Legfrissebb hírek

A NOKIAN SNOWPROOF TÉLRE SZÜLETETT

Rate this post

A Nokian közép-európai téli portfóliójának megújításával új zászlóshajó-sorozatot mutat be téli gumiabroncsokhoz – NOKIAN SNOWPROOF

A Nokian Tyres közép-európai téli portfóliójának megújításával új zászlóshajó-sorozatot mutat be téli gumiabroncsokhoz

A kibővített és továbbfejlesztett Nokian Snowproof család négy abroncsmodellt tartalmaz, és a méretek széles skáláját fedi le a kis családi autóktól a nagy és nehéz SUV-kig. Különleges újdonság a közép-európai járművezetők számára a SilentDrive™ technológia.

Az új Nokian Tyre Snowproof termékcsaládot kifejezetten a közép-európai vezetők számára fejlesztették ki, és kompromisszumok nélküli teljesítményt nyújtanak havon, latyakban és heves esőben. Az abroncscsalád legfontosabb jellemzője a kiváló biztonság minden vezetési körülmény között. A gumiabroncsok irányított és kiszámítható vezetési érzetet biztosítanak, akár gyors autópályákon, akár forgalmas városi forgalomban vagy festői alpesi utakon vezet.

Az új Nokian Tyres Snowproof 2 személygépkocsikhoz és a Nokian Snowproof 2 SUV sport-haszonmodellekhez és crossoverekhez úgy készült, hogy maximális biztonságot nyújtsanak azokban a helyzetekben, amelyekben a legnagyobb szükség van rá. Az új, modern Snowproof termékcsalád a kiváló téli tapadás, a stabilitás és a vezetési kényelem innovatív kombinációját kínálja. A termékcsalád kiváló biztonsági tulajdonságai az új, optimalizált futófelület-kialakításnak, a keverék frissítéseknek, a szigorú tesztelésnek és a könyörtelen kutatásnak köszönhetőek.

„A tél mindenféle időjárási változattal jár – a mély, fagyos jégtől, a bolyhos, csillogó hótól, a nehéz és nyirkos havas esőtől a nedves és zavaros latyakig. Ezek azok a feltételek, amelyekben boldogulunk. Szakértelmünk több évtizedes kutatáson és tesztelésen alapul. Kezdve a világ első téli gumiabroncsától.”

– mondja Tommi Alhola , a Nokian Tyres Közép-Európa személygépkocsi-abroncsainak alelnöke.

Az új abroncsmodellek mellett a Snowproof család termékfrissítéssel érkezik

A korábban WR Snowproof néven ismert frissített modell Nokian Tyres Snowproof1 néven folytatódik a piacon. Ennek a személyautó-modellnek a fejlesztései különösen nedves vezetési körülmények között tapasztalhatók. A stílusos és sportos Nokian Tyres Snowproof P továbbra is a piac Ultra-High-Performance szekcióját szolgálja. A továbbfejlesztett Alpine Sense Grip koncepció prémium biztonságot és megbízhatóságot biztosít a napi vezetés során.

Az új Snowproof termékcsalád több mint 150 termékből álló átfogó választékot kínál 15 és 21 hüvelyk közötti méretben. A termékek T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) és W (270 km/h) sebességkategóriákba tartoznak. A legtöbb terméken XL jelzés található, hogy méretükben minél nagyobb teherbírású legyen. Az új Snowproof termékcsalád 2023 őszén lesz elérhető a fogyasztók számára.

A Snowproof termékcsaládot a Nokian Tyres, a téli gumi feltalálója fejlesztette ki. A Nokian Tyres szerepel a Dow Jones Sustainability Europe Indexben. Az egyik vezető a biztonság és a fenntarthatóság terén az abroncsiparban. A Nokian Tyres elkötelezett amellett, hogy biztonságos, intelligens és fenntartható mobilitást kínálva folytatja ezt az utat.

Télre született

Míg a téli időjárás változékony és kiszámíthatatlan lehet, a gumiabroncsok soha nem lehetnek ilyenek. A Nokian Tyres fejlesztési filozófiájában mélyen gyökerezik az egyik abroncsgenerációról a másikra történő folyamatos fejlesztés.

