A Nokian Romániai gyára elkészítette az első abroncsot

Rate this post
25 éves a GumiPiac MagazinFile Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
Telefon: 305620602.
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Nokian Romániai gyára elkészítette az első abroncsot a menetrend szerint, hogy 2025-ben megkezdődjön a kereskedelmi abroncsgyártás

A Nokian Romániai gyára elkészítette az első abroncsot a menetrend szerint, hogy 2025-ben megkezdődjön a kereskedelmi abroncsgyártás

A Nokian Tyres új személyautó gumiabroncs-gyára a romániai Nagyváradon épül, július 1-jén állította elő első gumiabroncsát. A mérföldkő a terveknek megfelelően megvalósult, az építési projekt a költségvetésben és az ütemterv szerint halad, hogy a kereskedelmi gumiabroncsok gyártása 2025 elején induljon. A gyár alapkőletételét 2023 májusában ünnepelték.

A Nokian gumiabroncsok nagykereskedelmi partnere >>>

A Nokian Tyres új alkalmazottainak toborzása a romániai gyárba tavaly kezdődött

2023-ban és 2024-ben pedig a Nokian Tyres a termelésbe és az irodába is alkalmazottakat toborzott. A gyártás felfutásában részt vevő 60 fős indítócsapat tavasszal a finn Nokian Tyres gyárban tanult. A gyár összesen mintegy 500 embernek ad majd munkát.

„Az első gumiabronccsal tesztelhettük az új gyár gyártási képességeit, és a folyamatok a tervek szerint működnek. Sikeresen betanítottuk az új Nokian Tyres csapat tagjait a prémium gumiabroncsok gyártására, ugyanolyan kompromisszummentes módon, mint más gyárainkban. Az egész csapat kemény munkájának köszönhető, hogy most ünnepeljük az első romániai Nokian Tyres gumiabroncs gyártását”

– mondja Adrian Kaczmarczyk , a Nokian Tyres Operation Excellence részlegének alelnöke.

A Nokian Tyres Románia gyárának éves kapacitása 6 millió gumiabroncs lesz, ha a gyár teljesen üzemképes lesz, és a jövőben bővíthető, a beépített terület pedig összesen mintegy 100 000 m2. A beruházás összértéke körülbelül 650 millió euró. A romániai gyárban gyártott abroncsok elsősorban a közép-európai piacon kerülnek értékesítésre, és stratégiailag közel helyezkedik el a térség vásárlóihoz.

Az első abroncs a Nokian Tyres Snowproof 2 a téli gumi megjelenésének 90. ​​évfordulója alkalmából

A romániai gyárban elsőként gyártott gumiabroncs a Nokian Tyres Snowproof 2 nem szöges téli gumi, amelyet közép-európai személygépkocsi-vezetők számára terveztek. A prémium téli termékkel a vállalat ünnepli egyik csúcsinnovációjának, a téli gumiabroncsnak a 90. évfordulóját, valamint a világ biztonságosabbá tételének hosszú örökségét.

„A Nokian Tyres 1934-ben találta fel a téli abroncsot. Illő, hogy 90 évvel később úgy emlékezünk meg az alkalomról, hogy legújabb gyárunkban gyártjuk egyik zászlóshajó téli termékünket. Célunk, hogy a világot biztonságosabbá tegyük azáltal, hogy újra és újra feltaláljuk a gumiabroncsokat és azok gyártási módját. Pontosan ezt tettük gumiabroncs után, és erre készülünk az új romániai gyárral”

A világ első nulla CO 2 -kibocsátású gumiabroncsgyára

A Nokian Tyres Románia gyára elkészültével történelmet ír, mint a világ első nulla CO 2 -kibocsátású gumiabroncsgyára. A fenntarthatóság holisztikus megközelítésével, amely magában foglalja a kizárólag CO2-mentes energiaforrások, valamint az energiahatékony és nagymértékben automatizált folyamatok használatát, egy iparági etalon lesz. Ezen túlmenően, a gyár célja, hogy a gyártás során ugyanolyan hulladékmentes legyen, mint a vállalat többi finn és amerikai gyára.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A Kőhegyi Gumiszervíz büszkén mutatja be a Good Year mezőgazdasági gumikat, amelyeket kizárólagosan forgalmazunk Magyarországon

Kőhegyi Gumiszervíz – Csatlakozzon hozzánk!

A Kőhegyi Gumiszervíz büszkén mutatja be a Good Year mezőgazdasági gumikat, amelyeket kizárólagosan forgalmazunk Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − öt =