Drágább lesz a gumicsere

Rate this post

A szakemberek hiánya elérte a gumiabroncs-szerelőket is, akiket béremeléssel próbálnak megtartani a vállalkozások. Emiatt azonban drágulnak a szolgáltatások, és sorban állásra is fel kell készülniük azoknak, akik a következő hetekben akarnak abroncsot cseréltetni.

Idén talán minden korábbinál nehezebb sorban állás nélkül lecserélni a nyári abroncsokat télire. Nincs elegendő szerelő – mondta a Világgazdaságnak Tokaji Vilmos, a Continental Hungaria Kft. értékesítési vezetője. Ahhoz, hogy a vállalkozások meg tudják tartani – sok esetben külföldre induló – szakembereiket, béremelésekre van szükség. Ez pedig az abroncsszerelés és -tárolás árának emelkedéséhez vezet – mondta az értékesítési vezető. Becslései szerint a húsz százalékot is elérheti az áremelkedések mértéke. A szolgáltatás színvonalától, minőségétől nagyban függ az ár, így nehéz átlagos tarifát meghatározni, de nagyságrendileg tízezer forint lehet az abroncsok átszerelésének a díja. Az alacsonyabb bérköltségek miatt vidéken a fővárosinál akár harminc százalékkal olcsóbban is lecserélhetik az abroncsokat.

Ahogyan a szolgáltatások, úgy az abroncsok átlagos ára is tág határok között mozog, a méret és a minőség függvényében. Az átlagautós számára körülbelül nyolcvan-, százezer forintba kerülhet a négy abroncs. Az elmúlt évben az alapanyagárak drágulása miatt a gumiabroncsok ára is emelkedett.

Bár a magyar fogyasztó a közvélekedés szerint rendkívül árérzékeny, elsősorban mégis a biztonságot és az ismert márkát keresi. Kevésbé hajlandó az ismeretlen gyártók termé­keiért pénzt adni. Miután a prémiumtermékek mellett minden nagy gyártónak megvan az alacsonyabb árfekvésű terméke is, az ismert gyártóktól származó termékek piacán is széles a választék.

Magyarországon a jogszabály nem rendelkezik a téli gumik kötelező használatáról. De azt előírja, hogy 1,6 milliméteres profilmélységnél már le kell cserélni az abroncsokat. A szakemberek szerint a biztonságos közlekedéshez a télit négy, a nyárit három milliméteres profilmélységig ajánlott használni, míg tízévesnél idősebb abroncsot nem javasolt használni. Érdekes, hogy a gépjárművezetők 75 százaléka kötelezővé tenné a téli gumiabroncs használatát – derül ki az Apollo Vredestein Kft. felméréséből.

Az abroncsokat egyébként október közepén lenne a legcélszerűbb lecserélni, de az autósok – bízva a további jó időben –, ezt rendre elhalasztják, és a hideg beálltakor jelentkeznek a cserére. Ilyenkor már nehéz az átszerelésre közeli időpontot kapni, és sok esetben nem úszható meg a sorban állás sem. A többség viszont a havazást már nem várja meg, és tudatában van annak, hogy 7 °C alatt biztonságosabb a téli abroncs – jegyezte meg Tokaji.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük