A Contidrom 2000 kW-ra növeli a teljes töltési kapacitást

Rate this post

A Continental folytatja az elektromos járművek töltési infrastruktúrájának korszerűsítését tesztpályáin

A Continental folytatja az elektromos járművek töltési infrastruktúrájának korszerűsítését tesztpályáin

A Continental kibővíti az elektromos járművek töltési infrastruktúráját három vállalati tulajdonú teszttelepén

Arvidsjaurban (Svédország), Jeversenben (Németország) és Uvalde-ban (USA). Ez a beruházás azt jelenti, hogy a Continental továbbra is szisztematikusan igazítja házon belüli fejlesztési és tesztelési kapacitásait az elektromos közlekedéshez és annak speciális követelményeihez. Jelentősen bővült a töltési infrastruktúra a Hannover melletti Jeversenben, a hagyományokban gazdag Contidrom próbapályán. A Contidrom nagyon közel található a Continental Tires globális K+F központjához.

Az első elektromos járművek gumiabroncs-tesztje több mint egy évtizede történt

A Continental körülbelül 55 éve próbálja ki abroncsait a Contidrom próbaterepen, számos innovatív technológiát alkalmazva, amelyek úttörőnek számítanak az abroncsiparban. Az első elektromos járművek gumiabroncs-tesztjei a Contidromban több mint egy évtizede zajlottak. Az elektromos közlekedés évek óta terjedő térnyerésével az elektromos járművek gumiabroncs-tesztjeinek száma is megnőtt.

„A világ tíz legnagyobb volumenű elektromos járműgyártója közül kilencet eredeti felszerelésként látunk el gumiabroncsainkkal”

– mondja Wolfgang Rötter, a Contidrom próbapályájának vezetője.

„Az elektromobilitás lehetetlen töltőállomások nélkül. Folyamatosan fejlesztjük töltőkapacitásainkat, hogy még több tesztet végezhessünk elektromos járműveken.”

A Continental által végzett kiterjedt gumiabroncs-tesztek időnként többórás megszakítás nélküli vezetést igényelnek a pálya különböző szakaszain. Például a nedves vagy száraz útfelületeken. Ezért létfontosságú, hogy az elektromos járművek gyorsan újratölthetők legyenek. Idén a Contidromban egy új transzformátorállomás kerül üzembe, amely nyolc további iker gyorstöltő állomás számára biztosít elegendő energiát. Kilowattra átszámítva ez több mint 2000 kilowatt maximális elérhető töltési kapacitást jelent.

A jelenlegi Continental abroncsok már megfelelnek az elektromos autókkal szemben támasztott szigorú követelményeknek

A Continental számára az e-mobilitás a kulcsa egy életképesebb, klímabarátabb közlekedési módnak. És sok járműgyártó egyetért ezzel.

„Sok ügyfelünk intenzíven dolgozik az elektromos közlekedésre való átállás előmozdításán. A következő tíz évben továbbra is termékportfóliójuk fókuszát az akkumulátoros járművek felé helyezik át”

– mondja Meletis Xigakis, aki a Continental globális gumiabroncs-tesztjéért felelős.

Úgy véli, hogy mindig fontos gondoskodni arról, hogy a gumiabroncsokat kifejezetten arra a járműre tervezzék, amelyre felszerelik. És nem csak ez – folytatja –

,hanem az elektromos járművek sajátos jellemzői sajátos műszaki követelményeket is támasztanak abroncsaikkal szemben. Az akkumulátor nagy tömege azt jelenti, hogy az elektromos járművek nehezebbek, mint a belsőégésű motoros járművek. Például éppen ezért az elektromos járművekhez szánt gumiabroncsokat nagyobb terhelésre tervezték. Ugyanakkor az elektromos hajtásoknál azonnal elérhető nyomaték nagyobb, mint a belsőégésű motoroknál. Tehát amikor az autó elindul, az abroncsoknak képesnek kell lenniük arra, hogy mindezt az „azonnali nyomatékot” másodperceken belül átadják az útra.

A Continental teljes abroncsportfólióját továbbfejlesztette az elektromos és hibrid járművek követelményeinek megfelelően. Egyre alacsonyabb gördülési ellenállást, alacsony gördülési zajt és hosszú élettartamot érjen el – a biztonságot érintő kompromisszumok nélkül. 2022 végéig a vállalat mintegy 450 homologizációs projektet hajtott végre az ügyfelek és elektromos járműveik számára. A világ tíz legnagyobb volumenű elektromos járműgyártója közül kilenc a gumiabroncs-gyártó, mint eredeti alkatrésgyártó kiemelkedő technológiai szakértelmétől függ.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + hét =