Toyo megállapodás a fenntartható nyersanyagkutatásról

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Az Újvidéki Egyetemmel a Toyo Tire közös kutatást indít a fenntartható nyersanyagokkal kapcsolatban.

Az Újvidéki Egyetemmel a Toyo Tire közös kutatást indít a fenntartható nyersanyagokkal kapcsolatban.

A Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, a Toyo Tire Corporation európai értékesítési leányvállalata megállapodást kötött az Újvidéki Egyetemmel a fenntartható nyersanyagok kutatására és fejlesztésére irányuló ipari-egyetemi partnerségről.

A Szerb Köztársaság északi részén található Újvidék Szerbia második legnagyobb városa Belgrád után. Az Újvidéki Egyetem megalakulása óta az ország központi felsőoktatási intézményévé bővült, és Közép-Európa egyik legnagyobb egyetemévé nőtte ki magát, 14 karával, közel 50 000 hallgatójával és több mint 5 000 oktatójával.

Az országban termelési bázissal rendelkező Toyo Tire ezen az ipar-egyetemi partnerségen keresztül kívánja előmozdítani a technológiai fejlesztést abból a szándékból, hogy hozzájáruljon a szerbiai oktatáspolitikához.

A Műszaki Kar, amelyhez a közös kutatócsoport kapcsolódik, nemzetközi hírű többek között a gumitechnológia területén is. A Toyo Tire célja, hogy 2030-ra 40%-ra, 2050-re pedig 100%-ra növelje a termékeiben felhasznált fenntartható nyersanyagok arányát. Teljesen logikus a fenntartható nyersanyagok kutatásának és fejlesztésének megkezdése itt, ezen az egyetemen, amelynek egyik alapító kara. A Mezőgazdasági Kar tudásának és a régió kínálatának hasznosításával.

A Toyo Tire globális szinten felgyorsítja a fenntartható nyersanyagok fejlesztését, mivel az ilyen ipari-egyetemi együttműködésekből származó kutatási eredményeket hasznosítja.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 8 =