Legfrissebb hírek

A Yokohama fenntartható anyagtartalmú versenyabroncsokat szállít

Rate this post

A Yokohama Rubber 33%-ban fenntartható alapanyag tartalom-arányú versenyabroncsokat szállít a 2023-as SUPER FORMULA versenyekre

A Yokohama Rubber 33%-os fenntartható anyagtartalom-arányú versenyabroncsokat szállít a 2023-as SUPER FORMULA versenyekre

A 2023-as szezontól a japán SUPER FORMULA Bajnokság kontrollabroncsaként fenntartható anyagtartalmú ADVAN versenyabroncsokat szállít

A vállalat befejezte a száraz körülmények között használható gumiabroncsok fejlesztését, és folytatja a nedves körülményekhez való gumiabroncsok fejlesztését azzal a céllal, hogy 2023-tól szállítsa azokat.

A Yokohama által szállított száraz állapotú gumiabroncsok természetes gumit és különféle természetes eredetű keverőanyagokat tartalmaznak. Beleértve az olajpálmadióból és narancshéjból előállított olajat, valamint az újrahasznosított acélt. A gumiabroncsokból újrahasznosított gumit és a tömegegyensúlyi módszerrel előállított szintetikus gumit. * Ennek eredményeként a fenntartható anyagok adják az abroncsokban felhasznált összes anyag 33%-át. Teljesítménye megegyezik a SUPER FORMULA 2022 versenyeken használt standard gumiabroncsok teljesítményével.

Fenntartható anyagokból készült versenyabroncsokat szállítanak a SUPER FORMULA NEXT 50 (SF NEXT 50) projekt támogatására, amelyet 2021 októberében hirdetett meg a SUPER FORMULA sorozatot üzemeltető Japan Race Promotion Inc.. Az SF NEXT 50 projektet különböző vállalatok együttműködésével népszerűsítik, amelyek közös célja egy fenntartható motorsport-ipar létrehozása. Reagálva az autó- és motorsport-ipart körülvevő környezet változásaira, beleértve az SDG-k és a szén-dioxid-semlegesség előmozdítását.

A Yokohama olyan versenyabroncsok kifejlesztését tűzte ki célul, amelyek fenntartható anyagokat tartalmaznak a vezetési teljesítmény csökkenése nélkül

A 2022-es szezonban minden Super Formula verseny előtt és után tartották a következő generációs formula autók verseny gumiabroncsok próbáit. A vállalat 2023-ban és az elkövetkező években folytatja erőfeszítéseit a magasabb fenntartható alapanyag tartalmú gumiabroncsok fejlesztésére.

A Yokohama hároméves (2021-2023) középtávú irányítási terve szerint a fogyasztói gumiabroncs üzletág célja a magas hozzáadott értékű YOKOHAMA abroncsok értékesítési arányának maximalizálása. Nevezetesen a globális zászlóshajó ADVAN márka >>>, a GEOLANDAR gumiabroncs >>> márka SUV-ok és kisteherautók, valamint különféle téli gumik.

A terv a motorsport tevékenységekben való részvételt is kulcsfontosságúnak tekinti a Yokohama fejlett gumiabroncs-technológiáinak fejlesztésében

 Az ADVAN és GEOLANDAR márkáinak megerősítésében. A vállalat nagy teljesítményű és csúcsminőségű gumiabroncsok új autókhoz való fejlesztése. A cserepiac profitál azokból a technológiákból, amelyeket a Japánban és a világ minden táján a legkülönbözőbb motorsport-eseményekben való részvétele révén felhalmozott. A csúcskategóriás versenyektől az alulról szerveződő versenyekig. A Yokohama a „Jövőről való gondoskodás” koncepción alapuló fenntarthatósági kezdeményezéseket is támogat. A vállalat úgy véli, hogy üzleti tevékenységének ezekkel a fenntarthatósági kezdeményezésekkel összhangban történő lebonyolítása segít a társadalmi problémák megoldásában. És ez a vállalat értékének folyamatos növekedéséhez vezet.

A Yokohama fenntarthatósági kezdeményezéseinek egyik célja, hogy hozzájáruljon a körkörös gazdaság megvalósításához

Ennek érdekében a Yokohama célja, hogy a vállalat által felhasznált megújuló és újrahasznosítható anyagok arányát az összes felhasznált anyag több mint 30%-ára növelje 2030-ig. Majd ezt az arányt 100%-ra emelje 2050-re. A Yokohama fenntarthatósági kezdeményezéseinek egyik célja, hogy hozzájáruljon a körkörös gazdaság megvalósításához. Ennek érdekében a Yokohama Rubber célja, hogy a vállalat által felhasznált megújuló és újrahasznosítható anyagok arányát az összes felhasznált anyag több mint 30%-ára növelje 2030-ig. Majd ezt az arányt 100%-ra emelje 2050-re.


*Olyan módszer, amely lehetővé teszi, hogy egy kereskedelmi terméket biomasszából származó termékként jelöljön meg. A nyersanyagok végtermékké alakítása és a forgalmazási folyamat során felhasznált biomassza eredetű nyersanyagok mennyisége alapján. A biomassza eredetű nyerstermékként megjelölt kereskedelmi termékek ezért teljes mértékben biomasszából származónak minősülnek, függetlenül a biomasszából származó anyagok tényleges mennyiségétől.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + tizenhét =