A Goodyear 360 a Citroënnel együttműködve kínál megoldást

Rate this post

A Goodyear bemutatta Eagle 360 gömb alakú koncepció abroncsának prototípusát, amelyet kifejezetten az új Citroën Autonomous Mobility Vision kezdeményezéshez fejlesztett ki

Gömbkerekek és cserélhető karosszéria: a Goodyear a Citroënnel együttműködve kínál megoldást az önvezető városi közlekedésre

A Citroën Autonomous Mobility Vision a nagy múltú francia autógyár jövőképe a mindenki számára elérhető, önvezető technológiára épülő városi közlekedésről

Az elképzelés alapja egy autonóm elektromos platform, a Citroën Skate, amelyre különböző podokat, kapszulákat lehet ráépíteni, kiszolgálva a közlekedési igények széles körét. A Goodyear összefogott a Citroënnel, hogy az Eagle 360 gömb alakú koncepcióabroncs egyedi prototípusának kifejlesztésével segítse a vízió megvalósítását.

A Citroën Skate és a podok koncepcióját a „The Urban Collëctif”, azaz a Citroën, az Accor nemzetközi hotelcsoport és a JCDecaux médiavállalat közös projektje ihlette

„Büszkén mutatjuk be a Citroën Autonomous Mobility Vision szerves részét képező, gömb alakú koncepcióabroncsunk prototípusát. Az Eagle 360 prototípus formájának köszönhetően a jármű dinamikusan és könnyedén kormányozható. Ideális a jövő városi és autonóm közlekedési megoldásaihoz.”

– mondta Hans Vrijsen, a Goodyear eredeti felszerelésekért felelős ügyvezető igazgatója. –

Gondolt már gumiszervizének kellékeinek beszerzésére? - Gumiabroncs javító anyagok, szerszámok, berendezések. Szerszám Generál Kft. +36 70 381 6087. 2112 Veresegyház, Szadai út 19/a.
Gondolt már gumiszervizének kellékeinek beszerzésére? – Gumiabroncs javító anyagok, szerszámok, berendezések. Szerszám Generál Kft. +36 70 381 6087. 2112 Veresegyház, Szadai út 19/a.

Az elmúlt 120 évben a Goodyear folyamatosan törekedett az innovációra és az új megoldásokra. A közlekedés fejlődése során úttörő vállalatokkal működött együtt számos területen – a holdexpedícióktól a szárazföldi sebességrekordokig –, hogy ösztönözze a változást és a felfedezést.

A Goodyear először 2016-ban mutatta be az Eagle 360 koncepciót a Genfi Nemzetközi Autószalonon, amelyet 2017-ben egy második bemutató követett: ekkor láthattuk az Eagle 360 Urban verziót. A Time magazin 2016 legjobb 25 innovációja közé választotta az Eagle 360 abroncsot.

Az Eagle 360 prototípus ezekből a koncepciókból merít ihletet, számos innovatív tulajdonsága megegyezik ezen abroncsokéval, valamint új sajátosságokkal is rendelkezik:

  • Kiváló kormányozhatóság: Gömb alakjának köszönhetően a többirányú prototípusabroncs minden irányba képes mozogni. Biztosítva ezzel a kormányozhatóságot és a jármű utasainak kényelmét. Az Eagle 360 prototípus könnyed, oldalirányú mozgásával gördülékeny haladást biztosít. Ez segít abban, hogy a Citroën Skate platform gond nélkül kikerülje az akadályokat.
  • Nem igényel karbantartást: Az Eagle 360 prototípus nem pneumatikus abroncs. Mivel nincs szükség a nyomás figyelésére és nem áll fenn a defekt előfordulásának kockázata, a Citroën Autonomous Mobility Vision esetén minimálisra csökkenthető az állásidő.
  • Hosszú élettartam: Az Eagle 360 prototípus a hagyományos abroncs futófelületének négyszeresével rendelkezik, így egy normál abroncshoz képest négyszer lassabban kopik, ezért nincs szükség gyakori cserére.
  • Megnövelt hatótávolság: A merev belső struktúrának és az alacsony gördülési ellenállást biztosító gumikeveréknek köszönhetően az Eagle 360 prototípus alakja az úttal érintkezve csak kismértékben változik. Ez hozzájárulhat az energiaveszteség és a gördülési ellenállás csökkentéséhez, ami segít növelni az elektromos jármű akkumulátorának hatótávolságát.
  • Állandó tapadás: A hatszögletű lamellák alkalmazásával az Eagle 360 prototípust úgy alakítottuk ki, hogy a haladás irányától függetlenül állandó tapadást biztosítson.

Az együttműködés a Goodyear és a Citroën tervezőcsapata közötti partneri kapcsolat legújabb fejezete

Középpontjában az autonóm, csatlakoztatott elektromos Citroën 19_19 koncepcióval kapcsolatos legújabb kollaboráció áll. A koncepció a Citroën alapításának századik évfordulójának állított emléket.

A projekt során a Goodyear Advanced Design Studio csapata a Citroën tervezőcsapatával szorosan együttműködve tervezte és alkotta meg az egyedi Eagle 360 prototípust, amely tökéletes összhangban van a Citroën Autonomous Mobility Vision jövőképével és céljaival.

„A koncepcióabroncsok alapul szolgálnak a Goodyearhez hasonló innovatív vállalatok számára, hogy megoldást találjunk a jövő közlekedési kihívásaira. Új, úttörő termékeket és szolgáltatásokat fejlesszünk ki. Megtiszteltetés, hogy a Citroën partnereként vehetünk részt ebben az egyedülálló projektben.Újabb lépést tehettünk előre egyik leginnovatívabb koncepcióink kidolgozásában”

– tette hozzá Vrijsen.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyár kollégái a magyar labdarúgó válogatottnak

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyárban

A Bridgestone gumiabroncsgyár kollégái a szívükön viselik a magyar labdarúgó válogatott sikerét: „Hajrá, magyarok!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 20 =