A HTA is csatlakozott az a European RoadSafety Charterhez

Rate this post

Ez az EU legnagyobb, közúti biztonság céljából felállított civil társadalmi platformja. A kezdeményezést az Európai Bizottság indította útjára 2004-ben, és elsődleges célkitűzése a közlekedési balesetek számának felére csökkentése az európai utakon. A megosztott felelősség elve alapján a Karta képviseli mindazt, amit a civil társadalom tehet a balesetek megelőzésért és a halálesetek számának csökkentéséért.

Az elmúlt közel húsz évben az Európai Unió nagy előrelépést tett a halálos áldozatok számának csökkentése érdekében: 2001 és 2010 között a közlekedés folyamatos bővülése ellenére 43%-kal csökkent a közúti halálesetek száma a kontinensen. A tendencia pedig töretlen, 2010 óta újabb 18%-kal csökkent a végzetes balesetek száma, de még így is naponta 70 ember hal meg közúti balesetben, és sokan szenvednek súlyos sérüléseket

A Karta főbb célkitűzései

  • Ösztönzi és támogatja az európai egyesületeket, iskolákat, egyetemeket, a különböző típusú és méretű vállalatokat, illetve helyi hatóságokat, hogy lépéseket tegyenek az európai közúti biztonság javítása érdekében.
  • Támogatja a civil társadalom hozzájárulását a közúti biztonság növeléséhez. Cél, hogy a civil társadalom tagjai számára könnyebbé váljon a közúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ismeretek megszerzése és megosztása az EU-ban.
  • A közúti biztonsági tapasztalatok és gyakorlatok átadása az EU valamennyi kormányzati szintjén.

Tagság

A Kartának 3400 tagja van az EU 28 tagállamából. Ezek között egyaránt találunk állami- és magánszervezeteket, különböző méretű vállalatokat, egyesületeket, intézményeket, szövetségeket, továbbá városokat és régiókat.  Emellett olyan iskolák és a civil társadalom egyéb csoportjai is tagok, amelyek elkötelezték magukat a közúti közlekedés biztonsága iránt.

Célok

A HTA azt várja a csatlakozástól, hogy általa az eddigieknél is nagyobb mértékben befolyásolhatja azokat a fontos közlekedésbiztonsági kérdéseket, amelyek a közlekedésbiztonság integrált megközelítésének gerincét alkotják. Az alappillérek a következők:

  • Járműbiztonság: innováció, biztonsági eszközök, járműszabályozás.
  • Infrastruktúra-biztonság: biztonságosabb közúti infrastruktúra, közúti biztonsági hatásvizsgálatok.

A közutakon közlekedők tájékoztatása, informálása, „érzékenyítése” annak érdekében, hogy jobban megértsük az utakon közlekedők szándékait, és fentiek eredményeként radikálisan csökkenjen a balesetek száma.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük