Legfrissebb hírek

Optimális gumiabroncs mindenféle téli körülmények között

3.5/5 - (2 votes)

A Hankook ultra-nagyteljesítményű gumiabroncsok új generációjával, a Winter i*cept evo2  sorozattal frissíti téli gumiabroncs választékát

A közép- és nyugat-európai téli időjárási feltételeknek megfelelően optimalizált, környezetbarát abroncs egy új szilika keverékkel készül, amely a kettős funkciójú aszimmetrikus futófelületi kialakítással jobb teljesítményt nyújt havon, illetve elsőrendű vonóerő átvitelt és fékteljesítményt biztosít nedves és száraz útfelületen egyaránt.

A közép- és nyugat-európai téli időjárási feltételeknek megfelelően optimalizált, környezetbarát abroncs egy új szilika keverékkel készül. A kettős funkciójú aszimmetrikus futófelületi kialakítással jobb teljesítményt nyújt havon. Illetve elsőrendű vonóerő átvitelt és fékteljesítményt biztosít nedves és száraz útfelületen egyaránt.

A gumiabroncsgyártó Hankook az ultra- nagyteljesítményű hóspecialista új generációját mutatta be a Winter i*cept evo2-val.

A gumiabroncsot úgy optimalizálták, hogy nagyobb biztonságot nyújtson téli vezetési körülmények között. Mivel ebben az évszakban az időjárási feltételek egyre változóbbak Európa-szerte. A Red Dot tervezési díjjal kitüntetett futófelületi mintázatot speciálisan felső középkategóriás autók, luxus limuzinok és sportkocsik számára tervezték. Most először egy SUV változat is elérhető lesz, a Winter i*cept evo2 SUV. A népszerű szabadidő-autó kategória különleges követelményeinek megfelelően módosítottak.

Ahogy nagy esőzések, nedves falevelek, majd hó és jég árasztják el az utakat, egyre veszélyesebbé válnak a vezetési körülmények. A javított anyagösszetételnek és új tervezési jellemzőknek köszönhetően az új Hankook Winter i*cept evo2 és Winter i*cept evo2 SUV képes kezelni.

Egy új, nano méretű, nagy diszperziós képességű szilika keverék került bevetésre, amely ellenáll a keményedésnek alacsony hőmérsékleten, így a havas és nedves útfelületekkel érintkező nagyobb futófelületének köszönhetően jobb tapadást biztosít.

Egy új, nano méretű, nagy diszperziós képességű szilika keverék került bevetésre. Ez ellenáll a keményedésnek alacsony hőmérsékleten, így a havas és nedves útfelületekkel érintkező nagyobb futófelületének köszönhetően jobb tapadást biztosít. A gumiabroncs úttal érintkező felületét a profil és a gumiabroncs lenyomati formájának fejlesztésével sikerült megnövelni. Így a vízen siklás megelőzésének és az egyenletes nyomáseloszlásnak köszönhetően jobb teljesítmény érhető el havon és nedves úton.

A Hankook Winter i*cept evo2 aszimmetrikus futófelületi mintázata a futófelület külső és belső részén jobb kezelhetőséget és vonóerő átvitelt tesz lehetővé havon. Ez nagyobb fékteljesítménnyel jár havas, latyakos és nedves útfelületen. A hóba “harapó” nagyobb számú lamella javítja a vonóerő átvitelt havas úton. A speciális, 3D-s mikroárkok a mintaelemek mozgásának minimalizálásával a gumiabroncs teljes futófelületén javítják a vezetési stabilitást téli körülmények között. Ami egyben a kopás mértékét is csökkenti, illetve az élező hatás növelése által javítja az általános kezelhetőséget. A futófelület belső részén található jégcsákány alakú oldalsó mintaárkok kaparó hatása nagy teljesítményt teszt lehetővé havon. Az oldalsó mintaárkok szögének optimalizálásával.

A futófelület külső részének két hosszirányú, széles mintaárkával összességében 30%-kal nagyobbak a futófelületi mintái az eddigi termékekkel összehasonlítva

A víz és a latyak hatékony kiszorítása érdekében. Ezek elősegítik a Hankook Winter i*cept evo2 tapadását havon. Javítják a vízen-siklással szembeni ellenállást, így az egyenletes vezethetőségi teljesítményt biztosítanak havas és nedves úton, illetve elősegítik a vibráció csökkentését is. A megerősített oldalfal és peremmag az abroncs szélesebb vállrészével, valamint az optimalizált kocka-alakú mintaelem-kialakítással kombinálva közvetlen kormányzási visszajelzést, valamint javított tapadást és száraz kezelhetőségi teljesítményt tesznek lehetővé.

A Winter i*cept evo2 és a Winter i*cept evo2 SUV stílusos téli abroncs megoldást jelentenek a nemzetközileg elismert Red Dot Design díjjal 2015-ben kitüntetett futófelületi mintázattal. Ezek az abroncsok elsősorban a Hankook csúcstechnológiás magyarországi gyárában készülnek, és többféle méretben kaphatóak. A Winter i*cept evo2 16 és 20 hüvelyk közötti méretekben, 195 – 275 mm közötti futófelületi szélességgel, 35 – 60 közötti keresztmetszeti viszonyszámmal, H, V és W sebesség index-szel, főként extranagy terhelésnek megfelelő (XL) változatban kapható. A Winter i*cept evo2 SUV 16 – 21 hüvelyk közötti méretekben, 215 – 295 mm közötti futófelületi szélességgel és 35 – 70 közötti keresztmetszeti viszonyszámmal,  T és V közötti sebesség index-szel érhető el.

Ezt olvasta már?

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Nemzetközi nőnap a Bridgestone gyárban

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

3 hozzászólás

  1. Bármilyen magyarázaton túl, a téli és nyári gumiabroncsok közti legfőbb külömbség a futógumi mintázatában rejlik.

    • GumiPiac Magazin

      Nagy részben igen, de nagyon jelentős a keverékekben az eltérés! Pl.: Téli gumiabroncsoknál nem ugyan azt a keveréket alkalmazzák a gyártók mindenhol, hanem nagymértékben figyelembe veszik, hogy a föld melyik részén lesznek felhasználva! Ezért tapasztalható az, hogy van olyan gumiabroncs, ami Magyarországon nem kapható, pedig létezik az Európai piacon!

  2. Mint pl.: Lassa. Ausztriában kapható, itthon nem. 8 év alatt ez az egyetlen márka amiből még nem találkoztam használatból eredő szálszakadással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 5 =