„Fő küldetésünk a biztonság. Termékeinket úgy tervezték, hogy a legrosszabb téli napokon is teljesítsenek. Extra biztonságot nyújtanak, amikor a legnagyobb szükség van rá. Az évtizedek során felhalmozott téli körülmények mély ismerete megnyilvánul abroncsaink kiváló biztonsági tulajdonságaiban, különösen havon, latyakon és nedvesen. Miközben az új Snowproof családon dolgoztunk, az általános nedves útviszonyok és a téli tapadás javítására összpontosítottunk, miközben a vezetési kényelmet is növeljük”

– mondja Jarno Röytiö, a Nokian gumiabroncsok fejlesztési vezetője.

Az Alpine Sense Grip koncepció az összes Snowproof termék közös jellemzője

Ez a kivételes tapadás és a kiszámítható és kiegyensúlyozott vezetési érzés egyedülálló kombinációja minden téli körülmények között. A koncepció a futófelület mintázatából, a lamellákból és a gumikeverékből áll. Együttesen támogatják a biztonságos és kényelmes vezetést. A koncepció kiegyensúlyozott kezelést és erőfeszítés nélküli irányítást biztosít még meglepő helyzetekben is.

A kutatások szerint a latyak a tél egyik legveszélyesebb és legfélelmetesebb eleme. Az olvadó hó, az útfelületen lévő vízpárna és az esetleges jég kombinációja még egy tapasztalt járművezető számára is veszélyes lehet. A slushplaning (piszkos olvadt hó, jégkása) megelőzése szintén kiemelt terület volt a Snowproof fejlesztőcsapat számára. A Nokia tesztpályán elérhető egyedülálló slushplaning tesztelési módszer lehetővé tette a slusszjellemzők hosszú távú fejlesztését.

„Képletesen szólva a Snowproof úgy működik, mint egy biztonsági öv. Ellenőrzött és kiszámítható marad a tapadási határokon, és alkalmazkodik a változó időjárási változásokhoz. Ez biztosítja a nagyon szükséges tapadást és irányítást olyan helyzetekben, amikor a legnagyobb szükség van rá, még azelőtt, hogy az autó elektronikus biztonsági rendszerei aktiválódnának”

– folytatja Röytiö.

Nokian Tyres Snowproof 2 – A hószakértő

Az új Nokian Tyres Snowproof 2 minden téli vezetési körülményt lefed. Kiszámítható kezelhetőségével és speciális biztonsági funkcióival nedves, száraz, latyakos és havas utakon. A jelentős biztonsági újítások közül néhányat a havas tulajdonságok, az aquaplaning >>> és a nedves úttartás terén sikerült elérni.

Az Alpine Sense Grip koncepciója frissült

Az Alpine Sense Grip 2.0 új, V-alakú futófelület-mintázatból, 3D lamellásból és Alpine Grip 2.0 keverékből áll. A futófelület kialakítása hatékonyan távolítja el a havat és a latyakot az abroncs és az út között. A személyre szabott, 3D lamellák kiváló oldalirányú és hosszanti tapadást biztosítanak még mély hóban is. Az Alpine Grip 2.0 keverék megbirkózik a megerőltető és hideg téli körülményekkel, miközben kiváló teljesítményt nyújt enyhébb időben. Megbízhatóan reagál a hőmérséklet emelkedésére és csökkenésére, mivel a megnövekedett mennyiségű gyanta és a funkcionalizált polimerek a keverékben rugalmasan, de tapadósan tartják a körülmények széles skálájában.

A megújult vegyület magas szilícium-dioxid-tartalommal is rendelkezik, ami javítja a nedves tapadást. A gördülési ellenállás is prémium szinten van. Az alacsony gördülés energiamegtakarítást eredményez és csökkenti a káros kibocsátást.

A maximális kényelem és az első osztályú biztonság érdekében az abroncs futófelülete két funkcionális zónára van osztva

Dual Zone Safety koncepció a Grip Zone- ból áll , amely lenyűgöző téli tapadást biztosít, míg a Handling Zone irányíthatóságot és stabilitást biztosít. A futófelület középső része melletti tapadási zóna kis tömbökkel és agresszív lamellákkal rendelkezik. Ez a kialakítás javítja a havas tapadást és fékezési tulajdonságokat. A kezelhetőségi zóna merev vállblokkokból áll, és egy összefüggő középső területtel, ami hozzájárul a kiváló kezelhetőséghez száraz utakon és nagy sebességnél.

