Legfrissebb hírek

100%-ban megújuló energiaforrásokat használ a Bridgestone

Rate this post

Ez a legújabb mérföldkő jelentős előrelépésnek számít annak érdekében, hogy a Bridgestone 2050-ig elérje ateljes szén-dioxid-semlegességet

100%-ban megújuló energiaforrásokat használ európai telephelyein a Bridgestone

A fenntartható mobilitást és korszerű megoldásokat kínáló abroncsgyártó bejelentette, hogy valamennyi európai gumiabroncs-gyára, az Európai K+F Központ és tesztpálya Rómában, a PCT-üzem Lanklaarban, a textilgyár Usansoloban és a Bridgestone EMIA brüsszeli központja is 100%-ban megújuló energiaforrásokat használ a működéséhez.

A bejelentés hatalmas előrelépésnek számít a vállalat azon törekvésében, hogy csökkentse működésének a környezetre gyakorolt hatásait: a Bridgestone Corporation elkötelezett a Párizsi egyezmény mellett, ahogy amellett is, hogy 2050-ig elérje a szén-dioxid-semlegességet. A vállalat már 2020 márciusában bejelentette, hogy az európai üzemeiben felhasznált villamos energia 90%-a megújuló forrásokból származik és továbbra is jelentős összegeket fordít termékeinek CO2-kibocsátásának csökkentésére.

A bejelentés kapcsán a Bridgestone EMIA technológiai vezetője és műveleti igazgatója EmilioTiberio hozzátette:

CO2-kibocsátásunk csökkentése a hosszú távú fenntarthatósági elképzeléseink egyik alappillére, így nem győzöm eléggé hangsúlyozni ennek a mérföldkőnek a jelentőségét. Ösztönző azt látni, milyen messzire jutottunk a Bridgestone hosszú történelmének egy viszonylag rövid fejezete alatt. Sokáig a 100 százalék volt a cél, de sokkal többet el lehet érni a kibocsátás csökkentésében és azon túl is. Ez az eredmény ösztönöz minket a jövőbeni céljaink elérésében.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 6 =