SPRING MY RIDE #3 Harmadik lépés: fényezés és üvegfelületek

Rate this post

Ha télen sokat jársz autópályán és autóúton, biztos ismerős számodra is a következő jelenet: az előtted haladó felveri az úton lévő sarat, sót, kavicsokat és minden egyéb törmeléket, ami aztán nem túl kellemesen találkozik az autód elejével. 

A felverődő szennyeződés rendszerint nyomot hagy az autó fényezésén, a lökhárítón, a motorháztetőn és szélvédőn. Ezeket a kisebb sérüléseket akár otthon is orvosolhatjuk könnyedén!

Hogyan kezeljük a fényezési hibákat?

Egy alapos mosás után a sérülések bizony hamar láthatóvá válnak. Ezeket általában a motorháztetőn, a kerékíveken, a lökhárítón és a tükrökön találjuk. A sérüléseket jobb minél előbb javítani. A javítási módot a karcolás mélysége határozza meg.

1. Felszíni karcok polírozása 

Eszközök: 

  • mikroszálás törlőkendő
  • polírozópaszta

A felszíni karcok csak az érintett terület polírozását igénylik. Használj a boltokban beszerezhető polírpasztát és egy tiszta mikroszálas törlőkendőt! Polírozz körkörös, finom mozdulatokkal!

Fontos
: Minden egyes polírozás előtt alaposan tisztítsuk meg az érintett területet! Tiszta szövetet használjunk, hogy megelőzzük a további karcolásokat!

2. Mélyebb karcolások 

Eszközözök:

  • Fényezésjavító készlet (javító- és fényes polírpaszta, csiszolópapír és polírozórongyok)

A polírozni kivánt felüleletet alaposan tisztítsuk meg a művelet előtt! A javítópasztával alaposan, körkörös mozdulatokkal polírozzuk a felületet körülbelül 5 percig! Miután megszáradt a javítópaszta (kb 5 perc), a fényes pasztával ismételjük meg a polírozást körülbelül 5 percig!

Szakértői tanács
: Amennyiben a karcolások mélyebbek, az érintett felüleletet kezelhetjük festékcsiszolóval is a polírozás előtt. Amennyiben az eredmény így sem kielégítő, a felületet finom vizes csiszolópapírral (pl. P2000-es) kezelhetjük. Minden folyamatot körültekintően végezz, amennyiben bizonytalan vagy, javasoljuk, hogy fordulj szakműhelyhez!

3. Javító stift – mély karcokhoz 

Eszközök:

  • Javító stift, az autó színkódjával

Amennyiben fémig hatoló karcolással van dolgunk, a javító stift a végső opció. Elsőként tisztítsuk meg a felületet! Rázzuk meg a stiftet, és használjuk a toll végén található ecsetet a fényezésen! Amennyiben a karc még mindig látható, vagy bizonytalan vagy a stift használatát illetően, javasoljuk, hogy keress fel egy szakműhelyt!

Fontos
: Bizonyosodj meg róla, hogy a javító stift/toll színe megegyezik az autód színével! Minden fényezésnek van egy háromjegyű kódja. A gyártók ezt a színkódot a vezetőoldali ajtónál vagy a motortérbe ragasztott matricán jelzik.

4. Kőfelverődések a szélvédőn 

Eszközök:

  • Szélvédőjavító gyanta

A kőfelverődéseket is villámgyorsan javíthatjuk. Mielőtt szakműhelyhez fordulnánk, alkalmazhatunk szélvédőjavító gyantát, ami véd a további sérülésektől, szennyeződésektől, és óvja az ablaktörlő lapátokat is. Amennyiben a repedés nagyobb, mint egy 200 Forintos érme, vagy kevesebb, mint 10 cm-re van az ablak szélétől úgy az egész szélvédőt ki kell cserélni. Egyéb esetben a szélvédő javítható.

Fontos
: A gyanta semmiképpen nem zavarhatja a kilátást, továbbá ez csak egy ideiglenes megoldás, amíg egy szakműhelyt fel nem tudsz keresni.

Springmyride tippek és trükkök 

Gyanta helyett használhatunk egy kis darab celluxot is a gyorsjavításra. A fogkrém pedig helyettesítheti a polírozó pasztát!

Nagytakarítasz? Használd a #springmyride hashtaget a közösségi médiában! Ha egy kicsit értesz angolul, akkor itt rögtön nyerhetsz egy garnitúra alufelnit is a még boldogabb tavaszi indításhoz:
Vigyázz, kész, tavasz! http://www.spring-my-ride.com/

Ajánljuk cikkünket Ügyfelei figyelmébe is! Ossza meg weboldalán, Facebook oldalán Ön is!

Elérhetőségeink:

ALCAR Ügyfélszolgálat: 06 1 430 6700, info@alcar.hu

• Nyugat-Magyarország: Jenei Gabriella,+36 30 685 9227, kovacsne.gabriella@alcar.hu
• Kelet-Magyarország: Rendes Imre, +36 30 200 8120, rendes.imre@alcar.hu
• Budapest: Iván Károly, +36 30 538 7191, ivan.karoly@alcar.hu

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük