40 éves az ALCAR – sikertörténet

Rate this post
25 éves a GumiPiac MagazinFile Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
Telefon: 305620602.
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Az ALCAR csoport, az acél- és könnyűfém keréktárcsák vezető gyártója, 2024-ben ünnepli fennállásának 40. évfordulóját

Az ALCAR csoport, az acél- és könnyűfém keréktárcsák vezető gyártója, 2024-ben ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.

Az 1984 kora nyarán Ausztriában „BBV Beteiligungsgesellschaft mbH” néven alapított vállalat Európa-szerte működő csoporttá fejlődött, és nemcsak a kiváló minőségű kerekek értékesítését, hanem gyártását is magában foglalja. Íme egy visszatekintés a cég figyelemre méltó utazására.

A kezdetek (1984-1988)

1984-ben az ALCAR „BBV Beteiligungsgesellschaft mbH” néven kezdte meg üzleti tevékenységét. A hangsúly az acélkerekek értékesítésén és bérgyártásban történő előállításán volt az akkori hirtenbergi KROMAG cégnél. Négy évvel később, 1988-ban a cég a KROMAG AG tevékenységének átvételével bővült, ami a KROMAG Metallindustrie GmbH (ma: ALCAR Wheels GmbH) megalapításához vezetett. Ezzel párhuzamosan a portfólió bővült acélszekrények gyártásával és forgalmazásával.

Európai értékesítési hálózat létrehozása (1988-1999)

1988 és 1994 között az ALCAR európai értékesítési hálózatot hozott létre Ausztria, Svédország és Magyarország értékesítési társaságainak átvételével. 1995 volt az AEZ könnyűfém keréktárcsa márka megvásárlásának és a német értékesítési társaság megalapításának éve. Emellett átvették a svájci E. Ambrosetti & Söhne AG kerekes tevékenységét, ami az Ambrosetti wheels AG (ma ALCAR Ruote SA) megalapításához vezetett. A következő években az értékesítési hálózat tovább bővült Hollandiában, Belgiumban, Dániában, Csehországban és Lengyelországban.

Konszolidáció és terjeszkedés (2000-2010)

2002-ben az ALCAR 50%-os részesedést szerzett a könnyűfém keréktárcsákat gyártó Schmidtben (ma: ALCAR Leichtmetallräder Produktions GmbH), és megszerezte a DEZENT könnyűfém keréktárcsák márkájának 100%-át. Egy évvel később a holding és a nemzeti értékesítési társaságok egységes ALCAR néven jelentek meg az európai piacon. 2004-ben az értékesítési hálózat kibővült az olasz piaccal, és 2005-ben az új könnyűfém keréktárcsák gyártóüzemet nyitott a németországi Neuenrade-ben. 2006-ban az ALCAR Light Metal Wheels Production GmbH részesedését 100%-ra növelték.

Globalizáció és diverzifikáció (2011-2020)

Az csoport globalizációja 2011-ben folytatódott az ALCAR Wheelbase Romania srl ​​és az RC Sport ALCAR France Sarl részvények megszerzésével. 2014-ben az értékesítési hálózat kibővült a szlovák piaccal. Ezzel egyidejűleg a németországi Balvén nyitottak egy új, teljesen automatizált magasraktárat, amelynek kapacitása meghaladja az 550 000 kereket. 2014-ben a termékportfólió a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerekkel (TPMS), komplett kerekekkel, keréktárcsákkal és motorolajokkal bővült. Az ALCAR Finland Oy-t 2015-ben alapították, a DBV GmbH-t pedig 2016-ban vásárolták fel a németországi Würzburgban. A Csoport fő tevékenysége tehát a nemzetközi és hazai nagykereskedelem, acél- és könnyűfém keréktárcsák gyártása, valamint abroncsnyomás-ellenőrző rendszerek, gumiabroncsok és komplett kerekek forgalmazása.

Az ALCAR Csoport hű marad filozófiájához, amely szerint folyamatos innovációval és a piaci követelményekhez való alkalmazkodással, valamint erős ügyfélorientációval biztosítja és folyamatosan bővíti piacvezető szerepét az autókerekek európai utópiacán.

Legújabb fejlesztések (2020-2023)

Az elmúlt években az folytatta terjeszkedését: 2020-ban a cég megvásárolta az Automax Szerviz Kft. többségét, beleértve az online gumiabroncs értékesítést Magyarországon. Ezt követte 2023-ban a svájci ALCAR Erny AG 100%-os részesedésének megszerzése, amellyel az ALCAR Csoport tovább erősítette európai jelenlétét.

Következtetés

Az Csoport történetét folyamatos növekedés, stratégiai akvizíciók és a termékportfólió folyamatos bővítése jellemzi. Az ALCAR szerény kezdeteitől fogva, mint az acélkerekek helyi forgalmazója Ausztriában, az acél- és könnyűfém keréktárcsák, abroncsnyomás-ellenőrző érzékelők, gumiabroncsok és komplett kerekek európai utángyártó piacának jelentős szereplőjévé fejlődött.

A csoport vállalatait az innovatív design, a legmodernebb gyártási technológiák és a szolgáltatásorientált logisztika jellemzi. Az ALCAR Csoport nemzetközi jelenléte 16 európai országban több mint 29 vállalatra terjed ki. Ezekben az országokban a fejlesztés, a gyártás és az értékesítés területéről mintegy 800 alkalmazott működik sikeresen hét saját márkával.

A vállalat büszkén tekint vissza 40 évnyi innovációra, terjeszkedésre és sikerre, és a jövőben is folytatja az új utakat és a piac alakítását.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A magyar gumiabroncs piacon korábban még sosem látott szakmai webinárium-sorozat indult, ahol a gyártók legjobb szakembereitől és az AKH kollégáitól értékes, azonnal alkalmazható tudást szerezhetsz.

AKH webinárium – Hallottál a piac legnagyobb újdonságáról?

A magyar gumiabroncs piacon korábban még sosem látott szakmai webinárium-sorozat indult, ahol a gyártók legjobb szakembereitől és az AKH kollégáitól értékes, azonnal alkalmazható tudást szerezhetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 2 =