YOKOHAMA bemutatja az új ADVAN Sport EV-t

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A YOKOHAMA bemutatja az új ADVAN Sport EV-t, egy ultra-nagy teljesítményű nyári gumiabroncsot az elektromos járművek számára.

A YOKOHAMA bemutatja az új ADVAN Sport EV-t, egy ultra-nagy teljesítményű nyári gumiabroncsot az elektromos járművek számára.

A YOKOHAMA bejelentette, hogy a tengerentúli piacokon, köztük Európában is bevezeti az ADVAN Sport EV-t, az elektromos járművekhez (EV) készült új, rendkívül nagy teljesítményű nyári gumiabroncsot.

Az ADVAN Sport EV egy ultra-nagy teljesítményű nyári gumiabroncs prémium kategóriás EV-khez. A YOKOHAMA nagyteljesítményű autókra szánt ADVAN Sport V107 abroncsán alapuló új ADVAN Sport EV-t úgy fejlesztették ki, hogy hozzájáruljon az EV-k és más elektromos járművek tulajdonosai által kívánt alacsony áramfogyasztáshoz és csendességhez. Az új ADVAN Sport EV olyan technológiákat tartalmaz, amelyeket a YOKOHAMA az olyan prémium kategóriás EV-khez és más elektromos meghajtású járművekhez már szállított. Az eredeti felszerelésű gumiabroncsok fejlesztése során fejlesztett ki, amelyeket olyan prémium autógyártók, mint a BMW és a Mercedes-AMG szállítanak.

Az egyik ilyen technológia egy olyan keverék, amely bizonyítottan csökkenti a gumiabroncsok gördülési ellenállását

Ezáltal növeli az elektromos járművek hatótávolságát, ami hozzájárul az alacsony villamosenergia-fogyasztáshoz. A keverék emellett javítja a gumiabroncsok nedves úton való viselkedését is, ami hozzájárul a biztonságos vezetéshez nedves úton. Az ADVAN Sport EV gumiabroncsok oldalfalán a „SILENTFOAM” felirat lesz látható. Ez azt jelzi, hogy a YOKOHAMA SILENTFOAM, egy speciálisan tervezett poliuretánhab van a gumiabroncs belsejében.

Ez a poliuretán hab csökkenti a gumiabroncs üregének rezonanciáját (a gumiabroncs belsejében keletkező hangot, amikor az egyenetlen útfelületen való futás közben rezeg). Ezáltal kiküszöböli a kellemetlen zajt az utastérben, és hozzájárul a csendes utazáshoz. Az ADVAN Sport EV futófelületének mintázata megegyezik a YOKOHAMA ADVAN Sport V107 gumiabroncson használt mintázattal. Amelyet a nagyteljesítményű autók eredeti gumiabroncsaként és csereabroncsaként forgalmaznak.

Az ADVAN Sport EV lesz az első olyan YOKOHAMA gumiabroncs is, amely a vállalat új, saját fejlesztésű „E+” jelölését viseli, amely az elektromos meghajtású járművekre szánt gumiabroncsokon lesz látható.

Amellett, hogy az „E+” jelet a villamosított járművek speciális igényeinek – például az alacsony áramfogyasztásnak és a csendességnek – megfelelő technológiákat tartalmazó YOKOHAMA gumiabroncsok oldalfalán is feltüntetik. Az abroncskatalógusokban és a weboldalakon is jól láthatóan megjelenik majd, hogy megkönnyítse a vásárlók számára a gumiabroncsválasztást.

A YOKOHAMA hároméves (2021-2023) középtávú menedzsmentterve, a Yokohama Transformation 2023 (YX2023) keretében a fogyasztói gumiabroncs-üzletág célja, hogy maximalizálja a magas hozzáadott értékű YOKOHAMA gumiabroncsok, nevezetesen a globális zászlóshajó ADVAN márka, a GEOLANDAR márkájú, terepjárókra és pick-up teherautókra szánt gumiabroncsok, valamint a különböző téli gumiabroncsok értékesítési arányát. E stratégia keretében a legfontosabb kezdeményezések közé tartozik az ADVAN és a GEOLANDAR gumiabroncsok fejlesztésének felgyorsítása. Valamint az új autók eredeti felszereléseként való használatuk kiterjesztése.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + egy =