A helyi közösségekért dolgoztak a Hankook önkéntesei

Rate this post

A Hankook Tire Magyarország Kft. életében komoly hagyománya van az összefogással megvalósuló kezdeményezéseknek.

A helyi közösségekért dolgoztak a Hankook önkéntesei

2019-ben is özönlöttek a javaslatok a Hankook Dolgozói Önkéntes Programjának pályázatára. A kezdeményezés keretében a vállalat dolgozói évről évre ajánlásokat tehetnek a támogatandó projektekre. A sikeres pályázatok megvalósításban is részt vesznek. Munkájuk eredményeként idén is bölcsődék, óvodák, iskolák újultak meg négy megye több mint két tucat településén.

Nyolcadik alkalommal indította el 2019-ben a Hankook a Dolgozói Önkéntes Programot a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés részeként. Az akció során a vállalat dolgozóinak javaslatai alapján önkéntesek bevonásával és a Hankook támogatásával újítanak fel helyi intézményeket és közösségi tereket. Idén több mint 70 Hankook munkatárs és közel 200 külsős segítő vett részt a környezetszépítő akciókban. Fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően Bács-Kiskun, Fejér, Tolna és Pest megye 15 településén összesen 44 projektet adtak át.

A Dolgozói Önkéntes Program 2013-ban indult útjára a vállalat által életre hívott a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés részeként. A vállalat felhívása már a kezdetekkor kedvező fogadtatásra talált. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend: idén az önkéntesek eddig több mint 4000 órát áldoztak a szabadidejükből a közösségépítő programok megvalósítására.

Az önkéntesek keze nyomán idén többek között 14 általános iskola, 11 óvoda és 5 bölcsőde szépült meg. A munkálatok a helyi közösségek igényeihez igazodtak. Volt köztük vizes blokk felújítás, öltözőszekrény készítés, tornaterem festés, fa ablakok felújítás, kültéri játékok felújítása/telepítése, de festettek tantermet, telepítettek napvitorlát, készítettek lengőhintát és még egy mezítlábas tanösvény kialakítására is sor került.

„Munkatársaink lelkesedése és elkötelezettsége mindannyiunk számára példamutató. Munkájuk bizonyítja, hogy ha megvan a szándék a tenni akarásra, akkor hihetetlen eredményeket érhetünk el közösen. Éppen ezért mi is arra törekszünk, hogy mind több projektet támogathassunk, minél több helyi közösség fejlődéséhez hozzájárulhassunk. – fogalmazott Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hankook anyagi hozzájárulással és a munka elvégzéséhez szükséges eszközök beszerzésével segítette a projektek megvalósulását: idén közel18 millió forintos támogatással járult hozzá a közösségépítő és környezetszépítő kezdeményezések sikeres lebonyolításához.

A közel évtizedes múltra visszatekintő Dolgozói Önkéntes Program a KÖSZ, Hankook! (Közösségi Összefogás a Szebbért) kezdeményezés része, amely a Hankook Értékteremtő Program, a vállalat szerteágazó társadalmi felelősségvállalási aktivitásainak egyik pillére. A vállalat különösen büszke arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás dolgozói életében is meghatározó szerepet játszik: az önkéntesek javaslatai alapján az elmúlt évek során számos projekt, köztük játszóterek korszerűsítése, gyermek KRESZ park felújítása és közterületek parkosítása valósult meg.

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + 10 =