A tél nem állhat Dunlop a Winter Sport 5 abroncs útjába

Rate this post

Az Dunlop a Winter Sport 5 abroncs kiemelkedő tapadásának és teljesítményének köszönhetően a járművezetők a „Forever Forward” jelmondatnak megfelelően a legváratlanabb téli körülmények között is úton lehetnek

Dunlop Winter Sport 5 225-50 R17Tif Low Resolution

A nagy teljesítményű abroncsok vezető márkájaként a Dunlop egy új abroncs, a Winter Sport 5 bevezetését jelentette be.

Az elsőrangú tapadást és teljesítményt biztosító abroncs a téli időjárási viszonyok között számos különböző útfelülettel képes felvenni a versenyt. Beleértve a nedves, jeges és hóval borított utakat is. Az új téli abroncs a vásárlók számára már elérhető, a mérettartománya pedig 2015 szeptemberében vált véglegessé.

A Winter Sport 5 a Dunlop díjnyertes téli sportabroncs szériájának ötödik tagjaként jelenik meg, az elődeinek – különösképpen a dinamikus Winter Sport 4D abroncsnak – a sikereire támaszkodva. Az abroncs kialakításával segítséget kívántak nyújtani a vásárlóknak, hogy továbbra is sikeresen birkózhassanak meg a nem várt téli útviszonyokkal és körülményekkel. Többek között a rejtett jégfoltokkal, a hókásával, a jeges útszakaszokkal, a latyakkal és a pocsolyákkal.

Ennek az igénynek a kielégítése érdekében több mint 400 kutatás-fejlesztési szakértő, tervező és mérnök bocsátkozott 24 hónapnyi tesztelésbe.

Három különböző kontinensen, hogy kifejlesszék a Dunlop téli sportabroncs szériájának következő tagját. A fejlesztések között szerepel a futófelületi blokkok megnövelt száma. Ez még jobb teljesítményt biztosít hóborította útfelületen. Szintén egy új fejlesztést képviselnek a döntött középső lamellák, amelyek kiemelkedően jó oldalirányú tapadást nyújtanak a csúszós utakon. Mindezeket kiegészíti még a vízen felúszást ellensúlyozó, még mélyebb mintaárok, valamint az üzemanyag-fogyasztást csökkentő, optimalizált abroncskialakítás és súlyeloszlási tulajdonságok .

A széria korábbi termékéhez képest a Winter Sport 5 abroncs 5 százalékkal jobb teljesítményt nyújt a nedves fékezés terén. 16 százalékkal eredményesebb a jeges úton történő fékezés tekintetében. 15 százalékkal jobb a gördülő ellenállása és négy százalékkal hatékonyabb a havas útfelületen történő gyorsulása.

„Az Európában egyre gyakoribb heves esőzések és szélsőséges időjárási viszonyok miatt kimagasló abroncstapadásra van szükség a téli vezetéskor”

– mondta Hans Vrijsen, a Goodyear EMEA régió lakossági gumiabroncs üzletágának marketing igazgatója.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy egy olyan abroncsot ajánlhatunk a vevőinknek, amely megfelelően tapad a téli utakon, és eleget tesz a vásárlóink által elvárt csúcsteljesítménynek. A téli útviszonyoktól függetlenül a Winter Sport 5 az ambiciózus és mozgalmas életet élő fogyasztóink számára egy olyan abroncsot biztosít, amely illeszkedni tud a felgyorsult életstílusukhoz”

– mondta Vrijsen.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − 1 =