Toyo – 90%-ban fenntartható anyagból készült koncepció gumiabroncs

Rate this post
25 éves a GumiPiac MagazinFile Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
Telefon: 305620602.
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A 90%-ban fenntartható anyagokat használó Toyo gumiabroncs előrelépést jelent egy életképes jövőbeli mobilitás felé

A Toyo Tyres egy 90%-ban fenntartható anyagokat használó koncepcióabroncsot mutat be

Eddig az egyik gumiabroncsunkban a fenntartható anyagok valaha volt legmagasabb felhasználási aránya 50% volt. Ezt a teljesítményt a 2024-es Dakar Rallye-n használt Open Country abroncsokkal érték el. Ez a legújabb fejlesztés, amelyet most mutattak be, drámaian felülmúlja ezt az arányt.

A fenntartható anyagokat nagy vonalakban fel lehet osztani „megújuló anyagokra”, amelyek újrahasznosíthatók. Például természetes eredetű anyagokra, és „újrahasznosított anyagokra”, amelyeket valamilyen módon már felhasznált anyagokból újrahasznosítanak. Ez a koncepció gumiabroncs megújuló anyagokat használ. Például biomassza eredetű butadién gumit. Biomassza eredetű sztirol-butadién gumit. Rizshéj hamu szilícium-dioxidot. Növényi eredetű olajat és biológiai eredetű poliészter szálat (a teljes mennyiség körülbelül 60%-a) és újrahasznosított anyagokat. CO2-eredetű butadién gumit használunk, amelyet sikeresen fejlesztettek ki a japán Toyama Egyetemmel közösen. Valamint visszanyert kormot, újrahasznosított gyöngyhuzalt és újrahasznosított acélzsinórt (a teljes mennyiség körülbelül 30%-a).

A cél az, hogy 2030-ban 40%-os, 2050-ben 100%-os használati arányt érjünk el

Ez a koncepcióabroncs egy fejlesztési termék, amely lépcsőfokként szolgál e cél eléréséhez. Ez a gumiabroncs minimálisra csökkenti a gördülési ellenállási együtthatót, ami nagyban hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez a gumiabroncs teljes életciklusa során. Javítja az Ev-k hatótávját. A gumiabroncs a legmagasabb fokozatot éri el a gördülési ellenállás tekintetében a japán gumiabroncs-címkézési rendszerben. A jövőben a Toyo Tyres további technológiai innovációkat fog előmozdítani a gyakorlati alkalmazás, olyan termékek fejlesztése és forgalmazása felé, amelyek hozzájárulnak a fenntartható mobilitási társadalom megvalósításához.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A Kőhegyi Gumiszervíz büszkén mutatja be a Good Year mezőgazdasági gumikat, amelyeket kizárólagosan forgalmazunk Magyarországon

Kőhegyi Gumiszervíz – Csatlakozzon hozzánk!

A Kőhegyi Gumiszervíz büszkén mutatja be a Good Year mezőgazdasági gumikat, amelyeket kizárólagosan forgalmazunk Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + 20 =