Az új R117-04 szabályozás a kopott gumiabroncsokra

Rate this post
25 éves a GumiPiac MagazinFile Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
Telefon: 305620602.
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Michelin támogatja az új, kopott állapotban lévő gumiabroncsok teljesítményére vonatkozó R117-04 európai előírást, ami 2024 július 1-jén lépett hatályba

Az új R117-04 szabályozás nagyobb biztonságot, a környezet fokozottabb tiszteletét és az autósok vásárlóerejének megőrzését garantálja
© MICHELIN 2022

  • Az új R117-04 szabályozás nagyobb biztonságot, a környezet fokozottabb tiszteletét és az autósok vásárlóerejének megőrzését garantálja.
  • Egy teszt, amely lehetővé teszi egy gumiabroncs teljes biztonsággal történő használatát a törvényes 1,6 mm-es határig.
  • A Michelin tanulmánya szerint a gumiabroncsok 50%-át lecserélik, mielőtt elérnék a 3 mm-es maradék mélységet. Világszerte évente 400 millió gumiabroncsot dobnak ki idő előtt.

Ez az új európai rendelkezés tartalmaz egy szabályozási tesztet a közúti biztonság javítása érdekében, miközben arra biztatja az autósokat, hogy megbízható gumiabroncsokra támaszkodjanak a törvényes minimum 1,6 mm-es profilmélységig.

Teszt a nagyobb biztonság érdekében

Az európai hatóságok által használt nedves fékezési teszt azt a távolságot méri, amely ahhoz szükséges, hogy egy jármű 80-ról 20 km/h-ra lassítson normál útfelületen, egy milliméter vízmagasság mellett. Ezeken a speciális tulajdonságokon kívül ez a teszt további pontos paramétereket is tartalmaz, mint például az úttapadási együttható vagy a környezeti hőmérséklet. A nedves teszt már érvényben van az új gumiabroncsok biztonsági küszöbének szabályozási meghatározására, és ezt széles körben elismeri az abroncsipar. Reagálnak a legszélsőségesebb helyzetekre is, amelyekkel egy autós találkozhat az úton.

Az elsőtől az utolsó mérföldig nagy teljesítményű gumiabroncsok biztosítása része a Michelin DNS-ének, és része a csoport tervezési döntéseinek, egyetlen céllal: a felhasználó biztonságával. Például, amikor nedves felületen áll meg, egy kopott Michelin gumiabroncs, amelyet úgy terveztek, hogy hosszú ideig megőrizze teljesítményét, átlagosan 3,4 méterrel rövidebb fékezhet, mint egy új versenytárs gumiabroncs. Ez a távolság körülbelül egy autó hossza, néhány méter döntő jelentőségű vészhelyzetben.

A Michelin világszerte elismert kutatási és fejlesztési befektetéseiért. A Csoport évente közel 1,2 milliárd eurót fektet innovációba és K+F-be. Ezek a jelentős erőfeszítések lehetővé teszik a Michelin 6000 kutatója számára, hogy például új gumiabroncs-architektúrákat, innovatív futófelületi mintákat hozzanak létre. Vagy akár új tulajdonságokkal rendelkező kompozit anyagokat fedezzenek fel. A Michelin tervezési döntései optimális biztonságot garantálnak, különösen nedves útfelületen történő fékezéskor, akár új, akár kopott abroncs.

A bolygót és az autósok vásárlóerejét is megőrző előírások

A Michelin tanulmánya szerint a gumiabroncsok 50%-át szétszerelik, mielőtt elérnék a 3 mm-es maradék mélységet.

E rendelet alkalmazása befolyásolhatja az új gumiabroncsok iránti keresletet Európában, amely évente 128 millió darabbal csökkenhet, ami a CO 2 -kibocsátás körülbelül 6,6 millió tonnával történő csökkenéséhez vezet. Világszerte évente 400 millió abroncsot szerelnek le idő előtt, és így 35 millió tonna CO2 -t lehetne megtakarítani, ami egy olyan város, mint New York hat hónapos kibocsátásának felel meg.

A gumiabroncsok hosszabb ideig tartó megőrzése segít megőrizni a fogyasztók vásárlóerejét is. Ez azt jelenti, hogy évente közel 7 milliárd eurót takaríthatnak meg az európai autósok.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A Kőhegyi Gumiszervíz büszkén mutatja be a Good Year mezőgazdasági gumikat, amelyeket kizárólagosan forgalmazunk Magyarországon

Kőhegyi Gumiszervíz – Csatlakozzon hozzánk!

A Kőhegyi Gumiszervíz büszkén mutatja be a Good Year mezőgazdasági gumikat, amelyeket kizárólagosan forgalmazunk Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 4 =