A Dunlop téli teljesítményt kínál az SUV-k vezetőinek

4.3/5 - (3 votes)

A Winter Sport téli sportabroncs-kínálatból eredő tapasztalataira támaszkodva a Dunlop most az SUV-k számára kínál nagy teljesítményű téli abroncsot: ez a Dunlop Winter Sport 5 SUV

A Dunlop téli teljesítményt kínál az SUV-k vezetőinek

A téli teljesítmény fontos szempont az autók szerelmesei számára, amikor téli abroncsot keresnek . A SUV értékesítések növekedésével a Dunlop úgy döntött, hogy a téli abroncsokkal kapcsolatos szakértelmét kihasználva jobb tapadást és kezelhetőséget biztosít a SUV-vezetők számára. Az új Winter Sport 5 SUV 2016 júniusától elérhető.

Jobb teljesítmény a havon az SUV-k számára

Az európai járművezetők többféleképpen tekintenek a téli körülményekre: 50%-uk számára a jeges és havas utak jelentik a legnehezebb időjárási körülményeket. A vezetéshez , míg az autók szerelmeseinek 40%-a kifejezetten célja a téli körülmények közötti teljesítés. Téli abroncs vásárlása során a tapadás és a kezelhetőség kelti fel figyelmüket.

Egy másik érdekes jelenség az SUV-k és négykerék-meghajtású járművek gyártásának erőteljes növekedése. Ez a következő években várhatóan tovább fokozódik majd. Az SUV abroncsok iránt e fejleménnyel járó növekvő kereslet a Winter Sport 5 kimagasló teszteredményeivel együtt természetes igényt teremtett az SUV méretek iránt. ( A Dunlop Winter Sport 5 az AutoBild és a SportsCars tesztjeinek győztese, az Auto Motor und Sport„nagyon ajánlott” és az ACE Test „ajánlott” értékelését kapta) .

Alexis Bortoluzzi, a Goodyear Dunlop EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió fogyasztói marketingigazgatója így fogalmazott: „A téli körülményekhez hasonlóan a SUV-k is meghatározott jellemzőket igényelnek egy abroncstól. Az SUV-k nek magasabban helyezkedik el a tömegközéppontja, emellett nehezebbek is, így az abroncsra nagyobb erők hatnak.

Mindezek nagyobb kihívást jelent a fékezés és a kezelhetőség kapcsán. Ahhoz, hogy meg lehessen őrizni az irányíthatóságot az úton, különleges jellemzők szükségesek. Ennek megfelelően mérnökeink a téllel és az SUV-k kel kapcsolatos szakértelmünk legjavát vetették be, hogy megfeleljenek e követelményeknek és vásárlóink elvárásainak. Munkájuk eredménye a fokozott tapadást és kezelhetőséget biztosító Winter Sport 5 SUV.”

A kiváló tapadás és teljesítmény sokféle téli útviszonnyal képes megbirkózni

A Winter Sport 5 SUV kielégíti ügyfeleink legfontosabb elvárásait.

– Amikor az autózás szerelmeseit megkérdezték a téli abroncsok legfontosabb előnyeiről, 89%-uk egyetértett a „nedves utakon mutatott kiváló tapadás” fontosságában, és 83%-uk említette meg a „vízen felcsúszással szembeni kiváló ellenállást” . A Winter Sport 5 SUV a nagyobb vízmennyiséget kiszorító, mélyebb mintaárkainak köszönhetően fokozott ellenállást tanúsít a vízen felúszással szemben.
– Az autókért rajongók 88%-a tartja a„kiváló kanyarodást nedves utakon”az abroncs kulcsfontosságú előnyének. Ferde, s immár a blokk széleivel párhuzamos középső mikro-mintaárkainak köszönhetően a Winter Sport 5 SUV kiváló oldalirányú tapadást biztosít csúszós útfelületeken,mely fokozza az árkok képességét, hogy megnyíljanak és az út felületére tapadjanak.

– Az abroncs ugyanennyire fontos jellemzőjét, a „kiváló tapadást havas utakon” az autók szerelmeseinek 86%-a várja el. A Winter Sport 5 SUV havas utakon tanúsított jobb teljesítményét blokkjainak optimalizált száma és geometriája biztosítja, mely fokozza az abroncs merevségét, ezáltal a nyomás egyenletes eloszlását eredményezi.

A legexkluzívabb autók alapfelszerelése

A Dunlop Winter Sport kínálata már most is felszerelhető számos igényes autógyártó legexkluzívabb modelljeire, s ezentúl SUV-k hez is elérhető lesz.

Az abroncsokat 2016 júliusa és szeptembere között vezetik be, a piac 50%-át lefedő 14 méretben

215/70R16 100T Chevrolet Captiva, Lexus RX, Opel Antara
235/55R17 103V XL Audi Q3, Ford Kuga
235/55R19 105V XL Range Rover Evoque
255/55R19 111V XL Land Rover Discovery 4, Range Rover
235/65R17 108H XL Range Rover Sport, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg
275/40R20 106V XL Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Turbo
235/65R17 104H Audi Q5, BMW X5, Jeep Grand Cherokee, Jeep Commander
235/65R17 108V XL Land Rover Discovery Sport, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg
235/60R18 107H XL Land Rover Discovery Sport, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Turbo, Volkswagen Touareg
235/60R18 107V XL Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque
215/60R17 96H Audi Q3, BMW X3, Jeep Patriot, Jeep Renegade, Volkswagen Tiguan
255/50R19 107V XL Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Turbo, Volkswagen Touareg
255/55R18 109V XL Audi Q7, BMW X5, Range Rover Sport, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Turbo, Volkswagen Touareg
225/65R17 102H SubaruOutback, Toyota RAV4


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + tizennyolc =