E+ védjegy a Yokohamánál

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A YOKOHAMA bevezeti az „E+” védjegyet, amelyet a villamosított járművek által igényelt tulajdonságokkal rendelkező gumiabroncsaira alkalmaznak.

A YOKOHAMA bevezeti az "E+" védjegyet, amelyet a villamosított járművek által igényelt tulajdonságokkal rendelkező gumiabroncsaira alkalmaznak.

A YOKOHAMA bejelentette, hogy 2023 második felétől új, saját „E+” jelölést alkalmaz a személygépkocsik, teherautók és buszok számára készült gumiabroncsain, amelyek különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket az elektromos járművek* igényelnek.

Az új „E+” jelölés a YOKOHAMA legújabb aspektusa annak a válasznak, amelyet az elmúlt években a villamosított járműveken való használatra leginkább alkalmas gumiabroncsok iránti növekvő keresletre adott.

A villamosított járművekre szerelt gumiabroncsoknak meg kell felelniük e járművek speciális igényeinek.

Az abroncsoknak például olyan szilárdsággal kell rendelkezniük, hogy ellenálljanak a nehéz elektromos akkumulátorokkal járó nagyobb terhelésnek. Valamint az elektromos motor nagy nyomatékteljesítményének. A gumiabroncsoknak olyan csendességgel is rendelkezniük kell, amely kiegészíti a jármű motorjának zajmentességét. Hozzá kell járulniuk továbbá ahhoz, hogy a jármű hatékonyan használja fel a villamos energiát és más energiaforrásokat, és bővíteniük kell a jármű hatótávolságát.

A YOKOHAMA már most is számos villamosított járműhöz szállítja gumiabroncsait eredeti felszerelésként. Köztük olyan prémium kategóriás autókhoz, mint a BMW iX3, a Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ és a Lexus RZ, a Toyota Motor (bZ4X) és a Subaru (SOLTERRA) crossover SUV-jaihoz. Valamint olyan mini-járművekhez, mint a Nissan Sakura és a Mitsubishi Motors eK X EV. A YOKOHAMA felgyorsítja a villamosított járművekre szánt cserepiaci gumiabroncsok fejlesztését is.

Az OE gumiabroncsok fejlesztése során kifejlesztett különböző technológiák alkalmazásával. Amellett, hogy az új „E+” jelzést a villamosított járművek különleges igényeinek kielégítésére szolgáló technológiákat tartalmazó YOKOHAMA gumiabroncsok oldalfalán is feltüntetik, az „E+” jelzést a gumiabroncs-katalógusokban és a weboldalakon is jól láthatóan feltüntetik, hogy a vásárlók megértsék, hogy az adott gumiabroncs alkalmas a villamosított járműveken való használatra. Ezáltal megkönnyítsék a gumiabroncsválasztást.

Az első „E+” jelöléssel ellátott YOKOHAMA gumiabroncs az új ADVAN Sport EV V108 lesz.

Egy ultranagy teljesítményű nyári gumiabroncs elektromos járművekhez, amelyet a vállalat 2023 őszétől tervez bevezetni Európában és más piacokon.

A YOKOHAMA hároméves (2021-2023) középtávú menedzsmentterve, a Yokohama Transformation 2023 (YX2023) keretében a fogyasztói gumiabroncs-üzletág célja, hogy maximalizálja a magas hozzáadott értékű YOKOHAMA gumiabroncsok, nevezetesen a globális zászlóshajó ADVAN márka, a GEOLANDAR márkájú, SUV-ok és pick-up teherautók számára készült gumiabroncsok, valamint a különböző téli gumiabroncsok értékesítési arányát.

Emellett, hogy a YOKOHAMA megerősíti az elektromos autókon alapfelszerelésként használandó gumiabroncsok marketingjét. Amelyek a legfejlettebb technológiák felhasználásával készült abroncsokat igénylik. Az elektromos autók gyártóitól kapott visszajelzéseket felhasználja a csereabroncsok fejlesztése során, mivel igyekszik bővíteni termékkínálatát és javítani valamennyi gumiabroncsának teljesítményét. Azért, hogy megfeleljen az új követelményeknek ebben a dinamikus változásokkal teli korszakban.

* A „villamosított járművek” az akkumulátoros elektromos járművek (BEV), elektromos járművek (EV), plug-in hibrid járművek (PHEV), hibrid elektromos járművek (HEV) és üzemanyagcellás elektromos járművek (FCEV) gyűjtőfogalma.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − négy =