Auto Bild 2023 – nyári gumi teszt: 225/45R18

Rate this post

Melyik nyári gumit ajánljuk igazán? Íme az AUTO BILD nyári gumi tesztje az egyik legfontosabb gumiméretből! 225/45R18

Az aquaplaning, vagyis a vízre felúszás esős időben egyre többször előforduló veszélyforrás, az ilyenkor bekövetkező balesetek nagy százalékáért is ez a jelenség a felelős

Auto Bild nyári gumi teszt 2023: 50 modell összehasonlítása

A z Auto Bild nyári gumi teszthez 50 darab nyári gumit vásároltak véletlen szerűen a kereskedőktől. A kvalifikációs körben az első teszt a fékút hosszáról szól száraz és nedves utakon. Csak a legjobb féktávval rendelkezők jutottak be a második körbe. Az aktuális gumi teszt aquaplaninggel >>>, és kezelhetőségi teszttel folytatódott. Természetesen nem csak az alkuvadászok számára érdekes „Mileage” tesztünk, amelyben a futásteljesítmény és a törvényes minimális profilmélységet is teszteltük.

Ami észrevehető volt a fékteszteken: minél magasabb egy gumiabroncs vételára, általában annál jobb az eredmény. Ez nem véletlen, hiszen ezekhez a modellekhez rengeteg know-how-t használnak. Jó minőségű, ezért drágább anyagokat használnak.

Megjegyzés: a teljesítménynek és a minőségnek megvan az ára az abroncsgyártásban is. De vannak kivételek is: az olcsó kínai Linglong gumi meglepetésre bejutott a döntőbe. A Yokohama jó helyezése sem volt várható. A Vredestein és a Firestone viszont meglepő módon csak átlagos fékértékeket mutat. A Continental harmadik márkája, a Semperit, a tíz legrosszabb abroncs közé is bekerült a kvalifikáción.

A táblázat az összes kvalifikáción mért féktávot mutatja. A táblázat első 20 abroncsa (félkövérrel jelölve) azok a nyári gumik , amelyek bejutottak a teszt döntőjébe. Kifejezetten nem tanácsoljuk a táblázat alján található (dőlt betűvel jelölt) tíz gumiabroncsot – féktávjuk lényegesen hosszabb volt, mint a teszt legjobb abroncsaié.

Auto Bild 2023 – nyári gumi teszt eredmény táblázatát itt találod >>>


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

MICHELIN City Street, az új abroncs a városi elektromos kerékpárokhoz

MICHELIN City Street

MICHELIN City Street, az új gumiabroncs a városi elektromos kerékpárokhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + négy =