A YOKOHAMA új gyárat épít Kínában

Rate this post
25 éves a GumiPiac MagazinFile Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
Telefon: 305620602.
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A YOKOHAMA bejelentette, hogy új személygépkocsi-abroncsgyárat épít Kínában. Az új üzem a Zhejiang tartomány, Hangzhou városában lesz

A Yokohama Rubber Co., Ltd. bejelentette, hogy októbertől a Porsche AG új Porsche Cayenne Prémium SUV modelljére „ADVAN Sport V105” gumiabroncsokat szállít elsőszerelésként. A Cayenne modell 285/35ZR22 (106Y) méretű első és 315/30ZR22 (107Y) hátsó abroncsokkal kerül a szalonokba.

Kezdetben évi 9 millió gumiabroncs gyártási kapacitással fog rendelkezni, amelynek további bővítése a jövőben tervezett. A tervezett tőkebefektetés 1 960 millió RMB (kb. 36,7 milliárd jen), és az új üzemben a tervek szerint 2026 második negyedévében indul a termelés.

Az új üzem építéséről szóló döntés válasz a Hangzhou Yokohama Tire Co., Ltd., egy helyi gumiabroncsgyártó leányvállalat által jelenleg működtetett üzem áthelyezésére irányuló kérésre, amely egy városmegújítási projekt részeként valósul meg. Az új üzemet Qiantang egy másik helyszínén fogják felépíteni, és a Hangzhou Qiantang Yokohama Tire Co., Ltd. fogja üzemeltetni. Ez egy új vállalat, amelyet a kerületi, városi és tartományi kormányok külföldi befektetéseket támogató fontos projektjének részeként hoznak létre.

Az Ön YOKOHAMA nagykereskedelmi partnere >>>

Az új üzem az első üzem, amelyet a YOKOHAMA új középtávú Yokohama Transformation 2026 (YX2026) menedzsmenttervében meghatározott, 2024-2026 között megvalósuló, a fogyasztói gumiabroncs-üzletág növekedési stratégiájában szereplő „1 éves üzem” kihívás keretében építenek

Az „1 éves üzem” kihívás keretében a YOKOHAMA célja, hogy mindössze egy év alatt olyan üzemeket építsen, amelyek alacsony költségű és rendkívül hatékony termelést valósítanak meg, amely erős versenyhelyzetet teremt a helyi piacon. Ennek érdekében a YOKOHAMA egyesíti felhalmozott know-how-ját a helyi piacon már bizonyítottan sikeres helyi partnercégekével.

A kínai gumiabroncs-kereslet várható további növekedésének kielégítése érdekében az új üzem 3 millió egységgel növeli a YOKOHAMA jelenlegi éves gyártási kapacitását az országban. A termelés magában foglalja az új energiával működő járművek (NEV), köztük az elektromos járművek (EV) eredeti felszereléseként értékesített gumiabroncsokat is. Az új üzem célja továbbá, hogy növelje a magas hozzáadott értékű YOKOHAMA gumiabroncsok értékesítési arányát a kínai csereabroncs-piacon. Az ADVAN globális zászlóshajó márka és a GEOLANDAR márkájú, terepjárókhoz és pick-up teherautókhoz készült nagy colos gumiabroncsok helyi gyártásának növelésével. Az új üzem építéséről szóló döntést megelőzően a Hangzhou városi önkormányzat támogatásával a YOKOHAMA stratégiai szövetséget kötött a LEAPMOTOR-ral. A Hangzhou-ban található vezető NEV-gyártó és -értékesítő vállalattal. A jövőben a YOKOHAMA célja, hogy bővítse a NEV-ek számára szánt gumiabroncsok kínálatát, és tovább erősítse kapcsolatait a NEV-járművek gyártóival.

Az „1 éves üzem” kihívás mellett az YX2026 fogyasztói gumiabroncs-stratégia célja a magas hozzáadott értékű gumiabroncsok értékesítési arányának maximalizálása. Az ADVAN márka, a GEOLANDAR márka, a téli gumiabroncsok, valamint a 18 hüvelykes és nagyobb méretű gumiabroncsok értékesítésének bővítésével. Az YX2026 „termék- és regionális stratégiákat” is tartalmaz, amelyek az egyes regionális piacok sajátos trendjeire reagáló gumiabroncsok fejlesztésének, kínálatának és értékesítésének megerősítésére összpontosítanak.

A Hangzhou Qiantang Yokohama Tire Co., Ltd.

A székhely és az üzem helye: Qiantang New District, Hangzhou város, Zhejiang tartomány
Létrejött: június 2024
Tulajdonosi arány: Yokohama Rubber 100%
Tevékenység: Személygépkocsi gumiabroncsok gyártása
A gyártás megkezdése (tervezett): 2026 második negyedéve
Éves termelési kapacitás: 9 millió gumiabroncs (a meglévő üzem kapacitása 6 millió gumiabroncs).


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A Kőhegyi Gumiszervíz büszkén mutatja be a Good Year mezőgazdasági gumikat, amelyeket kizárólagosan forgalmazunk Magyarországon

Kőhegyi Gumiszervíz – Csatlakozzon hozzánk!

A Kőhegyi Gumiszervíz büszkén mutatja be a Good Year mezőgazdasági gumikat, amelyeket kizárólagosan forgalmazunk Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − hat =