„Az egyik legnehezebben kezelhető vezetési körülmény a latyak, különösen, ha egy forgalmas autópályán a sávok között képződik. A veszélyes latyakadás megakadályozására tervezték, a futófelületen található Hydroflow hornyok hatékonyan távolítják el a vizet és a latyakot az abroncs és az út között. Ezeket a barázdákat úgy tervezték, hogy szabad utat nyissanak az abroncs számára, hogy elszívja a vizet az útfelületről. Ez stabil és megbízható tapadást eredményez latyakos és nedves utakon”

– magyarázza Röytiö

  • Prémium téli tapadás, különösen havon
  • Kiváló nedves tapadás és aquaplaning megelőzés
  • Kiegyensúlyozott kezelhetőség és maximális vezetési kényelem

Snowproof 2 SUV – Irányítás, kényelem, tartósság

Az új Snowproof 2 SUV-t az erős és magas SUV-k igényeire szabták. A robusztus és strapabíró 2 rétegű szerkezet egyedileg megerősített oldalfalakkal kombinálva biztosítja, hogy az abroncs stabil legyen, és ellenálljon a vezetés közben előforduló összes ütésnek és ütésnek. A személyautó modellel azonos biztonsági funkciókkal és modern technológiával felszerelt Snowproof 2 SUV nagyobb tartósságot és stabilitást kínál, miközben precízen és megbízhatóan kezeli a nagy kerékterheléseket.

– Az erős SUV-k sokat követelnek a gumiktól. A gumiabroncsoknak erősnek és szilárdnak kell lenniük ahhoz, hogy a magas, nehéz járművek stabilak maradjanak még nagy sebességnél és rossz útviszonyok között is. A heves esőzések és latyak alattomos körülményeket okozhatnak, és növelik az aquaplaning esélyét. Az utakon a hó vizes és latyakos lehet, mivel az utak erősen sósak. Ha nehéz SUV-t kezel, különösen nagy sebességnél, szükséges, hogy a gumiabroncsok megfeleljenek ezeknek a feltételeknek. A sokoldalú téli jellemzők, a kiváló kezelhetőség és a SUV-specifikus konstrukció a Snowproof 2 SUV-t optimális választássá teszik a közép-európai SUV-vezetők számára – fejti ki Röytiö.

A SUV vezetőjének nyugalma az új futófelület-kialakításon alapul, amely első osztályú téli tapadást, valamint precíz és kényelmes kezelhetőséget biztosít. A Dual Zone Safety koncepció lenyűgöző téli tapadást, irányíthatóságot és stabilitást biztosít. Az erős SUV-szerkezet és a nagy vállblokkok a futófelületen további erőt biztosítanak a nagyméretű járművek számára.

A Snowproof 2 SUV kiváló tapadást biztosít havas utakon, még akkor is, ha a hőmérséklet csökken

. Az Alpine Grip 2.0 keverék rugalmas és tapadós marad még nagyon hideg időben is. A nedves tapadást a magas szilícium-dioxid tartalom optimalizálja. Ez az új keverék a futófelület mintázatával együtt alacsony gördülési ellenállást is biztosít, ami alacsonyabb energiaköltséget jelent.

Snow Boosterek jobb fékezési tapadást biztosítanak havon. Az erősítők puha havon történő vezetés közben hatékonyan tapadnak a felületre, így kiváló biztonságot/irányítást biztosítanak. Az erősítők éles, fűrészszerű mintázata javítja a fékezéshez és gyorsításhoz szükséges hosszirányú tapadást.

Mint minden Nokian Tyres SUV termék, a Snowproof 2 SUV is erős aramid oldalfalakkal van felszerelve Az Aramid Sidewall technológia tartósságot és védelmet kínál a nehéz vezetési körülmények között. A keverékhez hozzáadott erős, szintetikus Aramid szál ellenállóbbá teszi az abroncsot az olyan ütésekkel és vágással szemben, amely egyébként könnyen eltörhetné. A gumiabroncs véletlen károsodása sok költséggel járhat, de az erős oldalfalak védik az abroncsot, és akár teljesen meg is akadályozhatják a károsodást.

  • Prémium téli tapadás, különösen havon
  • Kiváló teljesítmény nedvesen
  • Kiegyensúlyozott kezelhetőség és fokozott stabilitás
  • Aramid erős oldalfalak a tartósság és a védelem érdekében

A SilentDrive™ technológia maximálisra emeli a vezetési kényelmet

A Nokian Tyres Snowproof család különleges újdonsága a SilentDrive™ technológia . Ezt a modern, innovatív technológiát, amelyet már a Nokian Tyres téli gumiabroncsokban is sikeresen alkalmaztak a skandináv piacon, a környezetbarátság és a vezetési kényelem szem előtt tartásával tervezték és fejlesztették.

