Hankook Kinergy 4S²

Rate this post

Az év 365 napján biztos teljesítmény abroncscsere nélkül – erre fejlesztették ki a Hankook legújabb négyévszakos abroncsgenerációját. Több, mint 20 év tapasztalattal a négyévszakos abroncsok termékkategóriájában, az abroncsgyártó egyike az úttörőknek ezen a területen. A speciálisan európai útviszonyoknak megfelelő Kinergy 4S² fejlesztése során a Hankook mérnökei minden szakértelmüket bevetették.

Új, V-alakú mintázati elrendezéssel és természetes olajszármazékokból készült, rendkívül korszerű futófelületi keverékkel az új Kinergy 4S² egész évben stabil menet- és fékteljesítményt biztosít az Európában rendszeresen előforduló szélsőséges hőmérsékleti tartományokban is. A 2018 júniusi piaci bevezetéstől kezdve 17 népszerű méretben, 14 és 17 coll között kapható. Az év végéig a választék további 43 mérettel bővül, egészen 20 collig.

A prémium abroncsgyártó Hankook a most már ötödik generációs, de teljesen új fejlesztésű, négyévszakos Kinergy 4S² abroncsát különösen a minőség- és költségtudatos autóvezetők számára kínálja. Azoknak, akik lemondanának a félévenkénti abroncscseréről, a kiegyensúlyozott teljesítményről és biztonságról azonban nem. Annak érdekében, hogy mindenféle időjárási körülményhez és hőmérsékleti adottságokhoz megfelelően legyen kialakítva, az új Kinergy 4S² rendkívül kiegyensúlyozott és állandó teljesítmény-jellemzőket mutat minden évszakban. A négyévszakos abroncsokban először a Hankook által alkalmazott, forgási irányhoz kötött futófelületi mintázat, valamint a különlegesen innovatív polimer-szilika kötésű abroncskeverék teszi lehetővé ezt.

Különösen az egyre változékonyabb európai időjárási viszonyok között, valamint inkább városi közlekedésben történő alkalmazás esetén jelent a termék vonzó alternatívát. Valamint a törvényeknek megfelelő egész éves mobilitás biztosítása terén. A hópehely jelölésnek (3PMSF) köszönhetően, mely 2018 január óta Európában kötelező a téli abroncsok számára, ezt a gumiabroncsot olyan országokban is egész évben engedélyezett használni, ahol az útviszonyoktól vagy évszaktól függően téli gumiabroncsok használata kötelező.

Klaus Krause mérnök, az európai Hankook fejlesztési központ vezetője Hannoverben hangsúlyozta: „Mérnökeink csapata a Kinergy 4S² számára több mint 20 éves szakértelemre támaszkodhatott a négyévszakos abroncs területén. Ennek eredménye egy teljesen új fejlesztésű termék. Innovatív abroncskeverék segítségével és a speciális kialakítású futófelülettel az időjárási körülményektől és a hőmérséklettől függetlenül rendkívül stabil teljesítményt biztosít.“

Négyévszakos abroncsként a Kinergy 4S² valóságos univerzális termék, mely az abroncsok különböző nyári és téli jellemzőit kombinálja anélkül, hogy a hőmérsékleti változások befolyásolnák a teljesítményét. Mindemellett nedves, száraz és havas úton egyaránt megbízható teljesítményt nyújt.

A vizes úton való biztonságos vezetést többek között a futási irányhoz kötött futófelületi mintázat biztosítja. A V-alakban egymásba kapaszkodó mintaelemek magas szintű menetstabilitást nyújtanak. Különlegesen széles, kétlépcsős mintaárkok választják el ezeket egymástól, melyek zuhogó esőben is optimálisan vezetik el az esővizet oldalra. Az elvezető rendszer megakadályozza a vízen siklást és a latyakot is hatékonyan vezeti el a futófelület alól. A futófelület említett jellemzőit egy friss fejlesztésű, nagy sűrűségű szilika-polimer kötésű gumikeverék is támogatja, mely többek között a természetes, újra kinövő nyersanyagok magas arányának köszönhetően nagyon jó vizes tapadást biztosít nano-szinten.

A természetes és szintetikus high-tech tartalmú anyagok ugyanilyen kombinációja szintén pozitív hatással van a Kinergy 4S² száraz teljesítményére. A Hankook keverékszakértőinek sikerült elérniük, hogy az új négyévszakos abroncs futófelülete nagyfokú merevséget mutasson. Ennek köszönhetően kanyarokban extra stabilitást, száraz útfelületen jobb kormányzási pontosságot, illetve hőmérséklettől függően nagyfokú tapadást biztosítson. Ezt a nagyfokú merevséget a mintaelemek masszív szerkezete és elrendezése is elősegíti. A Hankook mérnökei így azt is el tudták érni, hogy a fékutak száraz úton és magas hőmérsékleten rövidek maradjanak, illetve az abroncs vállrésze megfelelő tartást biztosítson, ami összességében előnyösen befolyásolja a száraz kezelhetőségi jellemzőket.

A futófelület közepén cikk-cakkban futó mintaelemek változatos elrendezése ezen felül alacsonyabb zajkibocsátást tesz lehetővé az előző futófelülethez képest. A funkcionális polimerek nagy sűrűségű kapcsolódást biztosítanak a szilíciumdioxid szerkezetekben. Így fennmarad a rugalmasság, miközben a gördülési ellenállás csökken. Az abroncs természetes öregedési folyamatát az egyes alkotóelemek stabil kémiai kapcsolata lelassítja. Ennek is pozitív a hatása a futásteljesítményre. A Kinergy 4S² rendkívül ellenállóképes és csökkentett súrlódásnak köszönhetően hosszú élettartamot és jó gazdaságosságot biztosít.

A négyévszakos abroncsoknál fontos, hogy a gumikeverék alacsony hőmérsékleten rugalmas maradjon, és ne keményedjen ki. Az abroncs futófelületén csak így biztosítható a megfelelő mennyiségű érintkezési pont ahhoz, hogy a megfelelő tapadás a biztonságos vezetéshez mínusz fokokban is biztosított legyen. A finom 3D-s lamellák a futófelület középső részén magasítják a felületet és optimálisan kapaszkodnak bele a hóba. A különleges, 3D-s hullámos elrendezés nem csak télen tartja stabilan fékezés közben a Kinergy 4S² abroncsot, rövid fékutakat biztosítva, hanem csökkenti a lamellák elhasználódását is, Az abroncs magas hőmérséklet melletti nagy terhelése esetén. Az optimalizált futófelület a V-alakú keresztmintaárkokkal emellett optimális kezelhetőséget tesz lehetővé jó oldaltartás mellett havas utakon.

A futófelületi mintaárkokba bizonyos távolságonként elhelyezett speciális, téli kopásjelzők (Winter Tread Wear Indicators – WTWI) hópehely piktogrammal. Ezen felül lehetővé teszik a vezetőnek, hogy gyorsan és egyszerűen ellenőrizze a jó téli jellemzők tekintetében elengedhetetlen minimális profilmélységet.

A 2018. júniusi piaci bevezetéshez a Hankook Kinergy 4S² választéka eleinte 17 méretből fog állni. 14 és 17 coll között, 45 és 65 közötti sorozatokban, 175 és 255 közötti futófelületi szélességgel és T, H ill. V, W sebesség index-szel. 2018 második félévétől a választék 64 méretre bővül, 14 és 20 coll között, részben Y sebesség index-szel is.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük