Főoldal / 1 Egyéb / SPRING MY RIDE #3 Harmadik lépés: fényezés és üvegfelületek

SPRING MY RIDE #3 Harmadik lépés: fényezés és üvegfelületek

Értékeld a cikket

Ha télen sokat jársz autópályán és autóúton, biztos ismerős számodra is a következő jelenet: az előtted haladó felveri az úton lévő sarat, sót, kavicsokat és minden egyéb törmeléket, ami aztán nem túl kellemesen találkozik az autód elejével. 

A felverődő szennyeződés rendszerint nyomot hagy az autó fényezésén, a lökhárítón, a motorháztetőn és szélvédőn. Ezeket a kisebb sérüléseket akár otthon is orvosolhatjuk könnyedén!

Hogyan kezeljük a fényezési hibákat?

Egy alapos mosás után a sérülések bizony hamar láthatóvá válnak. Ezeket általában a motorháztetőn, a kerékíveken, a lökhárítón és a tükrökön találjuk. A sérüléseket jobb minél előbb javítani. A javítási módot a karcolás mélysége határozza meg.

1. Felszíni karcok polírozása 

Eszközök: 

  • mikroszálás törlőkendő
  • polírozópaszta

A felszíni karcok csak az érintett terület polírozását igénylik. Használj a boltokban beszerezhető polírpasztát és egy tiszta mikroszálas törlőkendőt! Polírozz körkörös, finom mozdulatokkal!

Fontos
: Minden egyes polírozás előtt alaposan tisztítsuk meg az érintett területet! Tiszta szövetet használjunk, hogy megelőzzük a további karcolásokat!

2. Mélyebb karcolások 

Eszközözök:

  • Fényezésjavító készlet (javító- és fényes polírpaszta, csiszolópapír és polírozórongyok)

A polírozni kivánt felüleletet alaposan tisztítsuk meg a művelet előtt! A javítópasztával alaposan, körkörös mozdulatokkal polírozzuk a felületet körülbelül 5 percig! Miután megszáradt a javítópaszta (kb 5 perc), a fényes pasztával ismételjük meg a polírozást körülbelül 5 percig!

Szakértői tanács
: Amennyiben a karcolások mélyebbek, az érintett felüleletet kezelhetjük festékcsiszolóval is a polírozás előtt. Amennyiben az eredmény így sem kielégítő, a felületet finom vizes csiszolópapírral (pl. P2000-es) kezelhetjük. Minden folyamatot körültekintően végezz, amennyiben bizonytalan vagy, javasoljuk, hogy fordulj szakműhelyhez!

3. Javító stift – mély karcokhoz 

Eszközök:

  • Javító stift, az autó színkódjával

Amennyiben fémig hatoló karcolással van dolgunk, a javító stift a végső opció. Elsőként tisztítsuk meg a felületet! Rázzuk meg a stiftet, és használjuk a toll végén található ecsetet a fényezésen! Amennyiben a karc még mindig látható, vagy bizonytalan vagy a stift használatát illetően, javasoljuk, hogy keress fel egy szakműhelyt!

Fontos
: Bizonyosodj meg róla, hogy a javító stift/toll színe megegyezik az autód színével! Minden fényezésnek van egy háromjegyű kódja. A gyártók ezt a színkódot a vezetőoldali ajtónál vagy a motortérbe ragasztott matricán jelzik.

4. Kőfelverődések a szélvédőn 

Eszközök:

  • Szélvédőjavító gyanta

A kőfelverődéseket is villámgyorsan javíthatjuk. Mielőtt szakműhelyhez fordulnánk, alkalmazhatunk szélvédőjavító gyantát, ami véd a további sérülésektől, szennyeződésektől, és óvja az ablaktörlő lapátokat is. Amennyiben a repedés nagyobb, mint egy 200 Forintos érme, vagy kevesebb, mint 10 cm-re van az ablak szélétől úgy az egész szélvédőt ki kell cserélni. Egyéb esetben a szélvédő javítható.

Fontos
: A gyanta semmiképpen nem zavarhatja a kilátást, továbbá ez csak egy ideiglenes megoldás, amíg egy szakműhelyt fel nem tudsz keresni.

Springmyride tippek és trükkök 

Gyanta helyett használhatunk egy kis darab celluxot is a gyorsjavításra. A fogkrém pedig helyettesítheti a polírozó pasztát!

Nagytakarítasz? Használd a #springmyride hashtaget a közösségi médiában! Ha egy kicsit értesz angolul, akkor itt rögtön nyerhetsz egy garnitúra alufelnit is a még boldogabb tavaszi indításhoz:
Vigyázz, kész, tavasz! http://www.spring-my-ride.com/

Ajánljuk cikkünket Ügyfelei figyelmébe is! Ossza meg weboldalán, Facebook oldalán Ön is!

Elérhetőségeink:

ALCAR Ügyfélszolgálat: 06 1 430 6700, info@alcar.hu

• Nyugat-Magyarország: Jenei Gabriella,+36 30 685 9227, kovacsne.gabriella@alcar.hu
• Kelet-Magyarország: Rendes Imre, +36 30 200 8120, rendes.imre@alcar.hu
• Budapest: Iván Károly, +36 30 538 7191, ivan.karoly@alcar.hu

Ezt olvasta már?

Nem megfelelő adalékot betölteni olyan, mint nem megfelelő gyógyszert adni. Ezért a LIQUI MOLY egy további biztosítékot épít be, hogy az autósok mindig a megfelelő adalékot használják.

Liqui Moly – Jobb védelem a nem megfelelő adalék betöltése ellen

Nem megfelelő adalékot betölteni olyan, mint nem megfelelő gyógyszert adni. Ezért a LIQUI MOLY egy további biztosítékot épít be, hogy az autósok mindig a megfelelő adalékot használják. Az üzemanyag-adalékok új kiöntői megakadályozzák, hogy véletlenül benzinadalékokat töltsenek egy dízeltartályba, és dízeladalékokat egy benzintartályba. „Ez extra védelmet nyújt a drága következményekkel járó, figyelmetlenségre visszavezethető hibák ellen“, magyarázza David Kaiser, a német olaj- és adalékspecialista kutatás-fejlesztésért felelős vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − négy =