londoni Niels van Roij Design stúdió és a prémium abroncsokat gyártó Vredestein, hogy teljesítsék egy gyűjtő kérését. Egy Tesla Model S-ből lesz praktikus, de mégis sportos kombi. A Shooting Breaknek keresztelt példány a Vredestein Ultrac Vorti nagyteljesítményű abroncsain fut majd.

Elképzelhető, hogy a Vredestein holland gyökerei, valamint a jellegzetes tervezéssel társított teljesítmény és fejlett technológia iránti elhivatottsága is hozzájárult a döntéshez, miszerint az elegáns, de mégis sportos Shooting Brake modellt Ultrac Vorti gumiabroncsokkal szerelik fel. A Vredestein gumiabroncs letisztult, jellegzetes vonalvezetéssel rendelkezik, mivel kifejlesztése a Giugiaro Design vállalattal együttműködésben történt. Még a nevét is a Giugiaro választotta, amelyet az erőteljes légörvények ihlettek, így utalva a hatalmas sebességre és erőkre, amelyeket az Ultrac Vorti gumiabroncsok képesek kiállni; míg a futófelület a helikopterek rotorlapát végeit idézi.

„A design globális szinten a legfőbb döntési tényező a vásárlás során, függetlenül az ártól, valamint a vásárló nemétől és életkorától” – mondja Niels van Roij, a dizájnstúdió vezetője. „Ennélfogva jelentős mennyiségű időt fektettünk a Shooting Brake tervezési folyamatába. Kutatásunk középpontjában a csúcskategóriás, nagy teljesítményű kombi gépkocsik, az egyedi megrendelésre készült járművek, valamint a piaci tendenciák összehasonlító elemzése állt.”

Mind az egyedi modell, mind pedig a hozzá használt gumiabroncsok tükrözik a folyamatos, áramvonalas vonalvezetéssel társított, dinamikus és merész profilhoz elengedhetetlen alkotóelemeket. „Emellett, természetesen, átdolgoztuk a jármű hátsó részét, „élettelinek” őrizve meg a vállrészeket. Így garantálva a jármű merész megjelenését,” – teszi hozzá van Roij.

Floris de Raadt holland shooting-brake járműgyűjtő rendelésére készült, az egyesült királyságbeli független autóipari tervezőstúdió, a Niels van Roij Design tervezte modellt a RemetzCar június 12-én mutatta be a londoni holland nagykövetségen.

A RemetzCar szakemberei átültették a Model SB típusba a Niels van Roij Design ötleteit. Hűek maradva a projekthez adható maximális mennyiségű karakterességhez. Az oldalablakokat keretező látványos krómcsík kifejező Shooting Brake tervezési stílust nyújt a járműnek. A dinamikus, krómozott profil növeli a jármű hosszérzetét, emellett a meghosszabbított tetővonal segítségével csökkenti a kombi gépjárművekre jellemző extra optikai tömegérzetet.

Végezetül a csapat létrehozott egy egyedi színt, De Raadt kívánságának megfelelően: az aranyozott beütéssel társított fémes zöld árnyalat egyszerre elegáns és feltűnő külsőt ad a Model SB típusnak.

A Model SB körútra indul különböző európai országokba, hogy bemutatkozzon a potenciális vásárlóknak és a médiának. Hivatalos bemutatójára a nemzetközi Concours d’Élégance rendezvényen, a Paleis Het Loo területén kerül sor (június 29. és július 1. között), Hollandiában.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük