Az új Bridgestone Turanza 6

Rate this post

A Bridgestone, a gumiabroncsok és a mobilitási megoldások vezetője bejelentette új abroncsának, a Bridgestone Turanza 6-nak a bevezetését

A Bridgestone, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új, nyári túra abroncsának, a Bridgestone Turanza 6-nak a bevezetését

Az elektromos járművekre is alkalmas prémium gumiabroncs a kategóriájának legjobb teljesítményét nyújtja nedves útfelületen[[1]], miközben kiváló futásteljesítményt[[2]] és aTECHSYN, valamint ENLITEN technológiáknak köszönhetően jobb üzemanyag- és energiahatékonyságot[2] biztosít.

A független TÜV SÜD által végzett tesztek alapján a Bridgestone Turanza 6 a „legjobb” nedves úton nyújtott teljesítményével felülmúlja versenytársait[1]. Benne a legjobb kanyarodási manőverekkel és kiemelkedő egyenesfutási teljesítménnyel, valamint az EU-s osztályozás kategória szerinti legjobb,A minősítéssel.

A Bridgestone, a járművezetők igényeiről és elvárásairól végzett kutatása kimutatta, hogy a vezetők 86%-a a „nedves úton való teljesítményt” jelölte meg az egyik legfontosabb szempontként abroncsvásárláskor. Az esőt és a nedves útviszonyokat az utakon tapasztalt egyik legfontosabb kihívásként azonosították[[1]]. A Bridgestone Turanza 6 pont ezeknek az elvárásoknak felel meg. Segít, hogy a vezetők még a kihívást jelentő nedves időjárási körülmények között is biztonságban legyenek az utakon.

Fenntartható teljesítmény a legmodernebb abroncstechnológiáknak köszönhetően

Az új Bridgestone Turanza 6 nemcsak a biztonságot szolgálja, hanem a kilométerfogyasztás terén is kiemelkedő, 22%-os[2] javulást mutat elődjéhez. A szintén tesztgyőztes Turanza T005-öshöz képest. A Bridgestone Turanza 6 emellett jobb üzemanyag-hatékonyságot vagy nagyobb hatótávolságot biztosít (járműtípustól függően), mivel elődjéhez képest 4%-kal csökkenti a gördülési ellenállást[2]. Mindezt az aerodinamikus peremvédő bevezetése is támogatja, amelyet úgy terveztek, hogy menet közben csökkentse a gumiabroncsra ható légellenállást.

A Bridgestone Turanza 6 létrejötte számos úttörő technológia eredménye, különféle újításokkal a futófelület mintázatában, keverékében és felépítésében. Ezek közé tartozik az élvonalbeli TECHSYN és az ENLITEN – egy sor olyan technológia, amely nagy lépést tesz a fenntarthatóság felé és amelyeket most, először alkalmaznak a Bridgestone másodlagos piacra szánt abroncsain.

Környezettudatos megoldások

Környezettudatos megoldásokkal foglalkozó vállalatként a Bridgestone folyamatosan erősíti a „Kutatás és fejlesztés” folyamatát, hogy hatékonyabbá és fenntarthatóbbá váljon. Az új Bridgestone Turanza 6 például a Bridgestone úttörő, virtuális abroncsfejlesztési technológiájának felhasználásával került kifejlesztésre. Ez lehetővé teszi egy fejlesztés alatt álló gumiabroncs digitális változatának létrehozását és tesztelését. Ez segít a mérnököknek megjósolni, hogy a gumiabroncs hogyan fog teljesíteni különböző körülmények között, még a prototípusok fizikai legyártása előtt. A fejlesztési fázisban ez a fenntartható megközelítés 21%-os nyersanyag- és CO2-kibocsátás-megtakarítást eredményez. Eközben 60 000 kilométert és 7,7 tonna CO2-t takarít meg a szabadtéri tesztelésből[[4]].

Elektromos járművekre tervezve

A legújabb technológiák, mint például az ENLITEN alkalmazásának köszönhetően az új Bridgestone Turanza 6 tökéletesen alkalmas hibrid és elektromos járművekre is:

  • alacsony gördülési ellenállás: az akkumulátor élettartamának megóvása és a hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmak kezelése érdekében
  • kiváló irányíthatóság: az elektromos jármű vezetésével kapcsolatos problémák megoldása érdekében
  • nagyobb kopásállóság: a nagyobb súly és a nagyobb nyomaték miatt megnövekedett abroncskopás elleni küzdelem érdekében
  • csökkentett zajszint: a kényelem és nyugalom érdekében a Bridgestone Turanza 6 az elődjéhez képest 2 decibelnyi zajcsökkentést eredményez [[5]]

Fenntartható megoldások a fenntartható jövőért

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk legújabb, a kategóriájában vezető gumiabroncsunkat, a Bridgestone Turanza 6-ot, amelyet úttörő technológiák felhasználásával fejlesztettünk ki, hogy ügyfeleink számára biztonságos, fenntartható és hatékony abroncsot biztosítsunk, amely akkor teljesít, amikor a legnagyobb szükség van rá. Különösen büszkék vagyunk a Bridgestone Turanza 6 nedves időjárási körülmények közötti teljesítményére, amely még a legesősebb napokon is kontrollt és magabiztosságot ad a járművezetőknek.”

-nyilatkozta EmilioTiberio, a Bridgestone EMIA COO & CTO-ja.

Az Európában kifejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza 6 2023. januárjától lesz elérhető az egész régióban, a másodlagos nyári abroncs kínálatban

Összesen 136 méretben, 16”-tól 22”-ig személygépkocsik és terepjárók számára lesz egyaránt elérhető. Ez 34 új mérettel növeli a kereslet lefedettségét, a nagy peremátmérőjű szegmensre összpontosítva.

Az elkövetkező hónapokban a Bridgestone számos olyan vezető autógyártóval kötött partnerségét hozza nyilvánosságra, amelyek új autómodelljeikhez, gyári első szerelésként választják a Bridgestone Turanza 6 egyedi fejlesztésű gumiabroncsokat. A Bridgestone Turanza 6 jelentős előnyökkel jár az energia, a hatékonyság, az ökológia, a gazdaságosság és a könnyebbség terén. Összhangban a Bridgestone E8 kötelezettségvállalásával, amely világosan meghatározza azt az értéket, amelyet a vállalat nyolc fókuszterületen ígér a társadalom, az ügyfelek és a jövő generációi számára.

[1]A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022. júniusában az ATP Papenburg (Németország) és a Bridgestone EUPG (Olaszország) létesítményeiben a BMW 520i és BMW 530d modellekkel nedves útfelületen végzett tesztek. 245/45 R18 100Y XL méretű gumiabroncsokkal. A Turanza 6 abroncsot az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével összehasonlítva: CONTINENTAL Premium Contact 6. MICHELIN Primacy 4+. PIRELLI Cinturato P7 (P7C2). Jelentés száma: [713263409].  

AQUAPLANING LATERAL, minősítés: BRIDGESTONE Turanza 6 (100,0%). PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (96,9%), CONTINENTAL Premium Contact 6 (92,0%), MICHELIN Primacy 4+ (90,2%).

AQUAPLANING STRAIGHT-LINE, minősítés: CONTINENTAL Premium Contact 6 (100,2%), BRIDGESTONE Turanza 6 (100,0%). PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (98,9%), MICHELIN Primacy 4+ (98,5%).

LATERAL WET GRIP, minősítés: BRIDGESTONE TURANZA 6 (100,0%) CONTINENTAL Premium Contact 6 (97,0%). MICHELIN Primacy 4+ (95,1%), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (93,3%).

Nedves fékezés (Ø CALC. féktávolság [m] 80-20 km/h), minősítés: CONTINENTAL Premium Contact 6 (33,0), BRIDGESTONE Turanza 6 (33,7), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (34,4),MICHELINPrimacy 4+ (36).

[2]A belső összehasonlítás alapján Turanza 6 vs. Turanza T005 (ref. méret 205/55R16).

[3]Alap: minden európai ország (n=21501) Kérdés: PD5. Melyik a legfontosabb elem, amelyet figyelembe venne a gumiabroncsok kiválasztásakor? Magasról lefelé rangsorolva (fontolja meg) – kiválasztott – TOP 3.

[4]A VW Golf 8 (120g/km), a BMW 5Series (121g/km) és a VW Tiguan (142g/km) bejelentett CO2-kibocsátása alapján. A 205/55R16, 245/45R18 és 235/55R17 méretű fejlesztőautók.

[5]Belső összehasonlító adat alapján Turanza 6 vs. Turanza T005 (205/55R16 referenciaméret).

[6]A Bridgestone Turanza 6 16″-os mérete 2024-ben kerül forgalomba.


Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + tíz =