Legfrissebb hírek

A MARSO beruházása befejeződött Dunaharasztiban

4/5 - (1 vote)

A nyíregyházi székhelyű MARSO Kft. megalakulása óta folyamatosan növekvő és nyereséges vállalat, amelynek tulajdonosai fontosnak tartják a hagyományokat

A MARSO eddigi legnagyobb beruházása fejeződött be Dunaharasztiban

A fejlődés egyik meghatározó alapja az innováció, melyet a vállalat az új raktár beruházási projekt keretében is megvalósított.

Magyarország egyik legnagyobb gumiabroncs forgalmazója és a MARSOPONT szerviz hálózat tulajdonosa, a MARSO Kft., az elmúlt évek pozitív gazdasági hatásait, folyamatait jól használta ki. Különösen a személy abroncsok értékesítésének területén mutatkozott kiemelkedő fejlődés mind volumenben, mind eredményességi oldalon. A jelentős és gyors növekedés nagymértékű készletgyarapodással is járt. Ehhez kapcsolódóan napi szintűvé vált a raktárkapacitások bővítésének elvárása. Így az elmúlt években a raktározási igények növekedése a vállalatot nagy kihívás elé állította. A forgalom növekedése, a vásárlói igények változása, a teher és mezőgazdasági abroncsok szabad ég alatti tárolása már sok évvel ezelőtt felvetette az igényt a budapesti régióban a raktár bővítésére. 

„Meghatározó piaci szereplőként tisztán látjuk a feladatunkat, felelősségünket és helyünket az abroncspiac ellátási láncában és ennek megfelelően igyekszünk tökéletesíteni működésünket azon területeken, ahol a fejlesztés igényét észleljük” 

– foglalta össze Márkus Tibor kereskedelmi igazgató, aki egyben a MARSO Kft. egyik második generációs tulajdonosa is.

2019-ben született meg az a döntés, mely szerint hosszú távon szükséges megoldani a MARSO Kft. raktározási és logisztikai helyzetét ahhoz, hogy a további stabil működés és a jelenlegi piaci pozíciók megőrzése, illetve bővítése hosszú távon megvalósulhasson. 2020-ban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a MARSO Kft. történetének eddigi legnagyobb beruházását, a Dunaharaszti Logisztikai Központ építését, amely a meglévő önerő mellett egyedi kormánydöntés általi támogatás keretében valósulhatott meg.

2022. január 28-án pedig már Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében adták át a MARSO Kft. eddigi legnagyobb beruházását, a Dunaharaszti Logisztikai Központot.

„Az elmúlt években a magyar tulajdonban lévő vállalatoknak létrejött egy olyan köre, amelyek nemzetközileg is versenyképesek. A nehéz idők kihívásaira fejlesztéssel és beruházással válaszolnak annak érdekében, hogy újabb piaci pozíciót tudjanak szerezni. Ilyen hazai tulajdonú vállalat a MARSO Kft. is, amely a magyar gazdaság egyik alapját is adja. A vállalat megerősödése pedig azért is jelentős, mert a romániai és a szerbiai piacokon is egyre komolyabb pozícióra tesz szert. A regionális terjeszkedésnek ez még nem a végállomása. Ezzel a beruházással a MARSO Kft. valamennyi XXI. század logisztikai és technológiai kihívásának meg tud felelni és reméljük, hogy a dinamikus fejlődés a további évtizedekben is fennmarad”

– foglalta össze Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadáson.

Az új raktárbázis jelentős mérföldkő a vállalat életében

Nem csak egy újabb raktár felépítéséről szól, hanem a MARSO Kft. teljes logisztikai rendszerének átalakításáról, mely záloga a jövőbeni sikeres és eredményes működésnek. A logisztikai központ a későbbiekben még további 15.000nm-rel lehet bővíteni. Így a beruházásról egyértelműen elmondható, hogy nemcsak a jelennek épült, hanem a jövő felé is mutat. A Dunaharaszti Logisztikai Központban 200.000 db új személyabroncs és további 75.000db flotta abroncs tárolására van lehetőség. Ezen felül teher és mezőgazdasági abroncsot 4.000nm raktárrészen lehet majd tárolni.

 „A beruházás összesen 5,5 milliárd Forintból valósult meg, s ezen összeg a most átadott 17.000 m2 alapterületű, a legmodernebb gépekkel és fejlett raktárrendszerrel működtetett, jól strukturált raktár épületre, a hozzá kapcsolódó irodarészek megépítésére és egy kisméretű dolgozói szállás megvalósítására nyújtott fedezetet.” 

– foglalta össze Becser Zoltán ügyvezető igazgató.

Ekkora méretű raktárnál már elengedhetetlen egy modern raktár technológia alkalmazása, amely ugyancsak megvalósult a beruházás keretén belül.

A beszerzésre került logisztikai anyagmozgató és tároló eszközökről pedig el lehet mondani, hogy a mai kor legmodernebb követelményeinek felelnek meg. Továbbá kiterjesztett biztonsági elemekkel vannak felszerelve, amelyek a gyors, a rendkívül hatékony és biztonságos munkavégzést teszik lehetővé. A monumentális épület tervezésénél a MARSO Kft. külön figyelmet fordított a biztonsági előírásokra is. Így a tűzjelző valamint tűzoltó rendszerre is.

Az átadó eseményen részt vett Pánczél Károly országgyűlési képviselő és választókerületi elnök, aki kiemelte

„Külön öröm, amikor egy olyan magyar tulajdonú vállalatról beszélhetünk, amely szinte családi vállalkozásként kezdte meg működését és ma már virágzó kereskedelmi céggé alakult. MARSOPONT-ból az ország számos részén van, itt, Dunaharasztiban is és emellett a szervizpont mellett hoztak létre egy ekkora logisztikai bázist, amely ellátja többek között a budapesti régiót is. Elmondhatjuk, hogy az egyik legbiztonságosabb és legkorszerűbb munkahely a MARSO Kft. a környéken.” 

Mindezek mellett kiemelendő, hogy a Dunaharaszti Logisztikai Központ 50 új munkahelyet teremtett. Ezen belül pedig 10 fő felsőfokú végzettségű munkavállaló hosszú távú foglalkoztatása is megvalósul.

„Összegezve elmondható, hogy jelen beruházással 34.000 m2-en folytathatjuk készletgazdálkodásunkat és valósítjuk meg országos logisztikai feladatainkat. Célunk, hogy 2023-ra Budapest és vonzáskörzetében további járműflotta bővülés árán, akár napon belüli szállítást és végfelhasználókig érő logisztikai megoldásokat kínáljunk, a nagyobb vevői elégedettségre való törekvéseink érdekében”

– foglalta össze a jövőbe mutató célokat Márkus Tibor kereskedelmi igazgató.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

2023. Szeptember 1-től a Bridgestone új, fenntartható disztribúciós modellre vált Magyarországon: a gyárból mindig teljes kapacitás-kihasználtság mellett indulnak a szállítmányok

A Bridgestone új, disztribúciós modellre vált Magyarországon

2023. Szeptember 1-től a Bridgestone új, fenntartható disztribúciós modellre vált Magyarországon: a gyárból mindig teljes kapacitás-kihasználtság mellett indulnak a szállítmányok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + négy =