Kiváló iparági minősítéseket kaptak a Goodyear új 4 évszakos abroncsai

Rate this post

A Goodyear az abroncsgyártó vállalatok között elsőként fejlesztett ki olyan 4 évszakos abroncsot, amely a havas utakra vonatkozó szigorú követelmények is megfelel

Az új gumiabroncs „három hegycsúcs és hópehely” (3PMSF) jelöléssel rendelkezik. Az új abroncs emellett kiváló gördülési ellenállása alapján az Európai Abroncsjelölési Szabályozás szerinti „A” kategóriás* besorolást is megkapta. A kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságú abroncs hivatalos forgalomba hozatala még idén várható.

A nagy múltú és elismert német autósmagazin, az AUTO MOTOR UND SPORT az idei első téli tesztjén az új Goodyear UltraGrip Performance +-t minősítette a legjobb téli gumiabroncsnak, amely havas féktávon is csoportelső lett.

A havas utakon szükséges megfelelő húzóerő kombinálása az „A” osztályban elvárt kiváló gördülési ellenállással kimagasló eredmény, amely jelzi, hogy a Goodyear termékei sikeresen helytállnak a jövő mobilitási megoldásai között. A 4 évszakos abroncs fejlesztése a luxemburgi és németországi technológiai fejlesztő csapatok együttműködésének eredménye. A projekt során a mérnököknek sikerült egyesíteniüka legújabb, négy évszakos csereabroncsokra kifejlesztett mintázatokat a legmodernebb futókeverékekkel. A Goodyear a technológiai áttörést a járműgyártókkal együttműködve érte el. Az új termékeket pedig olyan autókra szerelik majd fel, mint a Peugeot 2008/3008/5008, a DS3 Crossback és a DS7 Crossback. Emellett további márkákon is megjelennek majd első szerelésű abroncsként.

„Ez a projekt is bizonyítja, hogy valóban képesek vagyunk előre látni. A vásárlók igényeit és élen járó műszaki megoldásainkkal, a csúcstechnológiát a vevők szolgálatába tudjuk állítani”. – Nyilatkozta Xavier Fraipont, a Goodyear EMEA-régió termékfejlesztési alelnöke.

*Megjegyzés: Az európai abroncsjelölési rendszer három kategóriát különböztet meg: az üzemanyag-hatékonyságot, a nedves tapadást és a külső gördülési zajt. A rendszer az üzemanyag-hatékonyság kategóriáján belül az abroncsokat „G -től (legkevésbé hatékony) „A”-ig (leghatékonyabb) hét osztályba sorolja.

Ezt olvasta már?

Ahhoz, hogy az AUTO BILD tesztmezőnyének ebbe az elit körébe még bekerülhessen, jó kvalifikációs teljesítményre van szükség. Itt a 35 négyévszakos guminak a lehető legrövidebb, 100 km/h-s féktávot kellett igazolnia nedves és száraz körülmények között.

35 négyévszakos gumiabroncs az AUTO BILD 2023-as féktáv teszten

Ahhoz, hogy az AUTO BILD négyévszakos gumi tesztmezőnyének elit körébe bekerülhessen, jó féktáv teljesítményre van szükség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 10 =