Legfrissebb hírek

Hankook Kinergy 4S²

Rate this post

Az év 365 napján biztos teljesítmény abroncscsere nélkül – erre fejlesztették ki a Hankook legújabb négyévszakos abroncsgenerációját. Több, mint 20 év tapasztalattal a négyévszakos abroncsok termékkategóriájában, az abroncsgyártó egyike az úttörőknek ezen a területen. A speciálisan európai útviszonyoknak megfelelő Kinergy 4S² fejlesztése során a Hankook mérnökei minden szakértelmüket bevetették.

Új, V-alakú mintázati elrendezéssel és természetes olajszármazékokból készült, rendkívül korszerű futófelületi keverékkel az új Kinergy 4S² egész évben stabil menet- és fékteljesítményt biztosít az Európában rendszeresen előforduló szélsőséges hőmérsékleti tartományokban is. A 2018 júniusi piaci bevezetéstől kezdve 17 népszerű méretben, 14 és 17 coll között kapható. Az év végéig a választék további 43 mérettel bővül, egészen 20 collig.

A prémium abroncsgyártó Hankook a most már ötödik generációs, de teljesen új fejlesztésű, négyévszakos Kinergy 4S² abroncsát különösen a minőség- és költségtudatos autóvezetők számára kínálja. Azoknak, akik lemondanának a félévenkénti abroncscseréről, a kiegyensúlyozott teljesítményről és biztonságról azonban nem. Annak érdekében, hogy mindenféle időjárási körülményhez és hőmérsékleti adottságokhoz megfelelően legyen kialakítva, az új Kinergy 4S² rendkívül kiegyensúlyozott és állandó teljesítmény-jellemzőket mutat minden évszakban. A négyévszakos abroncsokban először a Hankook által alkalmazott, forgási irányhoz kötött futófelületi mintázat, valamint a különlegesen innovatív polimer-szilika kötésű abroncskeverék teszi lehetővé ezt.

Különösen az egyre változékonyabb európai időjárási viszonyok között, valamint inkább városi közlekedésben történő alkalmazás esetén jelent a termék vonzó alternatívát. Valamint a törvényeknek megfelelő egész éves mobilitás biztosítása terén. A hópehely jelölésnek (3PMSF) köszönhetően, mely 2018 január óta Európában kötelező a téli abroncsok számára, ezt a gumiabroncsot olyan országokban is egész évben engedélyezett használni, ahol az útviszonyoktól vagy évszaktól függően téli gumiabroncsok használata kötelező.

Klaus Krause mérnök, az európai Hankook fejlesztési központ vezetője Hannoverben hangsúlyozta: „Mérnökeink csapata a Kinergy 4S² számára több mint 20 éves szakértelemre támaszkodhatott a négyévszakos abroncs területén. Ennek eredménye egy teljesen új fejlesztésű termék. Innovatív abroncskeverék segítségével és a speciális kialakítású futófelülettel az időjárási körülményektől és a hőmérséklettől függetlenül rendkívül stabil teljesítményt biztosít.“

Négyévszakos abroncsként a Kinergy 4S² valóságos univerzális termék, mely az abroncsok különböző nyári és téli jellemzőit kombinálja anélkül, hogy a hőmérsékleti változások befolyásolnák a teljesítményét. Mindemellett nedves, száraz és havas úton egyaránt megbízható teljesítményt nyújt.

A vizes úton való biztonságos vezetést többek között a futási irányhoz kötött futófelületi mintázat biztosítja. A V-alakban egymásba kapaszkodó mintaelemek magas szintű menetstabilitást nyújtanak. Különlegesen széles, kétlépcsős mintaárkok választják el ezeket egymástól, melyek zuhogó esőben is optimálisan vezetik el az esővizet oldalra. Az elvezető rendszer megakadályozza a vízen siklást és a latyakot is hatékonyan vezeti el a futófelület alól. A futófelület említett jellemzőit egy friss fejlesztésű, nagy sűrűségű szilika-polimer kötésű gumikeverék is támogatja, mely többek között a természetes, újra kinövő nyersanyagok magas arányának köszönhetően nagyon jó vizes tapadást biztosít nano-szinten.

A természetes és szintetikus high-tech tartalmú anyagok ugyanilyen kombinációja szintén pozitív hatással van a Kinergy 4S² száraz teljesítményére. A Hankook keverékszakértőinek sikerült elérniük, hogy az új négyévszakos abroncs futófelülete nagyfokú merevséget mutasson. Ennek köszönhetően kanyarokban extra stabilitást, száraz útfelületen jobb kormányzási pontosságot, illetve hőmérséklettől függően nagyfokú tapadást biztosítson. Ezt a nagyfokú merevséget a mintaelemek masszív szerkezete és elrendezése is elősegíti. A Hankook mérnökei így azt is el tudták érni, hogy a fékutak száraz úton és magas hőmérsékleten rövidek maradjanak, illetve az abroncs vállrésze megfelelő tartást biztosítson, ami összességében előnyösen befolyásolja a száraz kezelhetőségi jellemzőket.

A futófelület közepén cikk-cakkban futó mintaelemek változatos elrendezése ezen felül alacsonyabb zajkibocsátást tesz lehetővé az előző futófelülethez képest. A funkcionális polimerek nagy sűrűségű kapcsolódást biztosítanak a szilíciumdioxid szerkezetekben. Így fennmarad a rugalmasság, miközben a gördülési ellenállás csökken. Az abroncs természetes öregedési folyamatát az egyes alkotóelemek stabil kémiai kapcsolata lelassítja. Ennek is pozitív a hatása a futásteljesítményre. A Kinergy 4S² rendkívül ellenállóképes és csökkentett súrlódásnak köszönhetően hosszú élettartamot és jó gazdaságosságot biztosít.

A négyévszakos abroncsoknál fontos, hogy a gumikeverék alacsony hőmérsékleten rugalmas maradjon, és ne keményedjen ki. Az abroncs futófelületén csak így biztosítható a megfelelő mennyiségű érintkezési pont ahhoz, hogy a megfelelő tapadás a biztonságos vezetéshez mínusz fokokban is biztosított legyen. A finom 3D-s lamellák a futófelület középső részén magasítják a felületet és optimálisan kapaszkodnak bele a hóba. A különleges, 3D-s hullámos elrendezés nem csak télen tartja stabilan fékezés közben a Kinergy 4S² abroncsot, rövid fékutakat biztosítva, hanem csökkenti a lamellák elhasználódását is, Az abroncs magas hőmérséklet melletti nagy terhelése esetén. Az optimalizált futófelület a V-alakú keresztmintaárkokkal emellett optimális kezelhetőséget tesz lehetővé jó oldaltartás mellett havas utakon.

A futófelületi mintaárkokba bizonyos távolságonként elhelyezett speciális, téli kopásjelzők (Winter Tread Wear Indicators – WTWI) hópehely piktogrammal. Ezen felül lehetővé teszik a vezetőnek, hogy gyorsan és egyszerűen ellenőrizze a jó téli jellemzők tekintetében elengedhetetlen minimális profilmélységet.

A 2018. júniusi piaci bevezetéshez a Hankook Kinergy 4S² választéka eleinte 17 méretből fog állni. 14 és 17 coll között, 45 és 65 közötti sorozatokban, 175 és 255 közötti futófelületi szélességgel és T, H ill. V, W sebesség index-szel. 2018 második félévétől a választék 64 méretre bővül, 14 és 20 coll között, részben Y sebesség index-szel is.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + hét =