Fókuszban a nyári gumicsere

Rate this post

Amikor a hőmérséklet tartósan +7 fok felé emelkedik, itt a gumicsere ideje. Ezt sokan tudják már, mint ahogy azt is, hogy +7 fok alatt ideje elővenni a téli gumikat.

Amikor a hőmérséklet tartósan +7 fok felé emelkedik, itt a gumicsere ideje. Ezt sokan tudják már, mint ahogy azt is, hogy +7 fok alatt ideje elővenni a téli gumikat.

Gumiszervizem időpont foglalójának segítségével nézzük, hogy mire is kell figyelni ahhoz, hogy az abroncsok hosszú időn át jó szolgálatot tegyenek.

Fontos a hőmérséklet

A téli gumik +7 fok felett nem tudnak olyan jól teljesíteni, itt a nyári gumik felszerelésének az ideje. Azonban érdemes nemcsak az adott napi hőmérsékletet megnézni, hanem az időjárás-előrejelzéseket is. Bármikor előfordulhat, hogy egy-két napra vagy hétre újra beköszönt a hideg idő, márciusban is havazik, de akár áprilisban is lehetnek fagyok. Amikor a gumicserét fontolgatjuk, nézzük meg azt is, hogy mikor használjuk az autót. Éjszaka, hajnalban? Amikor még fagy? Vagy csak napközben, a tartós melegben? Előbbi esetben kicsit még maradjon a téli abroncs, utóbbi esetben jöhet a nyári. A +7 fok tehát csak egy szám, mindig nézzük meg a körülményeket is. Még mindig jobb egy pár melegebb napon a téli gumival autózni, mint a hóesésben a nyárival – ezt tartsuk szem előtt.

Vásárlás előtt

Ha nyári gumira van szükségünk, fontoljuk meg alaposan a vásárlást. Ilyenkor nézzük meg, hogy mi a pontos méret, amire szükségünk van, és eszerint kezdjünk el keresgélni. Nézzük meg, hogy mit mond az ADAC, az Autobild és más szervezetek, szaklapok arról, hogy melyek a legjobb abroncsok. Sokan várják már ezeket a teszteredményeket, maguk a gyártók is, hisz ilyenkor derül ki, hogy független körülmények között melyek a legjobb abroncsok. Nézzük meg azt is, hogy az egyes tulajdonságok tekintetében, hogy áll fel a rangsor. Ilyenkor nemcsak a végeredményt közlik, hanem azt is, hogy az egyes abroncsok, hogy teljesítettek a különböző „feladatokon”. Ha pedig egy-egy tulajdonság számunkra nem annyira fontos, még mindig találunk kiváló abroncsokat a lista középmezőnyében is.

A legfontosabb mindig az egyéni igények és persze lehetőségek figyelembe vétele. Nemcsak a prémium abroncsokkal járhatunk jól, hanem a középkategóriás abroncsok között is vannak kiválóak. A lényeg, hogy nekünk mi a fontos. A nagy teljesítmény, a hosszú élettartam, az alacsony üzemanyag-fogyasztás? Keressünk eszerint nyári gumit.

Gumicsere otthon vagy szervizben

Mint ahogy télen is általában az első nagyobb havazás után alakulnak ki nagy sorok a gumiszervizek környékén, úgy nyáron is valahogy úgy tűnik, hogy mindenki egyszerre szeretne gumit cseréltetni. Várakozni pedig senki nem szeret. Ideje pedig senkinek sincs. Ezt az ellentétet pedig úgy tudjuk kiküszöbölni, hogy időben foglalunk időpontot. Vagy úgy, hogy otthagyjuk az autónkat, nem várjuk meg, míg elkészül a csere, hanem visszamegyünk érte egy másik alkalommal. Természetesen mi magunknak is kicserélhetjük otthon a kerekeket, azonban fontos, hogy ilyenkor is ellenőrizzük a keréknyomást, hisz a téli állás során csökkenhetett a nyomás. A gumicsere során tehát sok mindenre kell figyelni, de ha betartjuk a szabályokat, azzal nemcsak a kerekeknek, hanem az autónak is jót teszünk.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 5 =