A helyi közösségekért dolgoztak a Hankook önkéntesei

Rate this post

A Hankook Tire Magyarország Kft. életében komoly hagyománya van az összefogással megvalósuló kezdeményezéseknek.

A helyi közösségekért dolgoztak a Hankook önkéntesei

2019-ben is özönlöttek a javaslatok a Hankook Dolgozói Önkéntes Programjának pályázatára. A kezdeményezés keretében a vállalat dolgozói évről évre ajánlásokat tehetnek a támogatandó projektekre. A sikeres pályázatok megvalósításban is részt vesznek. Munkájuk eredményeként idén is bölcsődék, óvodák, iskolák újultak meg négy megye több mint két tucat településén.

Nyolcadik alkalommal indította el 2019-ben a Hankook a Dolgozói Önkéntes Programot a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés részeként. Az akció során a vállalat dolgozóinak javaslatai alapján önkéntesek bevonásával és a Hankook támogatásával újítanak fel helyi intézményeket és közösségi tereket. Idén több mint 70 Hankook munkatárs és közel 200 külsős segítő vett részt a környezetszépítő akciókban. Fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően Bács-Kiskun, Fejér, Tolna és Pest megye 15 településén összesen 44 projektet adtak át.

A Dolgozói Önkéntes Program 2013-ban indult útjára a vállalat által életre hívott a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés részeként. A vállalat felhívása már a kezdetekkor kedvező fogadtatásra talált. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend: idén az önkéntesek eddig több mint 4000 órát áldoztak a szabadidejükből a közösségépítő programok megvalósítására.

Az önkéntesek keze nyomán idén többek között 14 általános iskola, 11 óvoda és 5 bölcsőde szépült meg. A munkálatok a helyi közösségek igényeihez igazodtak. Volt köztük vizes blokk felújítás, öltözőszekrény készítés, tornaterem festés, fa ablakok felújítás, kültéri játékok felújítása/telepítése, de festettek tantermet, telepítettek napvitorlát, készítettek lengőhintát és még egy mezítlábas tanösvény kialakítására is sor került.

„Munkatársaink lelkesedése és elkötelezettsége mindannyiunk számára példamutató. Munkájuk bizonyítja, hogy ha megvan a szándék a tenni akarásra, akkor hihetetlen eredményeket érhetünk el közösen. Éppen ezért mi is arra törekszünk, hogy mind több projektet támogathassunk, minél több helyi közösség fejlődéséhez hozzájárulhassunk. – fogalmazott Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hankook anyagi hozzájárulással és a munka elvégzéséhez szükséges eszközök beszerzésével segítette a projektek megvalósulását: idén közel18 millió forintos támogatással járult hozzá a közösségépítő és környezetszépítő kezdeményezések sikeres lebonyolításához.

A közel évtizedes múltra visszatekintő Dolgozói Önkéntes Program a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés része, amely a Hankook Értékteremtő Program, a vállalat szerteágazó társadalmi felelősségvállalási aktivitásainak egyik pillére. A vállalat különösen büszke arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás dolgozói életében is meghatározó szerepet játszik: az önkéntesek javaslatai alapján az elmúlt évek során számos projekt, köztük játszóterek korszerűsítése, gyermek KRESZ park felújítása és közterületek parkosítása valósult meg.

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − kettő =