Tapadás, fékezhetőség, gyorsulás – fókuszban a 195/65R15 -ös nyári gumi

Rate this post

A nyári gumi vásárlásánál sok szempontot kell figyelembe venni, igaz ez a 195/65R15 nyári gumi méret esetében is.

Tapadás, fékezhetőség, gyorsulás – fókuszban a 195 65 R15 nyári gumi

Sokan elköteleződtek egy-egy gyártó iránt, hisz a termékük már bevált, bizonyított. Ők talán egyszerűbb helyzetben vannak akkor, amikor nyári gumit szeretnének vásárolni, azonban a gyártók is sokféle modellt kínálnak mindenféle méretben. Aki viszont még keresi az igazit, annak érdemes egy kicsit több időt szánnia arra, hogy megkeresse a tökéletes abroncsot.

Ehhez érdemes megnézni, hogy mit mutatnak a teszteredmények

Általában a legtöbben az ADAC, a német autóklub teszteredményeit várják, elemzik, rangsorokat állítanak fel ez alapján. De nem csak ők, több más szervezet és autós szaklap is rendszeresen tesztel. Hogy mit vizsgálnak ilyenkor? Azt, hogy az abroncs milyen fékezési tulajdonságokkal rendelkezik a száraz és a nedves úton, hogy milyen a kormányozhatósága, a csendessége, a kopása. Egyszóval mindent, amire mi is kíváncsiak vagyunk, mielőtt vásárolunk.

Az abroncsokról tájékozódhatunk természetesen az abroncscímkéről is

Ebből kiderül, hogy milyen az üzemanyag fogyasztása és a nedves úton való tapadása, valamint a zajszintje. Ettől azonban részletesebb információkra van szükség a vásárlás előtt. A fórumok is jó helyek arra, hogy tájékozódjunk. És bár óvakodni kell egy-egy kiugróan rossz vagy jó vélemény esetén, de a nagy átlag valós tapasztalatokról számol be. Ha mindezeket megnézzük, elolvassuk, akkor láthatjuk, hogy melyek is lehetnek a legjobb abroncsok 195/65R15 nyári gumi méretben.

Fontos a minőség és a futásteljesítmény is

A teszteken például kiválóan teljesít a Continental PremiumContact 6 nyári gumi. Kiválóan fékezhető a nedves úton, köszönhető ez a kétrétegű futófelületi alapanyagának, melynél egy kristályos szerkezetű szilikát használtak. Nem csak biztonságos, komfortos és magas kopásállóságú is. Ezt is a futófelületi keverékének köszönheti, nevezetesen az innovatív polimereknek, melyek több mint 15 százalékkal növelik meg a futásteljesítményt.

A lágy keverék és a lágyabb merevséggel rendelkező mintázat miatt pedig a vezetési élmény és komfortosabb, az abroncs pedig csendesebb. A kanyarstabilitásról pedig a továbbfejlesztett makroblokk-kialakítás gondoskodik, a vállrészen lévő mintaárok kialakítás, jó oldalirányú erőátvitelt tesznek lehetővé, a merevséget pedig fokozza az aszimmetrikus kialakítás.

Aquaplaning elleni védelem 195/65R15 -ös nyári gumiknál

A Bridgestone Turanza T005 is kiváló tulajdonságokkal rendelkező abroncs, több teszt győztese, különösen a nedves úton való teljesítménye kiemelkedő. A NanoPro Tech technológiának köszönhetően a nedves úton is jól tapad, a gumi az úton lévő vizet „megköti”, így jobb tapadást elérve a vizes úton. A vállrészen kiemelkedő elemek és a középen található széles mintablokk abban segít, hogy az abroncs gyorsan és hatékonyan vezesse ki a vizet a gumi felületéről, így minimalizálva az aquaplaning >>> kockázatát. Erős és robusztus abroncs, a gumiréteg alatti merev poliészter és acél szerkezet stabilabbá teszi, csökkentve a gördülési ellenállását, ezáltal az üzemanyag fogyasztást.

De ugyanígy jó választás lehet a Goodyear EfficientGrip Performance 2 nyári abroncs, ami 195/65R15-ös nyári gumi méretben is kapható. Kimagasló futásteljesítményével emelkedik ki versenytársai közül, emellett kiválóan fékezhető a nedves és száraz úton egyaránt. A Mileage Plus technológiának köszönhetően a futófelület rugalmas, széles hőmérsékleti tartományban is jól teljesít, emellett nem sérül meg a durva útviszonyok között sem. Az aquaplaning elleni védelemhez hozzájárul a kevésbé merev keverék, ami lehetővé teszi a blokkhajtást és a vízkivezetést, amihez a hosszabb és megnövelt számú tapadóélek is hozzájárulnak.

A piacon nagyon sok abroncsot találunk, mielőtt keresgélni kezdenénk, gondoljuk át, hogy mire is van szükségünk, ez már nagy segítség lesz a több száz találat szűkítésekor. Aki 195/65R15-ös nyári gumit keres, érdemes azt időben elkezdenie, hisz sok webáruház különböző akciókkal, árkedvezményekkel, ajándékokkal csalogatja a vásárlókat, ezekre érdemes odafigyelni.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =