10 éves a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA)

Rate this post

A Magyar Gumiabroncs Szövetséget (angolul Hungarian Tire Association, röviden HTA) az akkori Fővárosi Bíróság 10 éve jegyezte be.

10 éves a Magyar Gumiabroncs Szövetség

A célunk 10 éve az volt, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a szakmát, a vásárlókat, a döntéshozókat, a közlekedés valamennyi résztvevőjét

– Mindenkit, akinek köze van a gumiabroncsokhoz. Nem a jó értelemben vett lobbizást tartottuk és tartjuk a legfontosabb feladatunknak, hanem a társadalmi felelősségvállalást, azaz annak tudatosítását, hogy a felelős abroncshasználattal az egész ország nyer.

Ha a felhasználók – legyenek azok profi teherautósofőrök, hétvégi autósok, buszvezetők vagy bárki, aki gumiabroncsokon gurul – megfogadják a szakértőink tanácsait, kimutathatóan kevesebb lesz a baleset, a személyi sérülés, az anyagi kár, és csökken a kórházi ellátások költsége, a környezetszennyezés és az üzemanyag felhasználás.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt tíz évben mi is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a motorizáció ugrásszerű növekedése ellenére jelentős lépéseket tettünk egy élhetőbb és biztonságosabb társadalom irányába.

Egy évtized után érdemes visszatekinteni, hogy az alapítóknak – Apollo Tyres (korábbi nevén Vredestein), Bridgestone Magyarország, Continental Hungaria, Goodyear Magyarország, Hankook Tire Magyarország, Michelin Hungaria, valamint Pirelli Magyarország szövetségeként.

mik voltak az eredeti céljaik:

 • A gumiabroncs iparról és a gyártott termékekről pozitív ismeretet adjon át a lakosság és közösségek számára, illetve tájékoztassa a gazdasági és politikai élet résztvevőit, hozzájárulva egy megfelelő és globálisan is versenyképes jogi, illetve szabályozási környezet kialakulásához.
 • Elősegíti, képviseli és megvédi a gumiabroncs gyártó és elosztó ipar törvényes érdekeit Magyarországon.
 • Támogatja és a nyilvánosság elé tárja az ipar hozzájárulását az élet különböző területeihez, mint például a szállítás, a közbiztonság és a fenntartható fejlődés.
 • Képviseli a gumiabroncs ipart a kormánnyal, kormányzati intézményekkel, médiával és egyéb üzleti szervezetekkel való egyeztetések során, figyelembe véve a nemzeti és Európai versenyszabályokat.
 • Koordinálja az ipar azon törekvéseit, hogy a törvények és szabályozások szakmai felügyelettel alakuljanak ki olyan környezetvédelmi, technikai és közbiztonsági ügyekben, melyek érintik a gumiabroncs-gyártást és felhasználást.
Elgondolkodott vajon hány százalékkal nőne az Ügyfeleinek a száma,hogyha használna gumiabroncszsákot? ♦ Felbecsülte mekkora haszna származna,abból ha az Ön Ügyfelei zsákba becsomagolva vihetnék el lecserélt kerekeit/abroncsait?

Szervezetünk tagjai elkötelezettek a magyar gazdaság iránt, ők termelik meg a magyar GDP a 2%-át, és biztosítanak mintegy 6.600 embernek munkát, családjuknak megélhetést.

HTA megalakulása óta hangsúlyozzuk, a Magyar Gumiabroncs Szövetség valamennyi tagja meggyőződéses híve a fenntartható gazdálkodásnak. A lehetőség szerinti leginkább környezetbarát működésnek. Tagszervezeteink elkötelezettek azzal kapcsolatban, hogy az egyéni hulladékkezelés keretében a továbbiakban is a legmagasabb színvonalon teljesítsék. A hulladékgazdálkodási kötelezettségeiket a jelenleg még érvényben lévő termékdíj rendszer keretében jelentkező díjfizetési kötelezettségük mellett, és természetesen a jövőben is.

Munkánk részeként folyamatosan egyeztettünk

és tesszük mind a mai napig a szakmai irányító testületekkel, törvényhozókkal, iparági szabályozókkal és közlekedésbiztonsági szervezettekkel. A HTA stratégiai törekvései elérésében több hazai szakmai szervezettel kötött stratégiai és együttműködési megállapodást és működött együtt.

Partnerség

 • Közlekedésbiztonságért Egyesület (korábbi nevén GRSP Magyarország Egyesület)
 • OBB (ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság)
 • MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége)
 • HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség)
 • MASZSZ (Magyar Autós Szakmai Szövetség)
 • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogutója, az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Gondolt már gumiszervizének kellékeinek beszerzésére? - Gumiabroncs javító anyagok, szerszámok, berendezések. Szerszám Generál Kft. +36 70 381 6087. 2112 Veresegyház, Szadai út 19/a.
Gondolt már gumiszervizének kellékeinek beszerzésére? – Gumiabroncs javító anyagok, szerszámok, berendezések. Szerszám Generál Kft. +36 70 381 6087. 2112 Veresegyház, Szadai út 19/a.

A szövetség kiemelt feladata

A Szövetség kiemelt feladatának tekinti a felvilágosító kampányok, sajtóközlemények, rádió- és nyomtatott interjúk formájában végzett széles körű ismeretterjesztést a gumiabroncs-iparról és a gyártott termékekről annak érdekében, hogy a magyarországi gumiabroncs használatot tudatosabbá tegye. A fenti célok megvalósítása érdekében a HTA megalakulása óta tagja az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetségének (ETRMA), amely az európai gumiabroncs-ipar központi szövetsége.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt egy évtized során a HTA teljesítette az alapítók által kitűzött célokat. A HTA által célul kitűzött tudatos abroncshasználat elterjedése és meggyökeresedése összességében magasabb életminőséget eredményezett.

Elkötelezettségünk nem változott, tíz éve változatlan: biztonságosabb közlekedés, fejlettebb közlekedési kultúra, a környezet fokozott védelme. Annak tudatosítása, hogy az abroncs nem csupán az egyik alkatrésze a járműnek, de egy olyan része, amelynek tudatos használata, cseréje és karbantartása a teljes társadalom életére pozitív hatással van.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 6 =