10 éves a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA)

Rate this post

A Magyar Gumiabroncs Szövetséget (angolul Hungarian Tire Association, röviden HTA) az akkori Fővárosi Bíróság 10 éve jegyezte be.

10 éves a Magyar Gumiabroncs Szövetség

A célunk 10 éve az volt, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a szakmát, a vásárlókat, a döntéshozókat, a közlekedés valamennyi résztvevőjét

– Mindenkit, akinek köze van a gumiabroncsokhoz. Nem a jó értelemben vett lobbizást tartottuk és tartjuk a legfontosabb feladatunknak, hanem a társadalmi felelősségvállalást, azaz annak tudatosítását, hogy a felelős abroncshasználattal az egész ország nyer.

Ha a felhasználók – legyenek azok profi teherautósofőrök, hétvégi autósok, buszvezetők vagy bárki, aki gumiabroncsokon gurul – megfogadják a szakértőink tanácsait, kimutathatóan kevesebb lesz a baleset, a személyi sérülés, az anyagi kár, és csökken a kórházi ellátások költsége, a környezetszennyezés és az üzemanyag felhasználás.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt tíz évben mi is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a motorizáció ugrásszerű növekedése ellenére jelentős lépéseket tettünk egy élhetőbb és biztonságosabb társadalom irányába.

Egy évtized után érdemes visszatekinteni, hogy az alapítóknak – Apollo Tyres (korábbi nevén Vredestein), Bridgestone Magyarország, Continental Hungaria, Goodyear Magyarország, Hankook Tire Magyarország, Michelin Hungaria, valamint Pirelli Magyarország szövetségeként.

mik voltak az eredeti céljaik:

 • A gumiabroncs iparról és a gyártott termékekről pozitív ismeretet adjon át a lakosság és közösségek számára, illetve tájékoztassa a gazdasági és politikai élet résztvevőit, hozzájárulva egy megfelelő és globálisan is versenyképes jogi, illetve szabályozási környezet kialakulásához.
 • Elősegíti, képviseli és megvédi a gumiabroncs gyártó és elosztó ipar törvényes érdekeit Magyarországon.
 • Támogatja és a nyilvánosság elé tárja az ipar hozzájárulását az élet különböző területeihez, mint például a szállítás, a közbiztonság és a fenntartható fejlődés.
 • Képviseli a gumiabroncs ipart a kormánnyal, kormányzati intézményekkel, médiával és egyéb üzleti szervezetekkel való egyeztetések során, figyelembe véve a nemzeti és Európai versenyszabályokat.
 • Koordinálja az ipar azon törekvéseit, hogy a törvények és szabályozások szakmai felügyelettel alakuljanak ki olyan környezetvédelmi, technikai és közbiztonsági ügyekben, melyek érintik a gumiabroncs-gyártást és felhasználást.
Elgondolkodott vajon hány százalékkal nőne az Ügyfeleinek a száma,hogyha használna gumiabroncszsákot? ♦ Felbecsülte mekkora haszna származna,abból ha az Ön Ügyfelei zsákba becsomagolva vihetnék el lecserélt kerekeit/abroncsait?

Szervezetünk tagjai elkötelezettek a magyar gazdaság iránt, ők termelik meg a magyar GDP a 2%-át, és biztosítanak mintegy 6.600 embernek munkát, családjuknak megélhetést.

HTA megalakulása óta hangsúlyozzuk, a Magyar Gumiabroncs Szövetség valamennyi tagja meggyőződéses híve a fenntartható gazdálkodásnak. A lehetőség szerinti leginkább környezetbarát működésnek. Tagszervezeteink elkötelezettek azzal kapcsolatban, hogy az egyéni hulladékkezelés keretében a továbbiakban is a legmagasabb színvonalon teljesítsék. A hulladékgazdálkodási kötelezettségeiket a jelenleg még érvényben lévő termékdíj rendszer keretében jelentkező díjfizetési kötelezettségük mellett, és természetesen a jövőben is.

Munkánk részeként folyamatosan egyeztettünk

és tesszük mind a mai napig a szakmai irányító testületekkel, törvényhozókkal, iparági szabályozókkal és közlekedésbiztonsági szervezettekkel. A HTA stratégiai törekvései elérésében több hazai szakmai szervezettel kötött stratégiai és együttműködési megállapodást és működött együtt.

Partnerség

 • Közlekedésbiztonságért Egyesület (korábbi nevén GRSP Magyarország Egyesület)
 • OBB (ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság)
 • MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége)
 • HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség)
 • MASZSZ (Magyar Autós Szakmai Szövetség)
 • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogutója, az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Gondolt már gumiszervizének kellékeinek beszerzésére? - Gumiabroncs javító anyagok, szerszámok, berendezések. Szerszám Generál Kft. +36 70 381 6087. 2112 Veresegyház, Szadai út 19/a.
Gondolt már gumiszervizének kellékeinek beszerzésére? – Gumiabroncs javító anyagok, szerszámok, berendezések. Szerszám Generál Kft. +36 70 381 6087. 2112 Veresegyház, Szadai út 19/a.

A szövetség kiemelt feladata

A Szövetség kiemelt feladatának tekinti a felvilágosító kampányok, sajtóközlemények, rádió- és nyomtatott interjúk formájában végzett széles körű ismeretterjesztést a gumiabroncs-iparról és a gyártott termékekről annak érdekében, hogy a magyarországi gumiabroncs használatot tudatosabbá tegye. A fenti célok megvalósítása érdekében a HTA megalakulása óta tagja az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetségének (ETRMA), amely az európai gumiabroncs-ipar központi szövetsége.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt egy évtized során a HTA teljesítette az alapítók által kitűzött célokat. A HTA által célul kitűzött tudatos abroncshasználat elterjedése és meggyökeresedése összességében magasabb életminőséget eredményezett.

Elkötelezettségünk nem változott, tíz éve változatlan: biztonságosabb közlekedés, fejlettebb közlekedési kultúra, a környezet fokozott védelme. Annak tudatosítása, hogy az abroncs nem csupán az egyik alkatrésze a járműnek, de egy olyan része, amelynek tudatos használata, cseréje és karbantartása a teljes társadalom életére pozitív hatással van.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük