Bridgestone Potenza Race

Rate this post

A Bridgestone bemutatja vadonatúj, versenypályára és a sebesség szerelmeseinek szánt Potenza Race gumiabroncsát

Különlegesen jó verseny gumiabroncs aszfaltra és vegyes útfelületre. Speciális futófelületi mintázattal rendelkezik a maximális teljesítmény eléréséhez. Nedves vagy extrém vizes pályára. Rally és Rallycross felhasználásra javasolt!

Bridgestone, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője bejelentette az ikonikus Potenza termékcsalád legújabb darabjának, az ultranagy teljesítményű Bridgestone Potenza Race megjelenését. A versenypályák szerelmeseinek kifejlesztett semi-slick gumiabroncs közutakra is alkalmas, de a fókuszt a teljesítményre összpontosítja.

Több évtizedes innováció és szakértelem a motorsportok területén

A mára ikonikussá vált Potenza termékcsaládjának legújabb tagja a Bridgestone Forma-1-es versenyekkel való 1997 és 2010 közötti együttműködéséből született. A csapatok beszállítójaként hat egymást követő bajnoki címet is nyert a Ferrarival. A Potenza Race ezt az örökséget, valamint olyan szuperautók mint a Lamborghini Huracán STO, a SEAT Leon Cupra és a nemrégiben bemutatott Huracán STO Tecnica gyári első szerelései során szerzett tapasztalatokat foglalja magába.

Ultranagy teljesítményű, prémium abroncsok

A TÜV SÜD által végzett független tesztek alapján az abroncs – megelőzve versenytársait – a leggyorsabb köridőt (1) és a legjobb fékezést nyújtja száraz útfelületen (2), mindezt kiemelkedően hosszú élettartammal (3). Ezt a kiemelkedő teljesítményt a futófelület mintázata, szerkezete és anyagkeveréke terén elért innováció teszi lehetővé.

  • 1. Köridő a Nardo pályán (6115 méter), három kör átlagideje másodpercben: Bridgestone (2:35,39), Pirelli (2:37,62), Michelin (2:37,87), Goodyear (2:37,89).
  • 2. Féktávolság száraz útfelületen (100 km/h és 0 km/h között) Bridgestone EUPG-nél.Ttávolság méterben: Bridgestone (32,3), Michelin (32,8), Pirelli (33,2), Goodyear (34,6). *
  • 3. A második helyen áll a pályáv való hosszú élettartama tekintetében a Nardo pályán, %-ban. Goodyear (120%), Bridgestone (100%), Pirelli (80%), Michelin (60%). *

Az AutoBild nyári, sportautó gumiteszt

Az AutoBild nyári, sportautó gumitesztjén a szegmens fő versenytársaival szemben az új Bridgestone Potenza Race mindenkit felülmúlva aratott győzelmet a versenypályán. A bírák a „szinte tökéletes kezelhetőséget, a slick abroncsok szintjét megközelítő teljesítményt, a precíz kormányzást, a nagy oldalirányú erők létrehozására való képességet, a széles határokat és a kitartást” emelték ki az első helyezés okaként. (4)

  • 4. AUTO BILD sportkocsik – 07/2022-es szám – nyári semi slick gumiabroncs teszt – tesztjármű: Golf GTI Clubsport – tesztelt méret: 235/35 R 19 – 1. helyezés a 4-ből

A Potenza Race fejlesztése a Bridgestone úttörő,virtuális abroncsfejlesztési technológiájának köszönhetően rövidebbé és fenntarthatóbbá vált. Ez a technológia teszi lehetővé a fejlesztés alatt álló abroncs digitális változatának létrehozását és tesztelését. Valamint segít megjósolni még a prototípusok legyártása előtt a gumiabroncs teljesítményét különböző körülmények között. Fenntarthatósági szempontból ez a metódus 33%-os nyersanyag- és CO2-kibocsátás-megtakarítást eredményez, miközben 10 000 kilométert és 1,7 tonna CO2-t takarít meg a szabadtéri teszteléshez képest (5).

  • 5. A CUPRA Leon CO2 kibocsátási adatainak alapján (fejlesztési autó 235/35R19 méretű abronccsal szerelve) 172g/km
  • *A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2021 novemberében és 2022 márciusában a Bridgestone EUPG (Olaszország) és Nardo (Olaszország) létesítményeiben a Mercedes AMG A45-ösökkel végzett tesztek. 245/35 R19 Potenza Race méretű gumiabroncsokon, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével. Goodyear Eagle F1 Supersport R, Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, Pirelli P Zero Trofeo R. TUV-jelentés száma: 713231330.

Az Európában kifejlesztett és gyártott új, Bridgestone Potenza Race a pályákon leggyakrabban használt sportkocsikat támogatva 13 népszerű méretben, 17” és 20” között kapható.

A bejelentés kapcsán Emilio Tiberio, a Bridgestone EMIA műveleti igazgatója és technológiai vezetője a következőket tette hozzá:

„A Bridgestone Potenza Race a nagy teljesítmény terén szerzett több éves, sőt évtizedes tapasztalatunk csúcspontja, amelyet a motorsport szerelmeseinek elvárásai, észrevételei alapján alkottunk meg. Örömmel mutatjuk be az első olyan, fél-sima gumiabroncsunkat, amely páratlan teljesítményt kínál minden pályarajongónak.”

A projekt összhangban van a Bridgestone E8 kötelezettségvállalásával. Ez tengelyként határozza meg a vállalat működését, miközben kiérdemli a jövő generációinak bizalmát. A Bridgestone E8 kötelezettségvállalása 8 értéket határoz meg. (energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés). A Bridgestone a fenntartható társadalom megvalósítása érdekében a munkavállalókkal, a társadalommal, a partner és az ügyfelekkel közösen fog megteremteni. Ez a projekt összhangban van az „érzelem” értékkel. Elkötelezettség a lelkesedés fokozása felkeltése és az öröm terjesztése érdekében a mobilitás világában”.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük