A Bridgestone bejelentette E8 kötelezettségvállalását 2030-ig

Rate this post

A Bridgestone bejelentette a Bridgestone E8 kötelezettségvállalásának globális elindítását. Ez összefoglalja a csoport 2030-ig tartó vállalati céljait a fenntartható társadalom megvalósítására

A Bridgestone bejelentette E8 kötelezettségvállalását 2030-ig

A Bridgestone E8 a vállalat azon jövőképére épül, hogy fenntartható megoldásokat kínáló vállalatként társadalmi és fogyasztói értéket teremtsen. Ennek mentén nyolc értéket határozott meg, melyek célja, hogy fenntartható módon, a munkavállalókkal, a partnerekkel és a társadalommal együtt segítse elő az üzleti növekedést és átalakulást.

Az E8 keretezi a vállalat folyamatos fejlődésének és üzleti modelljének átalakítását azért, hogy a Bridgestone 3.0 a fenntartható mobilitás és a jövő mobilitási megoldásainak vezető tényezőjévé váljon.

Bridgestone E8 értékek

Az E8 nyolc kötelezettségvállalást foglal magában – Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease és Empowerment (Energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés)-, amelyek együttesen határozzák meg a Bridgestone stratégiai prioritásait, döntéshozatali és fenntarthatósági erőfeszítéseit az üzlet és a működés minden területén.

Az energia (Energy) és az ökológiai (Ecology) kötelezettségvállalások a Bridgestone tisztán környezetvédelmi célkitűzéseihez kapcsolódnak. 100%-ban fenntartható anyagokkal való munkavégzés, a természettel való nagyobb összhangban való működés és a karbonsemlegesség elérése 2050-ig.

Annak felismerése, hogy a fenntarthatóság nemcsak a bolygóról, hanem az emberekről is szól, tükröződik az érzelem(Emotion) és az erősítés (Empowerment) kötelezettségvállalásokban.

Kezdve a Bridgestone saját dolgozói biztonságával és jólétével, beleértve az emberi jogokat, a sokszínűséget és a befogadást, a munkaügyi gyakorlatokat, valamint a vállalat sokféle hozzájárulását a biztonságosabb társadalomhoz és az egészségesebb közösségekhez.

A mobilitás fenntartható jövőjének kialakításában való közreműködésével összhangban a vállalat elkötelezi magát amellett, hogy a mobilitás bővítésére (Extension), hatékonyságára (Efficiency) és megkönnyítésére (Ease) irányuló lehetőségeket teremt és a partnerekkel közösen alakítja ki azt.

Végül pedig a Bridgestone az Economy kötelezettségvállalással elismeri a növekedés és az üzletből származó gazdasági érték maximalizálásának fontosságát.

Laurent Dartoux, a Bridgestone EMIA elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Nyugtalanító és nehéz időket élünk. – Mind az ukrajnai háború és annak sok embert érintő tragikus következményei. Mind pedig az éghajlati vészhelyzet bolygónkra és az emberek életére, megélhetésére világszerte gyakorolt hatásai miatt. Most minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy az üzleti növekedés mellett a társadalmi értéket és a fenntarthatóságot is előtérbe helyezzük. Ezért a helyzet sürgősségét szem előtt tartva erősítettük meg a Bridgestone elkötelezettségeit a fenntartható üzleti tevékenység területén. Megkérjük minden kollégánkat, partnerünket és ügyfelünket, hogy csatlakozzanak hozzánk az E8 kötelezettségvállalások teljesítésében. Segítsenek egy mindenki számára fenntartható jövő kialakításában.”

A fenntarthatóság stratégiánk középpontjában

Míg az E8 a Bridgestone kötelezettségvállalásainak új meghatározása, a vállalat az elmúlt években folyamatos előrelépéseket tett a fenntarthatóság központú üzleti tevékenység fejlesztése terén. Az eddigi eredmények közé tartozik, hogy 2020-ra a Bridgestone Csoport a 2011-es referenciaértékhez képest 31%-kal csökkentette globális kibocsátását (Scope 1 és Scope 2). A vállalat európai telephelyein felhasznált villamos energia 100%-a megújuló forrásokból származik. A vállalat továbbra is beruház az olyan innovatív és fenntartható gumiabroncs-technológiákba, mint például az ENLITEN >>>.

A Bridgestone a közlekedés villamosításának is jelentős támogatója

2021-ben a világ 10 legnagyobb elektromos jármű gyártójának 50%-a Bridgestone abroncsait választotta. Az Európában a 10 legtöbbet eladott elektromos jármű modelljeinek 50%-a is Bridgestone abroncsokkal volt felszerelve. Emellett a Bridgestone digitális flottakezelési megoldása, a WEBFLEET az ügyfelek számára akár 25%-kal is képes csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a kapcsolódó kibocsátást.

A Bridgestone fenntarthatósági erőfeszítéseit független szakértők ellenőrzik. 2021-ben az EcoVadis a Bridgestone EMIA-t Platinum minősítésben részesítette, amivel az általuk világszerte értékelt 85 000 vállalkozás legjobb 1%-ába került. A vállalat a közelmúltban a CDP tekintélyes, beszállítói elkötelezettségi osztályozási listáján, immár ötödik alkalommal és harmadik egymást követő évben kapta meg a legmagasabb értékelést az ellátási lánc fenntarthatóságának előmozdítására tett erőfeszítései elismeréseként.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 9 =