„Az elektromos járművek csendesek, ami miatt az alacsony gördülési zaj a kényelem kérdése. Ahogy az abroncs gördül az úton, hatást gyakorol az útfelületre. Ez a hatás bosszantó zajcsúcsokat okoz, amelyeket a SilentDrive™ technológia elnyel. Ez alacsonyabb zajszintet, kisebb belső zajt és nagyobb vezetési kényelmet eredményez. Ez kulcsfontosságú tényező, nem csak az általános zajszint miatt, hanem azért is, hogy kényelmesebbé és kevésbé fárasztóvá tegyük az utazást a vezető számára.”

– mondja Hannu Onnela, a Nokian Tyres vezető fejlesztőmérnöke.

A kivételesen alacsony zajszintet úgy érik el, hogy egy könnyű akusztikus habréteget adnak a gumiabroncs belső burkolatához. A SilentDrive technológiát először Snowproof 2 SUV méretekben vezetik be, amelyek a piacon elérhető 40 új prémium autómodellt fedik le.

Nokian Tyres Snowproof 1 – Megbízhatóság esőben

A Nokian Tyres Snowproof 1 megbízható teljesítményt nyújt minden napi vezetési körülményhez. A havon és latyakban megbízható tapadást biztosító, frissített Alpine Sense Grip koncepció úrrá lesz a téli időjárási kihívásokon, miközben biztonságos és kiszámítható vezetést kínál.

„A klímaváltozás okozta változó téli időjárás miatt Közép-Európában a téli autózás nagy része esőáztatta vagy csupasz aszfaltos utakon zajlik majd. A futófelület mintázata kiegyensúlyozott útfelületi érintkezésre, valamint gyors és kiszámítható kormányreakcióra van optimalizálva. Az Alpine Sense Grip koncepció a megbízható havon, latyakos tapadás, az egyensúly és a könnyű kezelhetőség kombinációja.”

– mondja Röytiö.

A frissített, nyílszerű mintázat hatékonyan távolítja el a havat és a latyakot az abroncs és az út között. Az Alpine Grip gumikeveréket továbbfejlesztették a nedves körülmények közötti vezetési élmény javítására. A futófelület sűrű lamellázása kiváló oldalirányú és hosszirányú tapadást biztosít még mély hóban is. A merev válltömbök erős lamellákkal rendelkeznek a tapadás érdekében, javítva a tapadást havon és a kanyarodás során a kezelhetőséget.

Erős, egységes borda, amely kiváló kormányzási reakcióként és stabilitásként érezhető, uralja az abroncs középső régióját. A nehéz cikk-cakk lamellákkal ellátott futófelület-blokkok mindkét oldalon csatlakoznak a masszív bordához, növekvő fa alakjában. Az éles cikkcakk élek kinyílnak és záródnak fékezéskor és gyorsításkor a tapadás javítása érdekében.

A sokoldalú hókarmok a futófelület blokkjai között és a vállterületeken kiegyensúlyozott tapadást biztosítanak jégen és havon, különösen fékezéskor és gyorsításkor. A futófelület blokkjain található fékerősítők megteszik a részüket a kiváló féktapadás javításában.

  • Megbízható hóban és latyakban
  • Kiváló nedves teljesítmény
  • Stabil és kényelmes vezetési élmény

Kompromisszumok nélküli tesztelés – az Ön biztonsága érdekében

A Nokian Tyres Snowproof termékcsalád a skandináv prémium minőséget és a legmodernebb szakértelmet képviseli, amelyről a Nokian Tyres ismert. A fejlesztés részét képezi a lappföldi sarkvidéki körülmények között végzett tesztelés a Nokian Tyres saját tesztközpontjában, a finnországi Ivalóban, a White Hellben.

A Nokian Tyres Snowproof termékcsalád a skandináv prémium minőséget és a legmodernebb szakértelmet képviseli, amelyről a Nokian Tyres ismert. A fejlesztés részét képezi a lappföldi sarkvidéki körülmények között végzett tesztelés a Nokian Tyres saját tesztközpontjában, a finnországi Ivalóban, a White Hellben.

„A fehér pokolban végzett téli tesztek mellett a nedves, latyakos és száraz útjellemzőket finomhangoltuk a többi saját tesztüzemünkben, a spanyolországi Hakka Ringben és a finnországi Nokiában. A futófelület mintázata, szerkezete és gumikeverékei a legkorszerűbb szakértelmünket képviselik, és több ezer órányi számítógépes modellezést, laboratóriumi összehasonlítást és hiteles tesztelést igényeltek különböző körülmények között.”

