A Yokohama fenntartható anyagtartalmú versenyabroncsokat szállít

Rate this post

A Yokohama Rubber 33%-ban fenntartható alapanyag tartalom-arányú versenyabroncsokat szállít a 2023-as SUPER FORMULA versenyekre

A Yokohama Rubber 33%-os fenntartható anyagtartalom-arányú versenyabroncsokat szállít a 2023-as SUPER FORMULA versenyekre

A 2023-as szezontól a japán SUPER FORMULA Bajnokság kontrollabroncsaként fenntartható anyagtartalmú ADVAN versenyabroncsokat szállít

A vállalat befejezte a száraz körülmények között használható gumiabroncsok fejlesztését, és folytatja a nedves körülményekhez való gumiabroncsok fejlesztését azzal a céllal, hogy 2023-tól szállítsa azokat.

A Yokohama által szállított száraz állapotú gumiabroncsok természetes gumit és különféle természetes eredetű keverőanyagokat tartalmaznak. Beleértve az olajpálmadióból és narancshéjból előállított olajat, valamint az újrahasznosított acélt. A gumiabroncsokból újrahasznosított gumit és a tömegegyensúlyi módszerrel előállított szintetikus gumit. * Ennek eredményeként a fenntartható anyagok adják az abroncsokban felhasznált összes anyag 33%-át. Teljesítménye megegyezik a SUPER FORMULA 2022 versenyeken használt standard gumiabroncsok teljesítményével.

Fenntartható anyagokból készült versenyabroncsokat szállítanak a SUPER FORMULA NEXT 50 (SF NEXT 50) projekt támogatására, amelyet 2021 októberében hirdetett meg a SUPER FORMULA sorozatot üzemeltető Japan Race Promotion Inc.. Az SF NEXT 50 projektet különböző vállalatok együttműködésével népszerűsítik, amelyek közös célja egy fenntartható motorsport-ipar létrehozása. Reagálva az autó- és motorsport-ipart körülvevő környezet változásaira, beleértve az SDG-k és a szén-dioxid-semlegesség előmozdítását.

A Yokohama olyan versenyabroncsok kifejlesztését tűzte ki célul, amelyek fenntartható anyagokat tartalmaznak a vezetési teljesítmény csökkenése nélkül

A 2022-es szezonban minden Super Formula verseny előtt és után tartották a következő generációs formula autók verseny gumiabroncsok próbáit. A vállalat 2023-ban és az elkövetkező években folytatja erőfeszítéseit a magasabb fenntartható alapanyag tartalmú gumiabroncsok fejlesztésére.

A Yokohama hároméves (2021-2023) középtávú irányítási terve szerint a fogyasztói gumiabroncs üzletág célja a magas hozzáadott értékű YOKOHAMA abroncsok értékesítési arányának maximalizálása. Nevezetesen a globális zászlóshajó ADVAN márka >>>, a GEOLANDAR gumiabroncs >>> márka SUV-ok és kisteherautók, valamint különféle téli gumik.

A terv a motorsport tevékenységekben való részvételt is kulcsfontosságúnak tekinti a Yokohama fejlett gumiabroncs-technológiáinak fejlesztésében

 Az ADVAN és GEOLANDAR márkáinak megerősítésében. A vállalat nagy teljesítményű és csúcsminőségű gumiabroncsok új autókhoz való fejlesztése. A cserepiac profitál azokból a technológiákból, amelyeket a Japánban és a világ minden táján a legkülönbözőbb motorsport-eseményekben való részvétele révén felhalmozott. A csúcskategóriás versenyektől az alulról szerveződő versenyekig. A Yokohama a „Jövőről való gondoskodás” koncepción alapuló fenntarthatósági kezdeményezéseket is támogat. A vállalat úgy véli, hogy üzleti tevékenységének ezekkel a fenntarthatósági kezdeményezésekkel összhangban történő lebonyolítása segít a társadalmi problémák megoldásában. És ez a vállalat értékének folyamatos növekedéséhez vezet.

A Yokohama fenntarthatósági kezdeményezéseinek egyik célja, hogy hozzájáruljon a körkörös gazdaság megvalósításához

Ennek érdekében a Yokohama célja, hogy a vállalat által felhasznált megújuló és újrahasznosítható anyagok arányát az összes felhasznált anyag több mint 30%-ára növelje 2030-ig. Majd ezt az arányt 100%-ra emelje 2050-re. A Yokohama fenntarthatósági kezdeményezéseinek egyik célja, hogy hozzájáruljon a körkörös gazdaság megvalósításához. Ennek érdekében a Yokohama Rubber célja, hogy a vállalat által felhasznált megújuló és újrahasznosítható anyagok arányát az összes felhasznált anyag több mint 30%-ára növelje 2030-ig. Majd ezt az arányt 100%-ra emelje 2050-re.


*Olyan módszer, amely lehetővé teszi, hogy egy kereskedelmi terméket biomasszából származó termékként jelöljön meg. A nyersanyagok végtermékké alakítása és a forgalmazási folyamat során felhasznált biomassza eredetű nyersanyagok mennyisége alapján. A biomassza eredetű nyerstermékként megjelölt kereskedelmi termékek ezért teljes mértékben biomasszából származónak minősülnek, függetlenül a biomasszából származó anyagok tényleges mennyiségétől.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük