Gumiabroncsok fejlesztéséről írt alá megállapodást a Hankook és a Kumho

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Környezetbarát gumiabroncsok fejlesztéséről írt alá megállapodást a Hankook Tire és a Kumho Petrolkémiai Vállalat

Környezetbarát gumiabroncsok fejlesztéséről írt alá megállapodást a Hankook Tire és a Kumho Petrolkémiai Vállalat
  • A Hankook elsőbbséget szerzett a környezetbarát gumiabroncsok gyártásához szükséges alapanyagok beszerzésére, így a vállalat a jövőben hatékonyabb termékfejlesztésre lesz képes az eco-gumik gyártása során.
  • A Hankook azt tervezi, hogy 2025-re a gyártás során 55 százalékban fenntartható anyagokat használ. Az újrahasznosított anyagokból készült gumiabroncsok gyártására szolgáló technológia hozzájárul majd ennek a célnak az eléréséhez.
  • Ez segíti a Hankook gumiabroncsgyártási folyamatainak egészére kiterjedő ESG-menedzsment tevékenységét.

A Hankook Tire & Technology gumiabroncsgyártó vállalat és a kőolajtermékek átalakítási és feldolgozási lehetőségeivel foglalkozó Kumho Petrochemical Co., Ltd. (KKPC) környezetbarát gumiabroncsok fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodást írtak alá. A felek a szándéknyilatkozatot Szöulban, a KKPC székhelyen hitelesítették. Az eseményen Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology elnök-vezérigazgatója, valamint Jong-Hoon Baek, a Kumho Petrochemical elnök-vezérigazgatója vettek részt. A két vállalat újrahasznosított anyagokat felhasználó környezetbarát gumiabroncsok fejlesztésén dolgozik majd, amelyek képesek lesznek kiszolgálni a fenntartható nyersanyagok és termékek iránti növekvő keresletet.

A környezetbarát gumiabrocsok fizikai tulajdonságainak és teljesítményének tesztelését, értékelését a Hankook végzi majd

A vállalat biztosítja a gyártáshoz szükséges szintetikus gumit is, amelyet a környezetbarát anyagok nemzetközi tanúsítási rendszer alapján (ISCC) hitelesítettek. A cég a gumiabroncsiparban elsőként kapta meg 2022 áprilisában a környezetbarát gyártási folyamatok, valamint a nyersanyagok beszerzésének fenntartható beszerzéséért járó minősítést (USCC PLUS). A Hankook Tire ezeket a szabványokat a termelésébe is beépítette, mint például a Kinergy 4S 2 és a Kinergy 4S 2 X négyévszakos gumiabroncsok esetében.

Az RSM-technológia nagy potenciált rejt magában, ezért a KKPC az ezzel az eljárással előállított Eco-SSBR környezetbarát alapanyagot szeretné az elsők között, már 2026-ban kereskedelmi forgalomba hozni. A két vállalat közti megállapodás lehetővé teszi, hogy a Hankook Tire legyen az első a piacon, aki a gyártás megkezdését követően hozzájuthat ehhez az anyaghoz. Az együttműködés emellett lehetővé teszi a cég számára, hogy 2025-re a gyártási folyamatokban 55 százalékban fenntartható anyagokat használhasson fel. Ezzel megszilárdítva a Hankook szerepét a gumiipar vezető ESG-menedzsment-gyakorlójaként.

A Hankook Tire közösségi szerepvállalását és az etikus irányítási ESG-menedzsment tevékenységét a világ legrangosabb fenntarthatósági tőzsdeindexe, a Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) már hét egymást követő évben ismerte el.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 5 =