– mondja Röytiö.

A kopott abroncsok teljesítménye az egyik aktuális kérdés az abroncsiparban, a műszaki követelményeket 2024-ben az ENSZ előírása vezeti be. A Snowproof család fejlesztése során a Nokian Tyres is jelentős munkát végzett ezen a területen.

„Tesztjeink szerint az új Snowproof téli gumiabroncsok a kopott gumiabroncs nedves tapadási jellemzőit ugyanolyan vagy még magasabb szinten tartják meg, mint prémium versenytársaik, különösen ami a nedves útviszonyok melletti biztonságot illeti. A gumiabroncsok pontosan megállnak és megtartják a tapadást a hirtelen sávváltások során” – összegzi.

Szabadalmaztatott biztonság

A nagyobb biztonság érdekében a futófelület a Nokian Tyres által szabadalmaztatott vezetési biztonsági jelzőt (DSI) tartalmaz. A hópehely szimbólum vagy a Winter Safety Indicator (WSI) négy milliméteres horonymélységig látható marad. Ha a hópehely elhasználódott, a megfelelő biztonság érdekében új téli gumi vásárlása javasolt.

A gumiabroncs oldalfalán található információs területen található helyzet- és nyomásjelzők szintén javítják a biztonságot. Az információs terület lehetővé teszi a megfelelő felfújási nyomás és a beszerelés helyének rögzítését a gumiabroncsok cseréjekor. A kényelmet és a biztonságot tovább javítja egy további rész, amely a csavarok meghúzási nyomatékának rögzítésére használható.

Az Ön szolgálatában – ígéri a Nokian

Annak érdekében, hogy az abroncsvásárlás kevésbé megterhelő legyen, a Nokian Tyres különféle garanciákat és szolgáltatásokat kínál a fogyasztóknak. Ez tökéletes lehetőséget biztosít a fogyasztóknak arra, hogy teljes kockázati díj ellenében felfedezzék a Nokian Tyres prémium teljesítményét. A kiválasztott gumiabroncsokat elégedettségi garanciával, gumiabroncs-garanciával, véletlen defekt esetére, valamint az új Aramid technológiás SUV modellekre Aramid garanciával.

Főbb újítások:

Alpine Sense Grip. Kiváló téli tapadás havon, latyakon és nedvesen. Az optimalizált futófelület-kialakítás hatékonyan távolítja el a havat és a latyakot az abroncs és az út között, míg a testre szabott lamellás kiváló oldalirányú és hosszirányú tapadást biztosít még mély hóban is. Az Alpine Grip keverék megbirkózik a megerőltető és hideg téli körülményekkel, miközben kiváló teljesítményt nyújt enyhébb időben, széles hőmérsékleti tartományban.

Kétzónás biztonság. A Dual Zone Safety koncepció két funkcionális zónából áll. A Grip Zone lenyűgöző téli tapadást, míg a Handling Zone irányíthatóságot és stabilitást biztosít.

Alpine Grip Compound. Az új futófelület-keverék javítja a nedves tulajdonságait, miközben megbízható teljesítményt kínál széles hőmérséklet-tartományban. Az alacsony gördülési ellenállás üzemanyag-megtakarítást és káros kibocsátást eredményez.

Snow Boosters. Javított hótapadás. A Snow Boosterek puha havon történő vezetés közben hatékonyan tapadnak a felületre, így kiváló tapadást biztosítanak. Az erősítők éles, fűrészszerű mintázata javítja a fékezéshez és a gyorsításhoz szükséges hosszirányú tapadást.

SilentDrive™ technológia. Maximális kényelem. Kivételesen alacsony zajszint érhető el az akusztikus habréteg hozzáadásával a gumiabroncs belső bélésén. Az akusztikus hab elnyeli a rezonanciát a gumiabroncs légüregéből, ami alacsonyabb zajszintet és nagyobb vezetési kényelmet eredményez.

Aramid erős oldalfalak. Tartósság és védelem meglepő helyzetekre. A rendkívül erős Aramid szálakat tartalmazó oldalfalkeverék rendkívül tartós és szúrásálló. Az Aramid szálak megerősítik az oldalfal gumiját, hogy ellenálljanak a külső ütéseknek és vágásoknak.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 2 =